Prima pagină » 6 întrebări pe care să ți le pui zilnic cât ești în izolare la domiciliu

6 întrebări pe care să ți le pui zilnic cât ești în izolare la domiciliu

Autor: admin
0 comentarii

6 întrebări pe care să ți le pui zilnic cât ești în izolare la domiciliu

Proabil că ești cu ochii pe calendar și pe știri, deja ai o lună de izolare la domiciliu și te mai așteaptă încă 30 de zile în casă. Ai acceptat situația sau încă ești în etapa de furie sau negociere? Ca să-ți faci traiul emoțional mai plăcut, învață să-ți păcălești creierul cu o doză de pozitivism. Întreabă-te zilnic următoarele. Fă exercițiul cu cel puțin două ore înainte de culcare.

1. Pentru ce sunt recunoscătoare azi?

Poate pentru faptul că ai învățat să gătești. Că ai job cu salariul întreg. Că ai casa ta și nu stai cu chirie. Ți-a venit comanda pentru produsele acelea grozave pe care le-ai luat la reducere. Ești recunoscătoare pentru faptul că tu și ai tăi sunteți sănătoși. Ai prieteni cu care discuți zilnic. Ai un animal de companie care îți ține de urât. Ești recunoscătoare că ți-a ieșit postura aia grea la yoga sau te-ai apucat de sport în casă. Lista variază în fiecare zi, desigur.

2. Cu cine am discutat și m-am conectat azi, chiar din izolare la domiciliu?

Poate cu părinții, bunicii, cu o prietenă din străinătate cu care nu ai mai vorbit demult. Poate te-ai jucat cu copiii tăi și a fost un moment plin de amuzament și emoții pozitive. Te-ai conectat la partenerul tău de viață, discutând profund, așa cum nu ați mai făcut-o demult. Sau te-ai conectat la tine și ți-ai făcut puțină ordine în minte legat de niște planuri de viitor sau relații cu anumite persoane.

3. La ce concepte despre ce e normal am renunțat azi?

Izolarea la domiciliu ți-a activat partea de supraviețuitor din tine, cea care știe că, dacă vrea să-i fie bine, trebuie să se adapteze. Poate normal era să mergi la salon ca să te vopsești și să-ți faci manichiura, iar azi ai făcut toate astea de acasă. Normal era să vină cineva să-ți repare ușa aia care scârțâie, dar azi ai fost tu meșterul casei. Normal era să ieși la film miercuri seara, însă de data asta filmul s-a mutat de la cinema acasă. Era normal să te duci regulat la bazin, dar ai alergat puțin în jurul clădirii în care locuiești etc.

4. Cum am ieșit din casă azi?

Cele mai citite articole

Ai ieșit ca să cumperi alimente, să faci o plimbare scurtă, să îți plimbi câinele? Ai ieșit când era soare și te-ai bucurat câteva minute de vremea frumoasă? Ai ieșit îmbrăcată sport sau mai elegant? Ai avut chef să îți faci părul și să te machiezi? Sau ți-ai lăsat pielea să respire și ești mai în contact cu versiunea ta… naturală și fără îmbunătățiri? Ai ieșit cu mască și mănuși? Ai folosit hainele pentru cumpărături pe care ulterior le-ai pus pe balcon la aerisit? Ai fost să lași diverse produse unei persoane care nu mai iese deloc din casă și e izolată la domiciliu demult?

5. Ce tip de mișcare am făcut astăzi, fiind în izolare la domiciliu?

Nu, drumul de la canapea la frigider nu se pune. În perioada aceasta de izolare la domiciliu tentația de a fi sedentari este foarte mare. Ne este mult mai la îndemână să ne uităm la filme și seriale, să lucrăm din pat, decât să facem sport. Dar activitatea fizică ne îmbunătățește starea de spirit și ajută la construirea unei imunități mai bune. Așadar, cum ai făcut mișcare azi și ce program în acest sens ți-ai conturat pentru următoarele săptămâni?

6. Cum am lăsat frumusețea să intre în viața mea?

Poate ai urmărit un show de modă mai vechi. Ai făcut turul virtual al unui muzeu. Te-ai uitat pe un album cu poze din vacanța ta preferată. Ai pictat. Ai avut o discuție cu un prieten căruia i-ai zis niște vorbe frumoase, de încurajare. Tu la rândul tău ai primit susținere de la cineva. Ți-ai redecorat casa, pur și simplu rearanjând mobila. Ai citit o carte grozavă. Ți-ai făcut un ritual ce a inclus o baie fierbinte, exfoliere, măști pentru ten și cremă de corp.

Citește și:
Cum să vă mențineți relația când sunteți în izolare la domiciliu… fiecare la el acasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/6-intrebari-pe-care-sa-ti-le-pui-zilnic-cat-esti-in-izolare-la-domiciliu-719551/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si