Prima pagină » 4 mituri despre căsătorie! Crezi că lucrurile astea ajută relația, dar sunt cât se poate de false

4 mituri despre căsătorie! Crezi că lucrurile astea ajută relația, dar sunt cât se poate de false

Autor: admin
0 comentarii

4 mituri despre căsătorie! Crezi că lucrurile astea ajută relația, dar sunt cât se poate de false

La tot pasul ne lovim de diferite mituri despre căsătorie. Ele sunt pornite din orgoliu (sunt soția lui, deci trebuie să facă exact cum vreau eu), din comoditate (ne-am căsătorit, nu mai e nevoie să fac eforturi), din viziunea tradiționalistă asupra cuplului (femeia își ascultă bărbatul), etc. Dar mai există și unele variante subtile! În ziua de azi, interesul pentru psihologie și dezvoltare personală a crescut enorm, iar oamenii consumă diverse articole, cărți, seminarii. Ei bine, ei înghit informația nedigerată emoțional sau preiau din ea anumite frânturi. Tocmai aceste frânturi dau naștere unor mituri moderne despre căsătorie, în care e bine să nu mai crezi.

E de ajuns să petrecem timp împreună

Sigur, fiecare terapeut de cuplu vă va spune cât de important e să petreceți timp împreună. La fel, cât de mult ajută cuplul să aveți interese comune, pasiuni, hobby-uri pe care să le savurați și dezvoltați în doi. Scânteia sexuală va pâlpâi din ce în ce mai slab, dar elementele comune vor susține relația. Așa că vă concentrați să faceți cât mai multe lucruri împreună. Aveți oare prieteni care nu ieșeau nicăieri unul fără celălalt, dar practic erau mereu singuri în doi? Ori poate vi s-a întâmplat chiar vouă.

În esență nu contează ceea ce faci, cât modul în care interacționezi! Cu ce te ajută că plecați în fiecare weekened la mare sau la munte, dar acolo stați băieții cu băieții, fetele cu fetele, și nu vă întâlniți nici când mergeți la culcare?

Mituri despre căsătorie legate de ceartă

Orice cuplu are conflicte. Un cuplu fericit nu se ceartă intră în mod cert la capitolul mituri despre căsătorie. Iar scopul urmărit, chiar și în terapie, nu este acela de a avea cât mai puține certuri, ci să le gestionați corect. Una dintre probleme, mai ales la perfecționiști sau cei cu teamă de abandon, este această obligativitate a soluționării conflictului aici și acum. Când te forțezi să rezolvi pe loc o situație delicată ești într-o stare emoțională care cel mai probabil nu îți va permite să iei decizia corectă. Nu îți permiți un timp de reflecție, distanțare, acel time-out care te aduce înapoi în rațional și te împiedică să faci alegeri prea puțin inspirate.

Gelozia îmi salvează căsnicia

Cele mai citite articole

Miturile despre căsătorie se referă și la inamicul liniștii psihice: gelozia. Dacă partenerul devine ușor nepăsător, unele femei încearcă să-i trezească interesul folosindu-se de un al treilea personaj, care să planteze sămânța indoielii și a nesiguranței. Însă aceasta este o carte extrem de periculoasă. Bărbatul din viața ta poate simți că îl trădezi, că încrederea în tine începe să scârțâie, își pune semne de întrebare despre integritatea ta și despre calitatea relației voastre. Asta se întâmplă mai ales dacă în trecutul lui o iubită l-a înșelat, au fost cazuri de adulter în familia din care provine.

Mituri despre căsătorie: reciprocitate totală

Există cei trei R ai relației: respect, reciprocitate, responsabilitate. În ceea ce privește reciprocitatea există un mic deficit. Vrei ca totul să iasă pe hârtie corect? Reciprocitatea să fie îndeplinită până la cele mai mici detalii? Atunci resentimentele, frustrarea te vor vizita atât de des, încât vei avea senzația că s-au mutat cu voi în casă. Iar lupta pentru putere pândește și ea după colț, doar ținem scorul pentru această reciprocitate, nu? Cheia este compromisul sănătos, cel cu care amândoi vă simțiți confortabil!

Citește și:
Greșeli după divorț care îți vor face copilul să sufere enorm

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/4-mituri-despre-casatorie-crezi-ca-lucrurile-astea-ajuta-relatia-dar-sunt-cat-se-poate-de-false-704802/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si