Prima pagină » 4 probleme care îți vor distruge relația, dacă nu le rezolvi la timp

4 probleme care îți vor distruge relația, dacă nu le rezolvi la timp

Autor: admin
0 comentarii

4 probleme care îți vor distruge relația, dacă nu le rezolvi la timp

Indiferent de stabilitatea pe care o aveți în relație, vă veți confrunta cu situații mai puțin plăcute, pe care va trebui să le rezolvați la timpul lor, comunicând unul cu celălalt. Conflictele fac parte din viața fiecărui cuplu și vor apărea de-a lungul anilor din diverse motive, însă, atunci când aceste probleme se ivesc, asigurați-vă că știți cum să le gestionați. Pentru a accepta și a trece cu bine de provocările și conflictele apărute, trebuie să deschizi ușa către noi posibilități. Iată cinci dintre cele mai comune probleme în relații, pe care nu ar trebui să le ignori sau să le tratezi cu superficialitate:

Îți dorești să fii iubită într-un anumit fel

Există o dorință umană perfect normală de a obține dragoste și acceptare. Când această dorință se transformă în așteptare, deseori rezultă în dezamăgire. Adevărul este că nimeni nu te poate iubi așa cum vrei tu, pentru că nimeni altcineva nu poate fi exact ca tine. Fiecare iubim o persoană după modul în care percepem și înțelegem dragostea. Deci partenerul te iubește în cel mai bun mod în care poate, având în vedere înțelegerea afecțiunii. Dacă îți creezi așteptări și te superi constant că partenerul nu înțelege acest lucru, sugerezi că acel om ar trebui să te cunoască așa cum te cunoști tu însăți. Ceea ce este complet nerealist.

Lași experiențele trecute să-ți influențeze modul în care iubești

Atât tu, cât și partenerul tău ați avut experiențe de viață diferite. Nu împărțiți aceleași amintiri din copilărie sau aceiași părinți, deci este normal că aveți perspective și credințe diferite în ceea ce privește modul în care ar trebui să fie o relație. Pentru a găsi acel punct de mijloc între ele, trebuie să fiți dispuși să acceptați părerile celuilalt și să lucrați la obținerea înțelegerii comune. Relațiile devin dificile în momentul în care ne opunem și refuzăm să acceptăm opiniile partenerului.

Nevoia de a avea dreptate este mai puternică decât nevoia de a fi fericită

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai mari probleme în cuplu este nevoia de a avea dreptate. Această nevoie duce la neîncredere și conflicte, și are un impact negativ asupra comunicării. Dacă vrei să ți se dea dreptate mai presus de orice, partenerul se va simți criticat, neimportant și neiubit pentru ceea ce este. Provocarea pe care trebuie să o îndeplinești este aceea de a observa și de a prețui calitățile și credințele celuilalt. Acest lucru vă va aduce fericire interioară și îi va arăta că îți pasă atât de el, cât și de relație.

Nu vorbiți despre problemele importante

Multe aspecte îngrijorătoare din cuplu sunt ignorate sau trecute cu vederea, ceea ce va duce la probleme mai grave în timp. Învață să te confrunți cu aceste provocări atunci când ele se întâmplă, pentru a evita ca unul dintre voi să fie rănit mai târziu. Când încercați să rezolvați conflictele, nu o faceți prin a crea altele noi, ci gândindu-vă că vreți să luptați în continuare pentru dragostea reciprocă pe care o purtați.

Citește și:
4 greșeli de comunicare pe care le faceți când vă certați (și cum să le rezolvați)

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/4-probleme-care-iti-vor-distruge-relatia-daca-nu-le-rezolvi-la-timp-661045/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si