Prima pagină » 5 etape importante care pot salva sau pot distruge o relație

5 etape importante care pot salva sau pot distruge o relație

Autor: admin
0 comentarii

5 etape importante care pot salva sau pot distruge o relație

Fiecare relație evoluează și se transformă în timp, iar asta este un lucru perfect normal. Având în vedere că fiecare persoană este influențată de lucruri și persoane diferite, etapele pot fi identificate mai greu și durata fiecăreia poate fi diferită în funcție de fiecare cuplu.

Există cu adevărat o etapa a lunii de miere? Dacă trece această perioadă este distrusă și relația? După cât timp ar trebui să considerăm o relație serioasă? Aceste întrebări sigur au apărut și în mintea ta la un moment dat. Deși este dificil să îți oferim un răspuns clar și general valabil, am pregătit o listă cu potențialele etape care pot salva sau distruge o relație.

De obicei, toate cuplurile trec prin aceste perioade și tocmai de aceea este esențial să analizezi și relația ta, pentru a afla unde vă aflați.

Etapa momentelor stânjenitoare

Dacă în cazul unor cupluri chimia apare încă de la prima întâlnire, există și perechi care se confruntă cu situații amuzante, însă stânjenitoare. Niciunul dintre voi nu este sigur pe sentimentele celuilalt, vă întrebați dacă sunteți plăcuți, dacă întâlnirea decurge bine și așa mai departe. Este dificil să trimiteți și mesaje interesante, fiecare dintre noi încercând să cucerească potențialul partener prin fiecare conversație.

În plus, această situație ar putea dura chiar până la a 4-a întâlnire, deoarece amândoi sunteți emoționați, vă gândiți prea mult la fiecare moment și vă gândiți că poate vă pierdeți timpul dacă nu există o conexiune. Tocmai de aceea, este bine să nu renunți la o persoană chiar dacă prima întâlnire nu este cea mai bună la care ai mers până acum. Abia după 4-5 întâlniri poți stabili cu certitudine că persoana cu care te întâlnești nu este potrivită pentru tine. După primele întâlniri sunteți amândoi mai relaxați și vă simțiți suficient de confortabil unul cu celălalt încât să dezvăluiți adevărata personalitate.

Etapa atracției

Dacă ați trecut peste toate momentele stânjenitoare și deja ați uitat numărul întâlnirilor, urmează cea mai incitantă perioadă, cea în care sunteți atrași unul de celălalt, această etapă fiind considerată și luna de miere a relației.

De regulă în această perioadă nu poți vedea altceva decât trăsăturile bune ale partenerului și ți-ai dori să petreci cât mai mult timp cu el. Reține însă că această etapă este doar o fază a relației și, deși pare înspăimântător, ea se va sfârși. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești că asta nu înseamnă automat că va dispărea și iubirea voastră, din contră. Această perioadă este una de fericire, atracție, chiar obsesie, însă apoi apar sentimentele reale, deoarece găsiți stabilitate, un parteneriat, intimitate și valori comune.

Etapa în care apar nesiguranțele

Să te îndrăgostești de cineva este destul de ușor, nu trebui să depui un efort special, ci pur și simplu petreci timp alături de această persoană și sentimentele apar. Lucrurile se schimbă însă dacă începi să te gândești la un viitor și la o relație serioasă cu acea persoană, deoarece pot apărea tot felul de nesiguranțe.

Cele mai citite articole

Poate te gândești că sentimentele lui nu sunt la fel de puternice sau poate te întrebi dacă stilurile voastre de viață și valorile sunt cu adevărat compatibile. În astfel de momente, cheie unei relații de succes este comunicarea.

Este momentul să vorbești deschis cu partenerul tău despre ceea ce își dorește la o relație și ceea ce vrea de la tine. Ce valori are, cum și-ar dori să își trăiască viața. Dacă aveți valori și planuri de viitor compatibile, trebuie să stabiliți amândoi dacă veți încerca să lucrați împreună pentru relația voastră.

De regulă, în această perioadă apar și primele provocări și, dacă sunt gestionate corect, acestea vă pot întări relația și încrederea pe care o aveți unul în celălalt.

Etapa unui nou fel de intimitate

Dacă după o discuție serioasă ați stabilit că vă doriți aceleași lucruri, iar relația devine una serioasă, este momentul în care ajungeți la un nou nivel de intimitate. Acum este mai degrabă vorba despre vulnerabilitățile pe care le arătați unul în fața celuilalt și veți descoperi și părțile care v-ar fi putut speria în trecut.

Această perioadă poate fi una dificilă, deoarece vedeți lucrurile exact așa cum sunt și cum ar putea arăta viitorul vostru. Vedeți adevăratele trăsături ale partenerului și îi descoperiți nesiguranțele, temerile și ajungeți să creați o legătură mai puternică, iar relația voastră devine mai mult decât distracție și pasiune.

Etapa parteneriatului

Un parteneriat reprezintă pentru fiecare cuplu un lucru diferit. Poate vă mutați împreună, vă logodiți sau pur și simplu decideți să aveți o relație exclusivă, serioasă, fără a fixa însă un anumit punct în care trebuie să ajungeți. Este momentul în care vă dați seama că sunteți atât cei mai buni prieteni, cât și iubiți, că împreună vă completați perfect și că vă puteți baza unul pe celălalt în orice moment.

Fiecare pereche ajunge în acest punct într-o perioadă de timp diferită, așadar este un lucru relativ, nu ar trebui să fie vorba de luni, ani, ci pur și simplu despre sentimentele voastre. Aceasta este fundația pe care vă veți clădi relația de acum încolo și, dacă v-ați ocupat la timp de toate problemele și aveți o comunicare bună, știți deja că sunteți făcuți unul pentru celălalt.

Citește și:
Ce inseamna iubirea neconditionata si cum sa ai o relatie perfecta

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-etape-importante-care-pot-salva-sau-pot-distruge-o-relatie-664599/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si