Prima pagină » 10 semne care îți arată că partenerul tău nu a avut niciodată o relație matură din punct de vedere emoțional

10 semne care îți arată că partenerul tău nu a avut niciodată o relație matură din punct de vedere emoțional

Autor: admin
0 comentarii

10 semne care îți arată că partenerul tău nu a avut niciodată o relație matură din punct de vedere emoțional

Deși o relație serioasă este probabil ceea ce îți dorești (dacă nu acum, poate în viitorul apropiat), există un lucru pe care ar trebui să îl apreciezi mai mult și anume maturitatea relației. Câteodată o relație dramatică ajută la păstrarea pasiunii și la eliminarea monotoniei, însă aceasta devine și o relație toxică, care vă va afecta atât pe tine, cât și pe partenerul tău în timp.

Evident, o relație sănătoasă, matură, vă va aduce fericire și asta ne dorim noi toți. Deși suntem adulți însă, nu toți am avut parte de o asemenea relație, așadar iată câteva semne care îți indică că partenerul tău nu a avut niciodată o relație matură din punct de vedere emoțional.

1. Se enervează ușor

Rapiditatea cu care partenerul tău își pierde cumpătul arată dacă acesta a mai avut până acum relații serioase sau nu. Dacă se enervează imediat, fără să aștepte să discutați problema, oricare ar fi ea, poate demonstra că este destul de imatur. Totodată, un alt semn care demonstrează acest lucru este faptul că transforma tristețea în furie sau se închide complet în el. Faptul că nu poate procesa emoțiile arată că nu a fost dispus până acum să le accepte.

2. Nu a avut niciodată o relație de lungă durată

Un alt semn destul de evident este faptul că el nu a avut până acum o relație de lungă durată. Dacă partenerul tău are o serie lungă de aventuri de o noapte și relații care nu depășesc câteva luni, este momentul să te întrebi dacă vrei cu adevărat să îți imaginezi un viitor lângă el. Probabil te vei gândi că tu vei fi cea care va aduce o schimbare în viața lui, însă sunt mici șanse ca acest lucru să se întâmple, iar tu vei fi rănită.

3. Comunică prin certuri

Conflictele apar în orice relație și asta este perfect normal. Ceea ce arată însă dacă partenerul tău a fost implicat într-o relație matură este modul în care gestionează aceste situații. Dacă el vede certurile drept o metodă sănătoasă, este evident că nu a vorbit niciodată prea mult despre sentimentele lui sau despre probleme. În plus, asta înseamnă că are o problemă în a vedea lucrurile dincolo de propria perspectivă și propria părere, iar asta ar trebui să fie un semnal de alarmă.

4. Nu își arată intențiile

Cel mai enervant lucru atunci când ești într-o relație este să nu știi încotro te îndrepți. Vă distrați împreună și atât? Vă gândiți la posibilitatea de a avea un viitor comun? Dacă acesta nu vorbește clar despre ceea ce și-ar dori să facă alături de tine, este momentul să fii realistă și să îți dai seama că este posibil să fii dezamăgită de relația cu el.

5. Nu se simt confortabil când îți arăți emoțiile

Atunci când ești într-o relație este normal să îți arăți emoțiile. Fie că îi spui ceea ce simți, fie că vorbești deschis despre lucrurile cu care te confrunți, este un lucru firesc să îți dorești ca persoana de lângă tine să te asculte. Dacă partenerul tău nu este empatic sau, mai grav, se simte inconfortabil să vorbească cu tine despre diferite subiecte, este evident că relațiile din trecutul lui erau destul de imature.

6. Iau cu greu decizii

Cele mai citite articole

Este imposibil să ai toată viața programată și să știi absolut fiecare pas pe care vrei să îl faci, însă probabil ți-ai fixat o anumită direcție în viață. Dacă iubitul tău nu se gândește la astfel de lucruri și ia cu greu decizii legate de viitorul lui, este un semn că nu a avut o relație foarte matură și nici nu este pregătit pentru una.

7. Acțiunile lor nu se potrivesc cu ceea ce spun

Dacă partenerul tău îți face numeroase promisiuni, însă rar se întâmplă ca el să le îndeplinească, este o dovadă că nu a avut relații serioase și, totodată, că nu este o persoană matură. Acest lucru este evident mai ales dacă îți spune că te iubește și ești o prioritate pentru el, dar în realitate găsește mereu scuze pentru comportamentul lui.

8. Totul este un joc

Un semn care arată că nu a avut o relație serioasă este faptul că apelează la tot felul de jocuri în loc să fie direct și sincer. Aceasta este o tehnică de manipulare care îl poate ajuta să dețină controlul, fără să fie foarte implicat și este un semn al lipsei de încredere în sine.

9. Nu ia în serios relația voastră în public

Dacă prietenii voștri fac glume și îl tachinează cu întrebări despre viitorul vostru, iar el devine defensiv, este un semn destul de evident că nu are planuri pentru voi. Asta demonstrează că nu este pregătit pentru o relație serioasă, așadar nu ar trebui să îți pierzi timpul cu astfel de persoane.

10. Au în minte un ideal când vine vorba despre tine, dar nu are legătură cu realitatea

Dacă are așteptări mari de la tine și adoră o versiune a ta care este pur și simplu imaginată de el, atunci este momentul să te întrebi dacă îți dorești cu adevărat să fii lângă el, deoarece nu pare genul de tip care te-ar accepta așa cu ești cu adevărat, cu toate defectele și micile lucruri care te fac, de fapt, specială.

Citește și:
10 semne care arata ca partenerul tau nu este bun pentru tine

Foto: Instagram (@stevie_hendrix)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-semne-care-iti-arata-ca-partenerul-tau-nu-a-avut-niciodata-o-relatie-matura-din-punct-de-vedere-emotional-620610/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si