Cel mai probabil încă nu stăpânim tehnica conturatului, în ciuda zecilor de tutoriale online pe care le-am vizionat, iar aplicarea tușului este de cele mai multe ori inamicul nostru. Așadar, este foarte posibil să existe câteva greșeli pe care le facem în repetate rânduri, fără să ne dăm seama. De la aplicarea fondului de ten la folosirea pensulelor corecte, iată 10 greșeli pe care probabil le faci când de machiezi.
1. Nuanța greșită a pudrei bronzante
Alegerea nuanței pudrei bronzante este esențială dacă vrem să avem un machiaj armonios. Aleasă în funcțiile de subtonurile tenului tău, pudra bronzantă are rolul de a ne sculpta fața, astfel evidențiind zonele importante. Așadar, aplicarea unei nuanțe greșite poate da senzație de pete murdare.
Dacă aveți subtonuri galbene sau măslinii, optați pentru o pudră bronzantă cu tente aurii. În cazul în care subtonurile tale sunt roz sau roșii, alege un bronzer de tip tera-cotta, care îți va da o strălucire naturală. Acest lucru îți va asigura un aspect natural, în loc de un contur evident.
2. Folosești pensula în mod incorect
În momentul achiziționării pensulelor de machiaj, este necesar să acordați atenție atât dimensiunii, cât și fibrelor acesteia. Spre exemplu, dacă lucrați cu zone ale feței precum ochii, este indicat să folosiți pensule mici și dense, deoarece va oferă precizie.
Când aplicați fondul de ten, vă doriți un aspect cât mai uniform și o acoperire cât mai mare. O pensulă plată este cea care poate duce această sarcină la bun sfârșit. Feriți-vă de cele dense și pufoase, deoarece acestea o să distribuie fondul de ten inegal. De asemenea, folosiți o mișcare de ușoară atingere pentru a obține o acoperire mai mare, iar fondul de ten poate fi amestecat mai bine printr-o mișcare circulară.
3. Sprâncene cu aspect artificial
Sprâncenele dese și groase rămân pe lista trendurilor în ceea ce privește machiajul. Deși toate aspirăm la sprâncenele Carei Delevingne, acestea pot fi foarte dificil de obținut, mai ales pentru cele care nu au sprâncenele dese.
Cu toate acestea, poți să le dai sprâncenelor tale un aspect natural dar și trendy în felul următor: începe prin a-ți măsura sprânceana în raport cu forma feței tale. Poți să folosești creionul ca riglă și aliniază marginea interioară a sprâncenei cu nara corespunzătoare. Cel mai înalt punct al arcului sprâncenei este determinat chiar de marginea irisului. Coada sprâncenei trebuie să se termine în punctul în care linia imaginară trasă de la nară ajunge la marginea exterioara a ochiului.
Folosind o nuanță mai închisă, începeți de la interiorul sprâncenei și continuați până la jumătatea acesteia să definiți arcul prin desenarea unei linii sub aceasta. Apoi, după ce ați definit sprânceana, umpleți-o cu un fard sau creion de nuanță mai deschisă, pentru a crea un efect ombré.
4. Alegerea fondului de ten – prea închis sau prea deschis
Cel mai probabil, toate am trecut prin acel moment jenant și frustrant în care ni se atrage atenția că purtăm o nuanță de fond de ten care este orice, dar numai potrivită nu. În cazul în care ești una dintre persoanele care nu își găsesc nuanța perfectă deși a încercat diverse branduri, nu dispera. Poți să folosești doua nuanțe – o nuanță de fond de ten ușor mai închisă decât culoarea ta naturală și una puțin mai deschisă.
Aplică nuanța de fond de ten mai deschisă pe zona centrală a feței și cea mai întunecată pe marginile acesteia. Asigurați-vă că fondul de ten este distribuit și în zona gâtului pentru a crea un rezultat final perfect.
5. Aplicarea tușului
Bine cunoscuta codiță a tușului este populară pentru un motiv – este aproape imposibil de realizat. Tendința care nu încetează să apară pe coperțile revistelor glossy sau pe pleoapele fashionistelor pe care le urmărim în mediul online poate fi greu de realizat. Dacă tragi de pleoapă în momentul în care aplici, în speranța obținerii unui aspect atrăgător, te înșeli.
