Prima pagină » 10 filme pe care trebuie să le vezi într-o zi călduroasă de vară

10 filme pe care trebuie să le vezi într-o zi călduroasă de vară

Autor: admin
0 comentarii

Important este să alegi acele filme care îți fac plăcere și cu care simți că poți rezona, atât la nivelul personajelor, cât și la nivelul acțiunii. Iar dacă alegi să vizionezi un film alături de partener, atunci seara este cu atât mai frumoasă.

În plus, filmele sunt o excelentă sursă de inspirație și de relaxare, mai ales în momentele în care te simți copleșită din cauza stresului de la job sau a unor probleme personale.

Iată care este selecția noastră a filmelor pe care merită să le vezi într-o zi călduroasă de vară:

Dazed and Confused (1993)

Dacă ești o fire nostalgică și vrei să retrăiești momentele petrecute în liceu, atunci în mod cert acest film este pentru tine. Mai exact, acest film expune povestea unor tineri care își petrec vacanța de vară distrându-se non-stop. Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că acest film chiar te introduce în atmosfera respectivă și te face să te întrebi dacă nu cumva ar fi timpul să organizezi o ieșire vineri seară cu cei mai buni prieteni din liceu.

Y Tu Mamá También (2001)

Acest film expune o călătorie într-un univers în care tinerii își descoperă sexualitatea prin intermediul prieteniei dintre ei. Întregul film te introduce într-o lume a burgheziei mexicane. În același timp, cadrul idilic al Mexicului, orașul în plină ascensiune, natura, suburbia, peisajele minunate îți dau sentimentul că ești și tu, cumva, acolo.

Picnic (1955)

Dacă îți dorești să vizionezi o pledoarie despre tot ceea ce înseamnă seducție și flirt, atunci cest film este pentru tine. Și pe lângă asta, acțiunea filmului are loc într-o zi toridă de vară. Ba mai mult, îți recomandăm să vezi acest film în zilele în care îți dorești să fii doar tu cu tine, fără a te simți distrasă de haosul cotidian.

Dog Days (2001)

Dacă ești adepta filmelor care îți pot schimba viziunea despre viață, atunci această peliculă este în mod cert genul tău. Fie că îți dorești să fii o persoană mai bună după ce vezi acest film sau îți dai seama că ar trebui să fii mult mai relaxată, ei bine, se poate spune că filmul și-a atins scopul deoarece te poate pune pe gânduri.

Call Me By Your Name (2017)

Cele mai citite articole

Filmul spune o poveste de dragoste de vară dintre Elio, un adolescent, și asistentul tatălui său, Oliver. Totul pornește cu o frumoasă prietenie dintre cei doi, ulterior ajungând chiar să își consume dragostea. Deși la început pare timid și nu este convins că este chiar ceea ce își dorește, cu timpul Elio cade în capcana seducției.

A Brighter Summer Day (1991)

Dacă tot nu te-ai hotărât care este filmul pe care trebuie să îl vezi într-o zi de vară, atunci cu siguranță îl poți include pe acesta pe lista ta. Dacă ești pasionată de psihologie și de cum reușim noi ca indivizi să ne dezvoltăm, atunci filmul acesta este pentru tine. Printre subiectele abordate se numără confuzia, condiția omului, tulburările de personalitate sau cum reușim să trecem peste momentele grele.

The Green Ray (1986)

Filmul spune povestea unei femei care se află într-o permenentă căutare a dragostei și care, din păcate, nu are noroc în acest sens. Întregul film expune ideea unei căutări de identitate într-o lume în care te confrunți cu obstacole până să ajungi să fii fericită.

Dog Day Afternoon (1975)

Nu știi ce să faci într-o zi călduroasă de august? Atunci acest film este soluția ideală. În plus, rolul principal este interpretat de celebrul Al Pacino, iar pelicula spune povestea lui Sonny, Sal și Stevie care dau buzna într-o bancă din apropiere de Brooklyn cu scopul de a o jefui.

Jaws (1975)

O zi obișnuită de iulie este complet dată peste cap din cauza unui rechin care atacă o zonă din Amity Island. Filmul are la bază cartea cu același nume, scrisă de autorul Peter Benchley, și este regizat de Steven Spielberg. Chiar dacă nu ești adepta filmelor de acțiune și thriller, acest film cu siguranță te va pune serios pe gânduri și te va ține cu sufletul la gură.

Do the Right Thing (1989)

Filmul regizat de Spike Lee arată cum prejucățile legate de rasim și discrimare pot crea probleme cu adevărat grave. O comunitate din Brooklyn se confruntă cu astfel de probleme și expune în mod cert și realitatea zilelor noastre doarece cu astfel de probleme se confruntă mult mai multe comunități.

Citește și:
10 dintre cele mai triste filme din toate timpurile

Text: Iulia Braslasu
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-filme-pe-care-trebuie-sa-le-vezi-intr-o-zi-calduroasa-de-vara-669478/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si