Prima pagină » 6 dintre cele mai scumpe ingrediente pentru parfumuri din întreaga lume

6 dintre cele mai scumpe ingrediente pentru parfumuri din întreaga lume

Autor: admin
0 comentarii
6 dintre cele mai scumpe ingrediente pentru parfumuri din întreaga lume

Probabil că te-ai întrebat până acum de ce unele parfumuri sunt mai scumpe decât altele. Ei bine, răspunsul este unul destul de simplu, iar secretul constă în principalele ingrediente pe care le are parfumul respectiv. 

Cu cât un ingredient este mai necunoscut, cu atât parfumul va fi mai scump. Însă, înainte de a ne cumpăra un parfum, ar trebui să fim atenți ca nu cumva acela să fie fals. Îți poți da seama dacă un parfum este fals după prețul pe care îl are. Majoritatea parfumurilor ieftine au în compoziție arome sintetice, iar pielea poate avea de suferit dacă le folosești. 

Parfumurile care conțin petale de trandafir se află în topul celor mai scumpe. Iar motivul ar fi unul de la sine înțeles deoarece mai multe tipuri de trandafir înfloresc doar o lună pe an, altele sunt atât de delicate, încât ar trebui imediat folosite. Iată care sunt cele mai scumpe ingrediente pentru parfumuri:

1. Iasomie

Iasomia și versiunea sa sintetică sunt unele dintre ingredientele care se află în peste 80% din parfumurile pentru femei. În plus, un alt lucru interesant este că florile de iasomie sunt foarte fragile, iar ele trebuie așezate în anumite coșuri speciale pentru a fi protejate.

2. Trandafir bulgăresc

Un alt ingredient pe care îl vei găsi în majoritatea parfumurilor este și trandafirul bulgăresc. Producția lui este și mai intensă, dar și costisitoare. The Rose of Valley din Bulgaria produce 70% din uleiul de trandafiri din lume. Sezonul în care poți culege trandafirul din acea vale este destul de limitat, muncitorii având la dispoziție aproximativ o lună. Din cauza prețului ridicat al uleiului de trandafir, unii producători încearcă să-l dilueze cu alte uleiuri esențiale pentru a-l vinde la suprapreț.

3. Iris

Dacă ești adepta parfumurilor fresh, de zi, atunci în mod cert ar trebui să conțină iris. James Craven, parfumier la Les Senteus în Londra a spus că irisul este unul dintre cele mai scumpe trei ingrediente pentru parfumuri. Acesta este extras din rădăcina sa, iar procesul este unul îndelungat. 

4. Oud (Lemn de Agar)

Cele mai citite articole

Oud-ul provine din lemnul unui copac tropical numit agar. Acesta se obține după ce copacul se infectează cu o bacterie, numită „Phialophora parasitica”, care va face lemnul să producă o aromă extrem de intensă. Este important de reținut că doar 2% dintre copacii de agar produc oud, ceea ce face întreg procesul și mai greu, mai cu seamă că este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din lume. 

5. Mosc

Moscul este un alt ingredient pe care îl vei regăsi în majoritatea parfumurilor. El provine de la cerbul moscat, un animal care este pe cale de dispariție. Moscul a fost folosit până la sfârșitul secolului 19, când oamenii au decis să nu mai sacrifice aceste animale. Însă, astăzi există și alternative prin care moscul poate fi produs și din plante. 

6. Ambră cenușie

Ambra cenușie este unul dintre cele mai scumpe ingrediente care se află în parfumuri. Și nu este de mirare deoarece provine din intestinele caşaloţilor. Ea a fost folosită încă din antichitate, iar în zilele noastre găsim extrem de multe parfumuri care conțin ambră cenușie.

Citește și:
Alchimia parfumurilor, între știință și natură

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/6-dintre-cele-mai-scumpe-ingrediente-pentru-parfumuri-din-intreaga-lume-701250/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si