Prima pagină » 11 semne că te străduiești prea mult să îți faci relația să meargă

11 semne că te străduiești prea mult să îți faci relația să meargă

Autor: admin
0 comentarii

11 semne că te străduiești prea mult să îți faci relația să meargă

Mulți oameni încearcă prea mult pentru că relația în sine este problematică. Poate că nu rezolvați anumite probleme importante, sau poate că partenerul nu vrea să depună eforturile necesare atunci când este vorba despre crearea unei relații sănătoase.

Incompatibilitatea poate să fie un alt factor, iar aceasta uneori poate să fie reparată, dar uneori acest lucru nu este posibil. Incompatibilitatea poate fi redresată și rezolvată uneori printr-o simplă înțelegere a nevoilor celuri de lângă tine, comunicarea acestor nevoi și oferirea posibilității de a le rezolva.

Dacă discutați, vei putea vedea, poate, că partenerul își dorește să facă un copromis, sau că lucrurile încep să fie mai echilibrate. Este important, totuși să fii sincer cu tine și să privești relația dintr-o perspectivă exterioară. Este o relație sănătoasă? Merită efortul? Dacă nu, atunci vei începe să experimentezi uneie dintre problemele de mai jos, despre care experții spun că ar fi semne care arată că relația ta nu ar trebui să existe.

1. Nu poți repara ruptura emoțională

Dacă simți că ai încercat să repari problema emoțională dintre voi, dar că partenerul refuză să lase de la el, poate că ar trebui să te distanțezi și să vezi cum este cu adevărat relația ta.

Ambii parteneri trebuie să lucreze împreună pentru a crea o prietenie și o relație apropiată,’ Katie Ziskind, consilier marital. Dacă lipsește conexiunea emoțională, poate că nu merită.’
Desigur, doar tu poți decide ce pare corect. Nu există relații perfecte’. Dar nu ar trebui să simți nici că ești singura persoană care depune eforturi.

2. Simți că te obosește

Relațiile pot fi dificile – dar nu trebuie să fie greu 24/7. Dacă simți că partenerul te trage în jos, acesta poate să fie un semn că relația nu merită efortul.

Dacă simți că relația și timpul petrucut împreună mai e grabă te seacă de energie și că te simți mai bine atunci când nu sunteți împreună, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă.’
Poate fi obositor și atunci când faci efortuiri să repari ceva ce nu poate fi reparat din cauza unei lipse de compatibilitate. Ține minte că uneori poate să fie mai bine și ma sănătos să te retragi din genul acesta de relație.

3. Când te blamează pentru toate problemele

Dacă ești cu cineva care tinde să te blameze pentru problemele și nervii săi și folosești multă energie pentru a te apăra și a te face înțeleasă, nu mai aștepta să se aprindă lumina,’ Judith Belmont, psiholog.
La un moment dat poate că este mai sănătos să accepți că partenerul nu este pe aceeași lungime de undă cu tine și că nu vrea să vadă rolul pe care îl are în relație. Iar acesta nu este un lucru care să se repare în timp.

4. Ești mereu nervoasă

Dacă ești singura care depune eforturi, vei ceda la un moment dat. Când se întâmplă asta, vei simți o iritare ca nu va dispărea ușor.
Tot ceea ce face partenerul te enervează, și vei ajunge să îl eviți sau să intrii mereu în conflict,’ a adăugat Perlstein.
Este ok – și chiar sănătos – să vă certați din când în când, dar certurile frecvente pot să fie un semn că forțezi lucrurile pentru a le face să meargă.

5. Vă certați mereu pe tema viitorului

Dacă nu sunteți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește viitorul, să nu fi surprinsă atunci când veți avea certuri cu privire la direcția în care se îndreaptă viețile voastre, unde vă vedeți peste cinci ani și tot așa.
Este normal să te cerți,’ a spus Benett. Dar dacă certurile se centrează pe diferite idealuri, atunci poate că încerci prea mult să faci relația să meargă. Este posibil să aveți o incompatibilitate fundamentală.’
Unele incompatibilități pot fi rezolvate prin compromisuri, dar o problemă persistentă ce nu are soluție poate să fie un semn că ceva chiar nu merge. Încearcă să fii sinceră cu tine legat de ceea ce îți dorești și, de acolo, încearcă să decizi dacă relația merită.

