Prima pagină » 5 motive științifice pentru care te simți atât de bine când te îndrăgostești

5 motive științifice pentru care te simți atât de bine când te îndrăgostești

Autor: admin
0 comentarii

5 motive științifice pentru care te simți atât de bine când te îndrăgostești

De la o vârstă fragedă, începem să ne simțim atrași de alte persoane și totuși, există încă un mare mister în legătură cu ceea ce cauzează această atracție.

Atunci când te îndrăgostești, fie și pentru o perioadă scurtă de timp, multe dintre nevoile noastre primare se îndeplinesc. Nevoile de grijă, de sex, de siguranță, de iubire și acceptare se îndeplinesc în același timp, fără a fi nevoie de efort mental sau fizic. Mai mult, atunci când iubim pe cineva, uităm de orice tristețe sau grijă, viața având culoarea roz dintr-o dată.

Acestea sunt numai 5 dintre nenumăratele beneficii pe care le are efectul dragostei asupra vieților noastre:

1. Când te îndrăgostești ai mai multă grijă de tine

Când îți place de cineva, ești instantaneu mai atentă la felul în care arăți. Îți schimbi felul în care îți aranjezi părul, te îmbraci cu haine mai frumoase și încerci stiluri noi de makeup. Această pregătire îți provoacă entuziasm, pentru că știi că există cineva care te va admira.

2. Organismul îți este complet rejuvenat

Numai gândul că urmează să vezi persoana iubită sau să îi auzi vocea la telefon este de ajuns să îți fie activat întreg corpul. Un val de dopamine și serotonină este eliberat, chemicale ce încurajează starea de bine și îți dau energie. Dintr-o dată, începi să faci planuri pentru activități la care nu te-ai așteptat niciodată să îți placă.

3. Ți se schimbă atitudinea și felul de a privi lucrurile

Cele mai citite articole

Nu degeaba se spune că “Dragostea e oarbă”. Atunci când iubești vezi totul într-o lumină mai bună și ai o atitudine mult mai pozitivă. Te simți mai bine în legătură cu propria persoană și începi să realizezi că poate lucrurile nu sunt atât de gri și plictisitoare precum credeai acum o săptămâna.

4. Iubirea promovează acceptarea socială

Din păcate, aprobarea societății este ceva ce tânjim cu toții, pentru că, din punct de vedere biologic, toți suntem conectați și nu putem funcționa în singurătate. Să fii împreună cu cineva a fost dintotdeuna asociat cu fericirea, iubirea și stabilitatea.
Acesta reprezintă un factor uriaș pentru adolescenții care se tem că vor rămâne pentru totdeuna singuri sau pentru adulții care sunt presați să își găsească parteneri stabili. Această presiune este atât de mare în societatea actuală, încă trebuie să fim siguri atunci, când vrem să începem o relație, că sentimentele noastre sunt reale, și nu doar ceva fabricat pentru a îi satisface pe alții.

5. Ai mai multă încredere în tine atunci când iubești

Pentru motive asemănătoare celor menționate mai sus, dacă societatea ne etichetează drept persoane împlinite și fericite, atunci este posibil că asta să fie tot de ce avem nevoie că să și fim. Iubirea reduce presiunea pe care o punem asupra noastră și ne ajută să ne dăm seama că, dacă există cineva care ne acceptă așa cum suntem, atunci nu avem de ce să ne schimbăm.
Chiar dacă nu ești într-o relație și îți dorești extrem de mult să simți toate aceste efecte ale iubirii, nu trebuie să te întristezi. Acceptarea de sine nu vine de la o altă persoană, ci de la tine. Cât despre toate acele activități pe care vrei să le faci, dar nu ai curajul? Nu mai aștepta și i-ați inima în piept! Cine știe cu cine te vei intâlni…

Citește și:

Text: Andreea Maria Teodorescu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-motive-stiintifice-pentru-care-te-simti-atat-de-bine-cand-te-indragostesti-603978/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si