Prima pagină » 6 ritualuri de dimineață care îți vor face ziua mai bună

6 ritualuri de dimineață care îți vor face ziua mai bună

Autor: admin
0 comentarii

6 ritualuri de dimineață care îți vor face ziua mai bună

Cea mai bună tehnică pentru a începe ziua mai bine este să nu îți verifici telefonul mobil sau rețelele de socializare primul lucru când te trezești. Știai că asta este una din regulile impuse de Kanye West în familia lui?

El și Kim Kardashian nu au acces la telefoane dimineața sau când petrec timp împreună. Nu te-ai fi așteptat la asta din partea celei mai celebre familii de pe glob, nu-i așa?

Deconectarea de social media nu ar trebui sa fie ceva dificil pentru nimeni, dar odată creată o dependență, poate deveni chiar imposibil să nu stai lângă telefon. Desigur, deconectarea de social media nu îți poate garanta că vei avea o zi perfectă. De aceea avem alte șase tehnici pregătite pentru tine.

Fă-ți planuri pentru ziua ce urmează

Acum că nu mai ai acces la telefon, ce e de făcut când te trezești? Mai știi ce făceai dimineața înainte să ai un smartphone?

Stabilește-ți planurile pentru această zi. Ce ai de făcut? Unde trebuie să ajungi? Câte întâlniri vei avea azi la birou? Știi ce o sa prezinți? Ce îți dorești astăzi?

Această practică de a te concentra pe lucrurile pe care ți le dorești îți va schimba percepția asupra Universului. Vei atrage asupra ta ceea la ce te gândești și vei descoperi că gândurile tale au o putere mai mare decât credeai.

Notează totul într-un jurnal

Acest obicei este unul extrem de puternic dacă știi să-l folosești. Te va ajuta enorm să îți eliberezi spațiu din minte pentru a avea loc să analizezi alte aspecte mai urgente. Folosește-ți puțin din timp pentru a-ți accepta gândurile, a le aprecia și a le folosi în mod productiv, altfel vei ajunge să fii cu capul în nori și să nu știi pe ce să concentrezi.

Detensionează-ți zona gâtului

Cele mai citite articole

Stai dreaptă în picioare și relaxează-ți umerii dându-i în spate, trăgându-ți puțin astfel mușchii gâtului. Folosește-ți partea exterioară a încheieturii mâinii pentru a te masa în partea de sus a cefei cu lovituri foarte slabe. Dacă loviturile ți se par totuși prea grele de executat sau de suportat, încearcă să apeși în același loc ca și cum ai tăia ceva, cu o ușoară mișcare stânga-dreapta. Dacă faci asta pentru 1-2 minute pe zi e nemaipomenit!

Scutură-te

Poate ți se va părea ciudat la început, dar să îți scuturi membrele face ca energia să circule prin întregul corp. Poți s-o faci în timpul oricărui alt obicei pe care-l ai de dimineață: când aștepți să fiarbă apa din ibric de exemplu. Stai cu picioarele depărtate și brațele moi în jurul corpului, apoi începe prin a-ți scutura câte un membru pentru un minut fiecare. Ai grijă să nu vizezi doar încheieturile, ci și coatele și umerii. La sfârșitul exercițiului ia o gură mare de aer, ridică-ți brațele deasupra capului și întinde-te alternativ în partea stângă și dreaptă.

Mănâncă mai atent

În cât timp terminăm de mâncat și cum respirăm în timp ce mâncăm este extrem de important pentru o digestie sănătoasă. Chiar dacă mâncăm sănătos, faptul că nu mestecăm cum trebuie sau înghițim bucăți mari de alimente ne poate da digestia peste cap și ne poate face mai mult rău decât bine.

Fii atentă la ceea ce ai în farfurie, nu te distrage cu televizorul sau telefonul. Respira corect și mănâncă încet (asta te va face și să te simți plină mai repede). Oxigenul joacă un rol primordial în procesul digestiv.

Încălzirea palmelor

Această tehnică te va relaxa și îți va crea o senzație de relaxare pentru ochi. Cu atât de multe ecrane care ne țin ochii ocupați zilnic și cu atât de multă lumină artificială suportată, ochii noștri devin suprasolicitați. Stai într-o poziție confortabilă și împreunează-ți palmele frecându-le rapid, încălzindu-le. Următorul pas este să le pui peste pleoapele închise în același timp în care respiri adânc. Căldura se va răspândi și faptul că te vei bucura de puțin întuneric te va ajuta. Poți să faci acest exercițiu chiar înainte de culcare pentru câteva minute și vei avea de asemenea și un somn mult mai liniștit.

Text: Sayyad Roxana
Fotp: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/6-ritualuri-de-dimineata-care-iti-vor-face-ziua-mai-buna-602290/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!