Prima pagină » 3 moduri prin care puteți evita o posibilă stagnare a relației

3 moduri prin care puteți evita o posibilă stagnare a relației

Autor: admin
0 comentarii

3 moduri prin care puteți evita o posibilă stagnare a relației

Toate relațiile trec printr-o fază mai puțin plăcută, când nu se întâmplă neapărat ceva rău, ci pur și simplu se instalează rutina și totul pare lipsit de sens. Oricât de nesigure ar putea părea lucrurile, trebuie să știi că întotdeauna poți schimba situația în care te afli, iar primul pas către schimbare este comunicarea.

Există câteva principii pe care trebuie să le înțelegi și să le pui în practică pentru a te asigura că tu și partenerul tău continuați să creșteți împreună ca și cuplu și că relația voastră dă roadele pe care vi le doriți amândoi. Iată trei moduri simple care, odată aplicate, garantează că relația voastră nu va stagna, indiferent de perioada în care ați fost împreună:

Gândește-te la relația ca la un organism viu

Relația voastră nu este un lucru, un aranjament sau un status care, odată îndeplinit, se menține pe tot parcursul vieții. Potrivit experților, relația este un organism viu, care trăiește, respiră și evoluează. Are nevoie de atenție pentru a continua să înflorească. Cuplurile care sunt la începutul parteneriatului înțeleg asta și sunt în continuă căutare de oportunități care să le întărească legătura. Acest aspect poate veni sub mai multe forme, cum ar fi exprimarea afecțiunii prin mesaje, cadouri, întâlniri zilnice și așa mai departe.

Însă nu vorbim despre acțiunea în sine, ci despre energie. Relațiile stabile sunt construite prin acțiuni pozitive și consecvente – însă acțiunea reprezintă doar jumătate din poveste. Pe măsură ce timpul trece, ai putea avea tendința de a uita cât de esențial este rolul energiei în menținerea unei relații sănătoase. Ai putea să te referi la relația ca la un lucru sau mai rău, să vezi în partener o posesie sau o extensie a propriei persoane. Cu alte cuvinte, începi să crezi că dragostea și atenția primite de la partener ți se cuvin. Un aspect pe care experții îl consideră o adevărată problemă în evoluția parteneriatului.

Recunoaște care sunt zonele de slăbiciune în relație

Pentru a ajunge să îmbătrâniți împreună și să preveniți o stagnare a relației, trebuie să determinați care sunt acele zone de slăbiciune, unde, în mod evident, energia lipsește. Odată ce vei identifica calitatea scăzută a energiei, decide că este treaba ta să o generezi, nu aștepta ca partenerul tău să-și dea mai întâi seama.

Cele mai citite articole

Dacă știi că partenerul are nevoie constantă de afecțiune, oferă-i-o mai des. Dacă știi că acele cuvinte afirmative îi sporesc încrederea, fii generoasă cu aprecierea verbală și scrisă. Amintește-ți că adevărata valoare a acestor acțiuni nu constă în cuvinte sau în gesturi, ci în calitatea energiei pe care alegi să o investești în relație.

Hrănește-ți relația așa cum ai alimenta un foc

Energia pozitivă este combustibilul care îți menține relația vie. În fiecare moment, ai opțiunea să apreciezi lucrurile bune pe care partenerul le oferă sau să te concentrezi pe acele aspecte care ți-ar fi plăcut să fie diferite. Regretul, critica și gelozia distrug relațiile. Promite-ți că nu te vei plânge de partenerul tău în fața prietenilor, cel puțin nu în mod repetat. Calea către o relație mai bună este întotdeauna prin comunicarea directă.

Gândindu-te constant la defectele lui te va face mult mai conștientă de ele. În loc să faci asta, notează care sunt calitățile lui. Amintește-ți ce te-a făcut să te îndrăgostești de el și să-l apreciezi pentru ceea ce este. Hrănește-ți relația cu dragoste și apreciere. Cu cât trimiți mai multă dragoste, cu atât se va întoarce la tine.

Citește și:
10 semne că te afli într-o relație care este pe cale să se termine

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/3-moduri-prin-care-puteti-evita-o-posibila-stagnare-a-relatiei-660504/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si