Prima pagină » 6 motive care te vor convinge că nu ești într-o relație sănătoasă

6 motive care te vor convinge că nu ești într-o relație sănătoasă

Autor: admin
0 comentarii

6 motive care te vor convinge că nu ești într-o relație sănătoasă

6 motive care te vor convinge că nu ești într-o relație sănătoasă

Tot mai des, ne aflăm în situația în care acceptăm să avem parteneri toxici și care ne fac nefericite. Și totuși, care este motivul din spatele acestei alegeri? Ei bine, motivul ar fi că ne dorim să avem parte de afecțiune. Pe lângă asa, ne e teamă și de singurătate. 

Cu toate suntem în căutarea acelui bărbat care să ne respecte, să ne facă fericite, să aibă încredere în noi și care să ne iubească pentru ceea ce suntem. Însă, de-a lungul vieții, avem parte și de experiențe mai puțin fericite și din care trebuie să învățăm. Ceea ce trebuie cu adevărat să învățăm este să spunem „nu.” Să refuzăm să fim în relații care nu au viitor și să începem să ne preocupăm tot mai mult de fericirea noastră. 

Chiar dacă am avea tendința de a-i sugera partenerului să se schimbe, acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Într-o relație, partenerii trebuie să se accepte așa cum sunt. Dacă tot nu ești convinsă de faptul că relația în care ești este una potrivită, iată care sunt motivele care te vor convinge că NU ești într-o relație sănătoasă:

1. Ești mereu nervoasă fără motiv

Este perfect normal ca între parteneri să mai existe momente în care se ceartă, însă este importantă modalitatea prin care reușesc să treacă peste. Însă, dacă ești tot mai des iritată și nu îți mai dorești să rezolvi conflictele dintre voi, este un semn că relația este una toxică. Trebuie să fii sinceră cu tine și să îți dai seama când anume se declanșează acest lucru și când trebuie să pui punct.

2. Îți imaginezi viața fără partener

Într-o relație avem nevoie și de momente pe care să le petrecem departe de partener, însă nu ar trebui să îți dorești să fii tot mai departe de el dacă într-adevăr îl iubești. Dacă te simți tot mai nefericită în relație și simți că nu mai ai un viitor alături de partener, ar trebui să încerci să discuți în mod deschis acest lucru cu partenerul tău. Chiar dacă poate fi dureros, este mai bine să conștientizezi încă de la început că o relație nu poate avea viitor. 

3. Muncești tot mai mult

Cele mai citite articole

De foarte multe ori, ne refugiem în munca noastră doar pentru a scăpa de problemele personale, însă, în realitate, această soluție ne face doar să uităm pentru o perioadă scurtă de probleme. În cazul în care îți dorești să muncești tot mai mult, să stai peste program și să nu mai fii atât de aproape de partener, este un alt semn că nu ești într-o relație sănătoasă.

4. Petreci timpul mai mult cu prietenii

Este în regulă să îți petreci timpul alături de prieteni, dar nu ar trebui să îți neglijezi partenerul, asta dacă ai sentimente puternice față de el. Dacă ești într-o relație care te face fericită, nu ar trebui să ai nici o problemă să îți incluzi partenerul în cercul de prieteni. Însă, este o problemă dacă eviți să faci asta și nu mai investești timp și sentimente în relație.

5. Ești plictisită

Într-o relație, ar trebui atât tu, cât și partenerul să fiți spontani, astfel încât să nu existe momente în care să vă plictisiți. Însă, dacă îți găsești alte activități în loc să stai cu partenerul tău, cum ar fi să stai tot mai mult pe rețelele de socializare, să ieși cu prietenii sau să te uiți singură la filme sau seriale, înseamnă că nu mai ești fericită în relație. 

6. Nu mai ai o conexiune atât de puternică cu partenerul

Dacă nu mai ai o conexiune atât de strânsă cu partenerul tău, fie că vorbim de una emoțională sau chiar sexuală, și ești conștientă de acest lucru, e important să îi spui acest lucru și să încercați să găsiți o soluție, în cazul în care vă mai doriți să fiți împreună. Trebuie să fim sinceri cu propria persoană și să analizăm toate aspectele în momentul în care vrem să ne despărțim de partener. O relație toxică este una care ne consumă și ne poate face să ne schimbăm complet percepția în legătură cu relații, deși nu ar trebui să se întâmple asta. 

Citește și:
Cele 6 reguli despre relații pe care trebuie să le știi

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/6-motive-care-te-vor-convinge-ca-nu-esti-intr-o-relatie-sanatoasa-684183/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si