Prima pagină » 5 greșeli de machiaj pe care să le eviți vara aceasta

5 greșeli de machiaj pe care să le eviți vara aceasta

Autor: admin
0 comentarii
5 greșeli de machiaj pe care să le eviți vara aceasta

În caz contrar, make-up-ul poate arăta dizgrațios sau poate să te facă să arăți rău. Iată câteva greșeli frecvente de machiaj care pot fi evitate cu ușurință.

1. Alegerea greșită a nuanței fondului de ten

Alegerea corectă a nuanței poate fi o adevarată provocare. De aceea, multe dintre noi alegem ori nuanțe mult prea deschise, ori mult prea închise, care nu se vor potrivi cu tonul tenului nostru. Un obicei greșit și fără rost este încercarea nuanței pe dosul mâinii, zonă care are o tonalitate total diferită față de tenul tău. Corect este să încercăm nuanța pe linia maxilarului, într-un loc unde este lumină naturală și unde putem observa cu ușurință orice nepotrivire.

2. Hidratarea pielii

Chiar dacă tenul tău este normal, uscat sau gras, aplicarea unei creme hidratante este esențială înaintea începerii machiajului. Majoritatea femeilor cu ten gras cred că nu mai este nevoie să își hidrateze tenul, deoarece acesta nu este uscat, obicei care este total greșit. Nehidratarea tenului va duce la producerea de și mai mult sebum. Un bun tonifiant în reglarea pH-ului pielii este ceaiul verde.

3. Folosirea produselor de make-up expirate

Printre cele mai frecvente greșeli de machiaj se numără folosirea produselor expirate. Asta nu este deloc ok, deoarece produsele nu dau, în aceste condiții, cele mai bune rezultate și, mai ales, pot cauza alergii sau iritații ale pielii, ca să nu vorbim de probleme mai grave. De aceea, este bine ca mereu să verificăm data expirării fiecarui produs pe care îl deținem și să le aruncăm pe cele ce au ieșit din termenul de valabilitate.

4. Make-up strălucitor sau mat?

Cele mai citite articole

Alegerea produselor de make-up trebuie facută ținând cont de tipul de piele al fiecăreia dintre noi – probabil că nu te-ai fi gândit la asta, dar este una dintre cele mai comune greșeli de machiaj. De exemplu, dacă ai tenul gras, optează pentru un make-up mat. Make-up-ul strălucitor nu va face altceva decat să accentueze aspectul uleios al pielii. În plus, un machiaj mat îți scoate mult mai bine în evidență trăsăturile feței.

5. Conturarea sprâncenelor

Alegerea nuanței pentru creionul de sprâncene este foarte importantă pentru obținerea unui machiaj reușit. Astfel, dacă părul tau este deschis la culoare, optează pentru un creion de sprâncene cu 1-2 nuanțe mai închis decât culoarea părului, iar dacă părul tău este închis la culoare, folosește un creion cu 1-2 nuanțe mai deschis. Un obicei greșit și foarte des întâlnit este folosirea creionului negru pentru conturarea sprâncenelor. Dacă ești vreodată tentată să faci asta, mai bine te abții. 

Citește și:
17 sfaturi de frumusețe pe care să le respecți vara

Text: Anamaria Zanfir
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/5-greseli-de-machiaj-pe-care-sa-le-eviti-vara-aceasta-666873/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!