Prima pagină » 7 lucruri pe care partenerul tău nu ar trebui să le critice

7 lucruri pe care partenerul tău nu ar trebui să le critice

Autor: admin
0 comentarii

7 lucruri pe care partenerul tău nu ar trebui să le critice

Critica poate fi un lucru constructiv, atât timp cât te atujă să îmbunătățești anumite aspecte sau să te maturizezi. Aceasta este permisă – chiar binevenită- din partea partenerului, dacă el o face cu cele mai bune intenții. Însă, dacă ești constant atacă în legătură cu personalitatea ta, acest lucru te poate face să-ți pierzi încrederea de sine.

Aceste aspecte nu ar trebui niciodată criticate de către partenerul tău, indiferent de situație.

1. Dorințele tale sexuale

Este destul de improbabil ca tu și partenerul tău să aveți aceleași dorințe sexuale, însă acesta este un lucru ok. Însă, nu este acceptabil să fii criticată încât să-ți fie rușine cu fanteziile tale.

Cum ne exprimăm în mod sexual și dorințele noastre sunt la fel de importante pentru împlinirea personală ca și relațiile, prieteniile și alegerile noastre profesionale.

2. Sentimentele tale

Într-o relație nu reușim mereu să ne înțelegem unul pe altu, mai ales când vine vorba de sentimente. Însă, asta nu-i dă dreptul partenerului tău să ți le insulte sau să le critice.

Chiar dacă sentimentele celuilalt par să fie iraționale pentru tine, el are nevoie de sprijin pentru a le înțelege. Dacă partenerul tău îți critică sentimentele doar pentru că nu au sens din punctul lui de vedere, acest lucru va dăuna relației voastre. Nu o să mai poți avea încredere în el și nici apropiere emoțională.

3. Aspirațiile tale

Visele și aspirațiile sunt o parte importantă a vieții noastre, iar dacă partenerul tău îți critică scopurile pentru viitor însemană că ceva nu e în regulă.

Cele mai citite articole

Atât timp cât aspirațiile tale nu sunt periculoase, nu există niciun motiv pentru care ar trebui criticate. Nu îl lăsa să-ți zică că nu sunt realiste sau că sunt o idee proastă.

4. Lucruri pe care nu le poți controla

Într-o relație trebuie să ne acceptăm și să ne iubim partenerul cu toate defectele. De aceea, nu e ok să fii criticată pentru niște aspecte legate de personalitate pe care nu le poți schimba. Poate fi foarte dureros.

5. Cu ce te îmbraci

Pentru majoritatea persoanelor, ceea ce purtăm reprezintă o parte a personalității noastre. De aceea, chiar dacă partenerului tău nu-i place stilul tău vestimentar, el ar trebui să-ți respecte alegerile, fără să le critice.
Cea mai bună metodă de a-i spune partenerului că nu-i stă bine cu o anumită vestimentație este să-i propui altceva să poarte, decât să-i spui că nu-ți place cum este imbrăcat.

6. Când aveți păreri diferite

O dezbatere prietenească într-o relație poate fi un lucru bun, dar doar dacă există respect pentru părerea celuilalt. Dacă ai un partener care nu-ți respectă punctul de vedere și nu ascultă ce ai de zis, te poate face să te simți frustrată, să-ți pierzi încrederea și stima de sine.

7. Să critice faptul că ești sensibilă

Toate lumea are momente de sensibilitate, însă unii mai mult ca alții. Nu este un lucru rușinos, iar dacă partenerul tău te critică pentru faptul că ești „prea sensibilă”, acest lucru poate fi un comportament abuziv. Senzibilitatea ta ține de anumite motive și dacă iubitul tău te critică pe tema asta, îți poate da semne că iubirea lui pentru tine este condiționată.

Citește și:
Cele mai comune scuze pe care le folosim pentru a rămâne într-o relație toxică

Text: Diana Babanica
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-lucruri-pe-care-partenerul-tau-nu-ar-trebui-sa-le-critice-607829/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si