Prima pagină » 5 modalități prin care să gestionezi momentele tensionate într-o relație

5 modalități prin care să gestionezi momentele tensionate într-o relație

Autor: admin
0 comentarii

5 modalități prin care să gestionezi momentele tensionate într-o relație

Ne este teamă atunci când avem o discuție mai aprinsă cu partenerul deoarece credem că nu știm care este modalitatea prin care să gestionăm o astfel de situație. Adevărul este că nu există o rețetă secretă, ci mai degrabă ar trebui să pui în aplicare anumite metode pentru a fi liniștită că acea discuție nu se va transforma în cele din urmă într-un conflict.

Într-o relație conflictele sunt destul de frecvente și nu ar trebui să ne sperie atunci când ele apar. Ceea ce ar trebui să faci este să comunici de fiecare dată și să încerci atât tu, cât și partenerul să tratați situația cu maturitate.

Iată care sunt cele cinci modalități care te vor ajuta să gestionezi momentele tensionate din relație:

1. Alege cu atenție momentul în care să discutați

Când vine vorba de alegerea momentului potrivit în care să discuți cu partenerul după o discuție aprinsă, există câteva aspecte la care ar trebui să fii atentă. În primul rând, dacă încă mai ești supărată, așteptă câteva minute până când te vei liniști. Dacă vorbești cu partenerul atunci când ești calmă, există șanse mult mai mari să vă puteți rezolva conflictele. Pe lângă asta, dacă observi că el trece printr-o perioadă mai stresantă în plan profesional, alege un alt moment în care să discuți deoarece acest lucru poate pune o presiune și mai mare asupra lui. 

2. Nu da vina exclusiv pe el

Avem tendința de a crede că într-o relație vina aparține unui singur partener, dar în realitate lucrurile stau diferit. În sensul că nu ar trebui să iei asupra ta întreaga vină sau să îl învinovățești pe el de tot ceea ce nu funcționează în relație. Trebuie să îți dai seama că fiecare este resposabil de comportamentul său și ar trebui să și-l asume. Dacă relația voastră dă semne că nu ar mai funcționa, în mod cert vina este de partea amândurora.

3. Asigură-te că te ascultă

Cele mai citite articole

Când vine vorba de modalitatea ideală prin care să treci mai ușor peste momentele tensionate din relație, trebuie să fii sigură că partenerul într-adevăr te ascultă, iar acest lucru implică și capacitatea ta de a-i atrage atenție, dar și interesul pe care el ți-l acordă. Dacă îți dorești ca el să te asculte, încearcă să fii calmă și pe viitor să îi spui de fiecare dată când simți că unele lucruri te deranjează în relație.

4. Amintește-ți că fiecare dintre noi face greșeli

Oricât de mult am vrea să credem că suntem perfecți, iată că nu suntem și că putem face oricând greșeli și e important să învățăm de pe urma lor. De foarte multe ori conflictele pot apărea într-o relație atunci când trecem prin momente mai dificile, ne simțim tot mai stresați sau ne dorim să îi atragem atenția partenerului asupra lucrurilor care nu ne convin.

5. Cere-ți iertare și iartă-l

Poate că unele dintre cele mai grele momente dintr-o relație sunt să ne cerem scuze și să ne iertăm partenerul. Și spunem asta deoarece ne dorim mereu să avem dreptate, însă, chiar și așa, e important să conștientizezi că pentru a trece mai departe, trebuie să îți ceri iertare atunci când greșești. De asemenea, contează și să îți ierți partenerul dacă sentimentele tale pentru el sunt puternice și îți mai dorești să formați un cuplu.

Citește și:
Crezi că ai găsit persoana potrivită? Cu ce confunzi compatibilitatea în cuplu și îți aduce foarte multă suferință!

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-modalitati-prin-care-sa-gestionezi-momentele-tensionate-intr-o-relatie-705361/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si