6. Cauți mereu o a doua opinie

Cele mai citite articole

E bine să apelezi la prieteni sau la familie pentru a cere sfaturi. Dar când apelezi la sfaturile acestora zilnic, cu probleme noi sau probleme care s-au agravat, ar trebui să te gândești.

Chiar dacă sunt de acord cu sfaturile cerute în afară atunci când ai probleme în relație, dacă ești mereu în căutare de moduri prin care să îți repari relația, ar trebui să te gândești de ce e nevoie mereu să o repari. Poate că relația nu va funcționa niciodată cum ar trebui,’ a mai adăugat Benett.

7. Eforturile sunt depuse doar de tine

Dacă eforturile din relație sunt depuse doar de tine, acesta ar trebui să fie un mare semnal de alarmă,’ a spus Benett. Relațiile au nevoie de atenția a două persoane. Dacă simți că esti singura care face eforturi, merită pare să investești timp pe termen lung?’
Poți să atragi atenția partenerului cu privire la această problemă, pentru a vedea dacă vor sa schimbe acest aspect. Dacă discutați, veți putea crea o relație sănătoasă. Dacă nu vrea să facă compromisuri, poate că e mai bine să treci peste.

8. Nu te simți apreciată

Dacă pare că indiferent de cât te străduiești, partenerul nu te va aprecia niciodată cu adevărat, este un semn că încerci prea mult.
O relație sănătoasă ar trebui să te facă să te simți bine în legătură cu tine. Dacă pare că niciodată nu ajungi la nivelul așteptărilor cuiva, poate că ar trebui să evaluezi din nou lucrurile sau persoanele care te fac să te simți așa.

9. Relația ta pare o luptă

Când ceva merge bine, totul merge de la sine, fără efort,’ a spus Graber. Contrar acestui lucru, dacă ceva nu funcționează, relația pare o continuă luptă. De la a face conversație, la a face planuri pentru sâmbătă seară, totul pare o muncă.’
Nu poți să te aștepți nici să fie totul minunat în fiecare zi, dar nu trebuie să fie nici atât de greu. O relație nu trebuie să te facă să te simți ca la serviciu. Dacă pare că lucrei peste program, dar ești tot unde erai și acum o lună, este timpul să discuți cu partenerul tău despre direcția în care o iau lucrurile.’

10. Simți că te-ai pierdut pe drum

Relațiile nesănătoase au nevoie de mult efort pentru a le face să meargă, așa că ai grijă dacă îți neglijezi dorințele și folosești toată energia pe care o ai încercând să repari problemele pe care le ai cu partenerul.
După cum a spus Graber, Dacă relația ta a devenit doar despre satisfacerea nevoilor partenerului și despre ignorarea dorințelor tale, înseamnă că ceva nu merge cum trebuie.’

11. Te-ai schimbat prea mult

Ca o ultimă încercare de a repara o relație pe moarte, vei constata că schimbi lucruri pentru a câștiga dragostea partenerului. Acest lucru poate include adoptarea unui noi look sau schimbarea valorilor, doar pentru a-l mulțumi.

În relațiile interpersonale ar trebui să încercăm să fim ceea ce suntem cu adevărat. Experimentarea este un lucru bun, dar dacă încerci să îți impresionezi partenerul devenind altcineva, poate că încerci prea mult.

Dacă regăsești oricare dintre problemele enumerate în relația ta, discută cu partenerul despre asta. Mereu este posibil să repari problemele și să îți schimbi în bine relația. Dacă simți că te străduiești prea mult, poate că ar trebui să renunți.

Citește și:

Text: Bianca Margarit
Foto: Instagram (@inthefrow)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/11-semne-ca-te-straduiesti-prea-mult-sa-iti-faci-relatia-sa-mearga-629909/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si