Începe prin aplicarea unei linii subțiri de tuș în centrul pleoapei pentru a stabili lățimea; acest pas asigură că linia nu devine prea groasă pentru forma ochilor. Desenați codița începând din exteriorul ochiului, trasând o linie din cel mai înalt punct al acesteia până în centrul pleoapei.
6. Conturarea buzelor cu ruj lichid
Felul în care îți conturezi buzele înainte aplicării rujului poate să îți transforme aspectul buzelor radical. Stabilește extremitățile buzelor tale și percepe-le ca punctele cardinale – nord, sud, est și vest.
Începe procesul de conturare din centrul buzelor, astfel definind arcul buzei superioare (nord), cât și centrul buzei inferioare (sud). Deschideți ușor gura pentru a avea mai multă precizie când aplicați conturul în zona colțurilor. La sfârșit trasați o linie verticală, folosind creionul de contur in centrul buzelor.
7. Aplicarea greșită a iluminatorului
Evidențierea pomeților cu ajutorul iluminatorului și sculptarea acestora prin aplicarea pudrei bronzante rămân cei mai dificili pași. Pentru un aspect natural, fie că folosiți produse de contur sub formă de creme sau pudre, încercați să evitați desenarea unor linii evidente. În schimb, efectuați o mișcare ușoară folosind pensula de-a lungul structurii osoase.
Procesul de conturare, efectuat într-un mod greșit, poate lasă efectul de pete murdare pe față, creând un aspect neîngrijit. Așadar, asigurați-vă că ați aplicat o pudră pulbere care să fixeze fondul de ten înainte de a contura fața. De asemenea, optează pentru o nuanță potrivită a pudrei bronzante. Evitați nuanțele prea închise și alege un produs de contur mai închis cu doua nuanțe decât tenul tău.
Când aplicați iluminator în zona nasului, asigurați-vă că nu evidențiați drastic vârful – acest lucru poate alungi forma nasului, oferindu-vă un aspect neplăcut. De asemenea, atunci când vă conturați obrajii, luați aminte că linia de bronzer nu trebuie să fie prea joasă. Această greșeală vă asigură un aspect al feței mai lung, în loc de forma ovală dorită. În schimb, trasați linia de contur din vârful urechii, oprindu-vă la pupila ochiului.
8. Deteriorarea genelor naturale
Deși genele false sunt din ce în ce mai populare, nu foarte multă lume se gândește la ravagiile pe care acestea le fac în rândul genelor noastre naturale – iar acest lucru se datorează unei aplicări incorecte. Cu toate acestea, există o metodă mai benefică și rapidă de aplicare a genelor false.
Începe prin a aplica un strat de rimel, iar pentru un aspect cât mai natural și o aplicare cât mai rapidă, așezați-vă în fața unei oglinzi, cu capul orientat în față. Apoi, aplicați un strat subțire de lipici special pentru gene false și așteptați 20 de secunde.
Cu capul înclinat pe spate, atașați banda de gene false în centrul pleoapei. Atașați colțurile exterioare și interior și folosiți capătului unei pensule pentru a apropia genele false de linia genelor naturale. Rezultatul final este unul natural și ușor de obținut.
9. Sclipici în toate locurile greșite
Deși sclipiciul, fie el în fardul de pleoape, iluminator sau pudră bronzantă, este unul dintre cei mai buni prieteni ai femeilor, poate să devină ușor un inamic. Aplicarea sclipiciului din orice produs de cosmetică creează o textură suplimentară, care poate scoate în evidență porii și liniile fine.
Așadar, data viitoare când aplici iluminator, asigură-te ca nu ai o acnee foarte vizibilă. De asemenea, nu îl utiliza în zone aproape de ochi sau prea departe de centrul feței. Pentru a evita pleoapele texturate, nu folosiți nuanțe de fard ce conțin sclipici in pliul pleoapei. În schimb, folosește farduri mate și sclipici pe pleoapa mobilă sau în colțul intern al ochiului.
10. Aplicarea rimelului
Evitați aplicarea mai multor straturi de mascara, mai ales când aceasta nu a avut timp să se usuce. Acest lucru vă va împreuna genele, așa că lăsați rimelul să se usuce câteva secunde între primul și al doilea strat pentru a obține un aspect de gene lungi, separate și bine definite.
Citește și:
Sfaturi utile pentru a arăta perfect chiar și fără machiaj
Text: Andreea Zanfir
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/beauty/10-lucruri-pe-care-nu-stiai-ca-le-faci-gresit-cand-te-machiezi-670404/