Prima pagină » 3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a găsi adevărata dragoste

3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a găsi adevărata dragoste

Autor: admin
0 comentarii

3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a găsi adevărata dragoste

Așteptările tale trebuie să fie conectate la realitate, iar tu trebuie să fii flexibilă, fără, însă, să faci compromisuri prea mari (care sunt, de obicei, o sursă de frustrare și nefericire). Ai grijă și ca aceste așteptări să nu conțină contradicții (ceva de genul: „Vreau ca partenerul meu să fie iubitor și atent, dar în același timp un personaj misterios și incitant’).

În plus, nu-ți face iluzii că o relație va fi plină de pasiune mereu, așa cum e în primele luni. Chimia dintre doi oameni este ingredientul principal al unei relații reușite, dar ea nu trebuie confundată cu compatibilitatea (de aceea trebuie să te convingi că tu și partenerul tău aveți și una, și alta!).

Atunci când te îndrăgostești de cineva, ți se pare că nimic altceva nu mai contează. Dar, pentru ca o relație să dureze, este vital să existe între voi și un alt liant în afară de pasiune. (Și mă refer aici la respect, prietenie, intimitate, adică toate acele lucruri care merg mai departe de atracția fizică).

Dacă intri într-o relație care este bazată exclusiv pe chimie, atunci și așteptările tale trebuie să fie în concordanță: amândoi vreți să vă distrați și nu ai de ce să-ți faci planuri serioase sau pe termen lung (asta te va scuti de dezamagire). Totuși, dacă sunteți de acord amândoi că vă doriți o relație consistentă, care să vă împlinească în egală măsură, atunci trebuie să fiți realiști în legătură cu compatibilitatea voastră și cu efortul necesar pentru a menține chimia dintre voi.

În plus, trebuie să fii conștientă că bărbatul potrivit nu te va „completa’ și nici nu va da un sens vieții tale (așa că uită de toate comediile hollywoodiene, care te-au făcut să ai așteptări nerealiste de la viață și ți-au hrănit visele romantice într-un mod toxic). Mai bine concentrează-te pe ceea ce te face pe tine cu adevărat fericită și ce te împlinește în mod real. Doar așa vei putea cunoaște pe cineva de la care nu vei aștepta prea mult (și care, din cauza acestei presiuni, la un moment dat va și dispărea din peisaj).

Așa că iată trei lucruri pe care trebuie să le faci ca să-ți ajustezi așteptările și care te vor apropia mai mult de găsirea iubirii adevărate, ajutându-te, în același timp, să eviți relațiile toxice:

1. Prioritizează!

Cele mai citite articole

Nu confunda așteptările nerealiste cu așteptările absolut îndreptățite. Dacă tu ești o femeie puternică, inteligentă, ambițioasă, de ce ai accepta în viața ta un bărbat mai puțin motivat?! Este clar că vei fi compatibilă doar cu un bărbat care va avea aceleași calități și care le va aprecia și la tine.

2. Stabilește niște limite clare!

Apoi, stabilește niște limite! Trebuie să-ți fie foarte clar ce nu accepți și peste ce nu poți trece într-o relație. În primul rând, începe prin a lucra cu tine însăți! Să te cunoști pe tine și să fii onestă cu propria persoană este un mare pas înainte! Și nu uita: nu trebuie să-ți compromiți niciodată valorile și principiile doar de dragul de a fi într-o relație!

3. Identifică-ți dorințele și valorile!

Ai putea spune că asta este foarte simplu, dar nu e puțin lucru să știi ce-ți dorești cu adevărat (de la viață, de la o potențială relație și chiar și de la tine). Așa că începe cu lucrurile concrete: îți dorești un copil? Îți dorești să te căsătorești? Ai fi dispusă să te muți în altă țară sau în alt oraș pentru a-ți urma partenerul? Analizează-ți stilul de viață, gusturile, preocupările, obiceiurile (chiar și faptul dacă fumezi sau nu, ori dacă ai fi dispusă să accepți pe cineva care fumează), în ce etapă a vieții ești, unde ai vrea să ajungi (eventual dacă anumite convingeri politice sau religioase ar fi un obstacol pentru o relație). Întreabă-te ce fel de relație ar funcționa pentru tine și analizează-ți stilul de atașament. Cum răspunzi la afecțiune și cum ai descrie apetitul tău sexual? Apoi, după ce te-ai analizat și ai răspuns (măcar) la o parte din aceste întrebări, rămâi cu mintea deschisă: poți fi compatibilă cu multe persoane, fără să împărtășiți neapărat aceleași interese, așa că nu trebuie să cazi în capcana de a crede că trebuie să aveți totul în comun (deși dorințele pe termen lung sau cea de a avea sau nu un copil ar trebui să fie pe această listă).

Chimia dintre tine și partenerul tău este foarte importantă într-o relație, dar e important să înțelegi că pasiunea intensă are un termen de expirare. Dacă vei accepta asta, vei avea o imagine mai realistă asupra iubirii adevărate. Și vei crea și șansele să o întâlnești!

Citește și:
Cum să ai o relație mai puternică în 2019

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/3-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-inainte-de-gasi-adevarata-dragoste-645055/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si