Prima pagină » 10 semne care îți arată că dragostea nu e suficientă pentru ca relația voastră să dureze

10 semne care îți arată că dragostea nu e suficientă pentru ca relația voastră să dureze

Autor: admin
0 comentarii

10 semne care îți arată că dragostea nu e suficientă pentru ca relația voastră să dureze

Chiar și o relație în care există probleme poate fi reparată cu ajutorul unui terapeut sau dacă partenerii continuă să-și comunice constant nevoile și, de ce nu?!, și nemulțumirile. Discuțiile oneste despre limite și despre ce îl deranjează pe celălalt vă ajută să rămâneți conectați și, cum se spune, „să jucați în același film”.

Relația voastră este periclitată doar dacă aveți dezacorduri majore cu privire la aspecte esențiale ale vieții de cuplu (și nici unul dintre voi nu e dispus să facă schimbări).

Dacă ești preocupată constant de unul dintre aspectele de mai jos, experții în relații sunt de părere că poate a sosit momentul să-ți re-evaluezi relația.

1. Îți faci griji cu privire la stabilitatea relației voastre

Nu e deloc un semn bun dacă te surprinzi constant gândindu-te cu îngrijorare la stabilitatea relației voastre: oare veți sfârși cu certurile, oare partenerul tău va alege să părăsească relația? În relațiile de durată, încrederea reciprocă, înțelegerea și dorința de a fi împreună pe termen lung reprezintă fundamentul vieții de cuplu. Dacă unul dintre voi este nesigur în legătură cu dorința de a fi în relație sau aveți parte de despărțiri temporare, ar putea fi vorba doar de o relație pasageră.

Dacă vrei să-ți dai seama ce se întâmplă de fapt, pur și simplu întreabă-ți direct partenerul: își dorește o relație serioasă, pe termen lung? După ce te-ai lămurit că sunteți pe aceeași pagină în ceea ce privește așteptările voastre de la relație, poți să te bucuri de sentimentul de siguranță. Dacă lucrurile nu stau așa, atunci e posibil ca relația voastră să nu fie făcută să dureze.

2. Ți-e teamă că partenerul tău te va înșela

Cele mai citite articole

Încrederea este caracteristica esențială a unei relații de durată. Și nu, asta nu presupune să te gândești non-stop că te înșală partenerul. Nu trebuie să te transformi într-un detectiv aflat în permanență pe urmele iubitului tău. Dacă te trezești în situația de a-i verifica ieșirile partenerului tău sau conturile de social media înseamnă că aveți o relație nesănătoasă, care nu va dura prea mult. Dacă simți că ești incapabilă să ai încredere în partenerul tău, poate ar fi cazul să contactezi un terapeut. Sau poate că pur și simplu partenerul tău nu e demn de încredere.

3. Partenerului tău nu-i convine când petreci timp fără el

Nu există nici o regulă conform căreia ar trebui să-ți petreci tot timpul cu partenerul tău. Cuplurile care au o relație sănătoasă stabilesc limite și decid cât timp petrec împreună și cât pe cont propriu. Prin urmare, nu e semn pozitiv dacă nu puteți fi de acord asupra acestui aspect.

Dacă încerci adesea să iei distanță față de partenerul tău, dacă simți nevoia de timp și spațiu doar pentru tine, atunci e foarte posibil să nu fiți pe aceeși lungime de undă. Persoanele foarte extrovertite și cele extrem de introverte ar putea avea disensiuni majore, singura opțiune fiind despărțirea.

4. Nu vă doriți același lucru de la relație

Este minunat să fii îndrăgostit, dar, pentru ca o relație să dureze, tu și partenerul tău trebuie să aveți aceleași așteptări de la relație. Atunci când începi să-ți pui întrebări, e un semnal de alarmă. Dacă simți că partenerul tău vrea să ducă relația la un alt nivel doar ca urmare a presiunilor tale, atunci probabil este vorba de o incompatibilitate de scopuri între voi. La fel și dacă tu simți că se pun presiuni asupra ta.

5. Nu vorbiți deloc despre sex

Dacă ești îndrăgostită de un tip, dar sexul lasă de dorit, atunci aveți o mare problemă! De obicei, dacă nu prea vorbiți despre sex sau dacă îți simți partenerul ezitant sau fără prea mare enutuziasm, relația voastră nu are șanse să dureze. Mai devreme sau mai târziu, va apărea frustrarea. E normal să mai existe suișuri și coborâșuri în intimitate, mai ales când se trece de la faza lunii de miere la un sex mai rutinat. Dar incompatibilitatea pe plan sexual duce mai devreme sau mai târziu la erodarea relației.

Citește și:
Dacă bărbatul de care îți place are una dintre aceste 5 trăsături de caracter, relația este sortită eșecului!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-semne-care-iti-arata-ca-dragostea-nu-e-suficienta-pentru-ca-relatia-voastra-sa-dureze-605636/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si