Prima pagină » 5 moduri prin care să treci peste infidelitatea partenerului

5 moduri prin care să treci peste infidelitatea partenerului

Autor: admin
0 comentarii

5 moduri prin care să treci peste infidelitatea partenerului

Infidelitatea întotdeauna a fost un subiect extrem de sensibil și peste care femeile nu pot trece. Este adevărat că este destul de dureros atunci când afli că ai fost înșelată și te gândești că partenerul nu te iubește, nu te respectă și nu te apreciază.

Însă, atunci când afli acest lucru, trebuie să conștientizezi care a fost cauza care a dus la acest lucru. Partenerul nu te iubește? Își dorește altceva de la viață? Aveți perspective de viață diferite? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să ți le pui în momentul în care afli că te-a înșelat partenerul.

Dureros mai este și dacă sunteți căsătoriți, mai cu seamă dacă la mijloc există și un copil. Cu toate acestea, ar trebui să te concentrezi pe găsirea unei soluții, dacă există vreuna, în cazul în care amândoi vă doriți să mai fiți împreună.

Așa că, iată care sunt modurile prin care poți trece peste infidelitatea partenerului:

1. Identifică în mod clar cauzele infidelității

Așa cum spuneam și mai sus, este important să conștientizezi care a fost cauza care a dus la infidelitate. Fie că a fost vorba doar de o aventură, în mod cert ruptura s-a produs cu mult înainte, chiar dacă nu ai conștientizat acest lucru. Cu toate astea, chiar dacă el te-a înșelat, responsabilitatea este și de partea ta deoarece în mod cert atât tu, cât și el ați greșit la un moment dat.

2. Fii pregătită pentru un proces de vindecare lung

Cele mai citite articole

Infidelitatea este unul dintre motivele pentru care foarte multe cupluri se destramă. Însă, dacă tu și partenerul tău considerați că ar mai trebui să vă dați o șansă și să încercați să faceți relația să funcționeze, acest lucru va dura deoarece odată cu infidelitatea, se pierde și încrederea, care este greu de recâștigat.

3. Nu crede că doar tu ești victima

Infidelitatea vine în același timp și cu sentimentul de vinovăție. Chiar dacă unul dintre parteneri a fost cel care a înșelat, celălalt se va simți o victimă. Este important ca fiecare partener să îl înțeleagă pe celălalt, dar și să se susțină în această situație. În fiecare relație există perioade mai complicate și care necesită înțelegere din partea fiecăruia pentru a le gestiona cu succes.

4. Ia-ți timpul necesar pentru a-l ierta

Atunci când intr-o relație intervine infidelitatea, va urma o perioadă în care va trebui să îți acorzi timpul necesar pentru a-l ierta. Este adevărat că resentimentele pot apărea oricând, fie că tu deja l-ai iertat, dar chiar și așa, în momentul în care îl ierți, vei deveni mult mai împăcată cu tine.

5. Infidelitatea nu e sfârșitul unei relații

Chiar dacă la începutul relației ți-ai propus să nu tolerezi indifelitatea, acest lucru se poate schimba, mai ales dacă sentimentele tale pentru partenerul tău sunt extrem de intense. În mod cert, trebuie să îți dai seama dacă poți trece peste infidelitatea partenerului sau nu. De asemenea, această experiență este o provocare pentru ambii parteneri și care vă poate testa destule limite, dar și capacitatea de a trece peste o astfel de experiență. 

Citește și:
Cum să te ferești de persoanele nepotrivite atunci când folosești aplicații de dating

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-moduri-prin-care-sa-treci-peste-infidelitatea-partenerului-679182/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si