Prima pagină » 3 pași pe care să-i urmezi dacă îți pui relația la îndoială în perioada sărbătorilor

3 pași pe care să-i urmezi dacă îți pui relația la îndoială în perioada sărbătorilor

Autor: admin
0 comentarii

3 pași pe care să-i urmezi dacă îți pui relația la îndoială în perioada sărbătorilor

Presiunea de a găsi cadoul perfect, lipsa timpului sau a banilor, revederea tuturor membrilor familiei, toți acești factori pot cauza destul de mult stres în preajma sărbătorilor. Mai mult decât atât, poți simți stresul și în relație.

Pentru anumite persoane, sărbătorile sunt cea mai frumoasă perioadă din an, pe care de abia o așteaptă pentru a face cumpărături, a asculta colinde sau a merge la petreceri tematice. Pentru alții, însă, urmează doar câteva săptămâni pe care de abia așteaptă să le treacă, iar acest negativism poate intra în contradictoriu cu entuziasmul celeilalte persoane, spun specialiștii în relații. Astfel, se creează conflicte care ajung să ducă la întrebări precum „Mă aflu lângă persoana potrivită?” sau „Ar trebui să ne despărțim?”.

Câteodată, acel sentiment pe care îl ai în preajma sărbătorilor în legătură cu relația ta poate fi un semn că lucrurile nu merg foarte bine în zona amoroasă. Iată ce ar trebui să știi dacă sărbătorile te fac să-ți pui la îndoială relația, pentru că, uneori, este nevoie să faci un pas în spate, să privești situația în ansamblu și să îmbrățișezi Noul An:

Asigură-te că nu cauți imposiblul

Chiar dacă sărbătorile te pot face să te simți puțin ciudat, este important să te asiguri că ești realistă în privința așteptărilor pe care această perioadă le oferă. Ne confruntăm cu destul de multă presiune în viețile noastre, iar sărbătorile o intensifică.

Nu te aștepta să trăiești acele momente perfecte pe care le vezi în fotografiile de pe Instagram. De multe ori, nu sunt nici măcar aproape de realitate. Este foarte ușor să dai vina pe relație atunci când simți că nu trăiești lucrurile pe care ți le-ai imaginat dintotdeauna.

Întreabă-te dacă ar putea fi stres temporar

Cele mai citite articole

Câteodată, presiunea responsabilităților din familie sau faptul că nu vă placeți atât de mult familiile te pot învălui, transformându-ți orice urmă de entuziasm în negativism. În aceste momente, adu-ți aminte că sărbătorile nu îți definesc întreaga relație. 

Vizualizează-ți strategiile de menajare a stresului

Deși stresul de sărbători este normal, modul în care faci față acestuia are o importanță foarte mare. Specialiștii afirmă că atunci când ambii parteneri vor ca relația să funcționeze, își vor da interesul ca să facă față unei situații stresante într-un mod constructiv. Dacă aceasta este prima perioadă a sărbătorilor împreună, vei descoperi că ai controlul asupra stresului într-un mod atât de diferit, încât nu există o cale de mijloc.

Dacă îți este dificil să cataloghezi această situație într-o problemă serioasă sau doar una temporară, acordă-ți puțin timp ca să procesezi informația. Așteaptă ca sărbătorile să treacă și lucrurile să revină la normal. Dacă observi că, la câteva săptămâni după sărbători, ai aceeași părere, atunci trebuie să purtați o discuție în care să-i semnalezi exact ceea ce te preocupă.

Sărbătorile pot fi foarte stresante pentru o relație, dar acest lucru nu înseamnă că ești lângă persoana nepotrivită. Cântărește-ți foarte bine stările și sentimentele înainte să iei o decizie pe care ai putea să o regreți.

Citește și:
4 semne clare care îți arată că relația voastră e pe sfârșite

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/3-pasi-pe-care-sa-urmezi-daca-iti-pui-relatia-la-indoiala-perioada-sarbatorilor-638753/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!