Prima pagină » 7 moduri în care poți naviga prin lumea întâlnirilor romantice

7 moduri în care poți naviga prin lumea întâlnirilor romantice

Autor: admin
0 comentarii

7 moduri în care poți naviga prin lumea întâlnirilor romantice

De câte ori nu te-ai surprins vorbindu-le prietenelor tale despre întâlnirile ratate, despre personajele stupide cu care ai avut de-a face și despre experiențele cu foștii parteneri, care te-au lăsat cu un gust amar?! Sau te-ai trezit gândindu-te „cum naiba fac să mă descurc și eu în această lume a dating-ului, care pare atât de complicată?!’.

Ei bine, nu sunt nici eu vreo expertă, dar cel puțin am la activ multe experiențe, și bune, și rele, ca să știu cum să navighez prin această lume aparent complexă a întâlnirilor amoroase. Fie că vrei să-ți găsești un potențial partener pentru o relație consistentă sau îți dorești doar o aventură de o noapte (dar una de calitate, și de care să-ți amintești cu plăcere), aceste sfaturi te vor ajuta să privești cu mai mult optimism universul dating-ului.

1. Întâlnirile online

Doamnelor (și domnilor), haideți să începem cu aplicațiile de dating, care sunt multe (dar uneori ți se pare că sunt degeaba!): Tinder, OKCupid, Bumble, ca să le enumerăm doar pe cele mai cunoscute. Trebuie să știi din capul locului că e foarte posibil să nu-ți găsești sufletul pereche pe nici una dintre ele. Dar au o mare utilitate: dacă nu mai ai exercițiul întâlnirilor, dacă vrei să câștigi încredere în capacitatea ta de seducție, dacă ești în căutarea unor aventuri de o noapte sau vrei pur și simplu să cunoști niște oameni noi sau să-ți lărgești cercul de prieteni, aplicațiile de dating pot fi un bun punct de pornire.

2. Jocul cald-rece

Este un joc previzbil și destul de des folosit în lumea dating-ului, dar se pare că funcționează în continuare. Se știe că cealaltă strategie (cu care este înrudit), cea în care te lași greu cucerită, funcționează și ea dintotdeauna. Această tactică este destul de simplu de aplicat. Pur și simplu te concentrezi mai mult pe tine decât pe tipul de care îți place. Nu ești tot timpul disponibilă, dacă ești invitată la o întâlnire, răspunzi (politicos, desigur) că ai alte planuri, pur și simplu îl lași să se agite și să muncească pentru ceea ce obține.

Îi sugerezi chiar să-ți propună două variante înainte de a accepta o invitație. Este un comportament ușor derutant, dar care dă roade. Jocul cald-rece este un pic mai complex, dar simplu de jucat: flirtezi, dar apoi dai răspunsuri concise, nu-l contactezi niciodată tu prima (dacă este cu adevărat interesat de tine, va face el eforturi în această direcție), însă poți să-i trimiți un mesaj dacă te-ai simțit cu adevărat bine la prima întâlnire. În felul acesta, vei plasa mingea în terenul lui.

Foarte mulți tipi sunt teribil de nesiguri pe ei, așa că, dacă le dai un pic de siguranță, se vor simți încurajați să facă ei următorii pași. Așa că, atunci când te va mai contacta, nu-i da un raport complet în ceea ce privește viața ta și nici nu-i răspunde instantaneu. Fă-l să aștepte! Dacă un tip este cu adevărat interesat de tine, îți vei da seama! Iar dacă nu, nici tu nu vei pierde timp (prețios, de altfel!).

3. Întâlniri la cafea

Primele întâlniri nu trebuie să fie neapărat cine sau plimbări prin parc. Pentru că știu că perspectiva de a petrece câteva ore cu un necunoscut te sperie un pic, îi poți sugera să vă vedeți într-o cafenea. E posibil ca și el să fie la fel de emoționat ca și tine, așa că o să-i surâdă ideea. În felul acesta, economisești și niște bani și porniți amândoi mult mai relaxați în acest demers aparent complicat, care este prima întâlnire.

4. Nu trebuie să ai așteptări prea mari

Cu siguranță stii acea zicală conform căreia „Faptele cântăresc mai mult decât vorbele’. Doar pentru că te-ai simți de minune alături de un tip, ați avut o primă întâlnire încurajatoare sau te-a bombardat cu mesaje, să știi că toate astea nu înseamnă mare lucru. Pur și simplu este un joc și din partea lor, pe care, de multe ori, îl joacă din instinct. Este greu să-i învinovățești sau să nu te lași sedusă de acest joc, așa că pur și simplu încearcă să nu ai așteptări.

Cele mai citite articole

Dacă un bărbat îți spune cât de mult te place și cât de mult își dorește să petreacă timp alături de tine, dar nu face nici un demers să te invite undeva sau măcar să te vadă, înseamnă că pur și simplu încearcă să te mențină interesată, dar fără să investească prea mult efort. Așa că nu-i acorda nici tu spațiu mental mai mult decât merită.

Iar dacă ați avut o primă întâlnire la care toate au mers strună, dar el nu mai dă nici un semn ulterior, nu te învinovăți pe tine! (Asta dacă nu cumva ești genul care i-a trimis, la nici o oră după ce v-ați despărțit, 50 de mesaje sau care i-a povestit deja cum vrea să facă minimum patru copii cu el). Atâta timp cât nu ai așteptări prea mari, vei fi detașată și scutită de dezamăgiri. Și, crede-mă, atunci când va apărea în viața ta Făt Frumos călare pe un cal alb o să-l remarci cu siguranță!

5. Crede-l pe cuvânt!

Ceea ce vreau să spun cu asta este să nu-ți lași imaginația să lucreze și să nu încerci să construiești un scenariu din care el chiar nu vrea să facă parte. Așadar, dacă un tip îți spune că nu își dorește în acest moment o relație, chiar asta înseamnă. Dacă îți spune că n-ar vrea să ia lucrurile prea în serios, ci doar să se distreze, asta vrea să zică! Am prietene care îmi povestesc: „Tipul cu care mă văd mi-a zis că mă place mult și că îi place să petreacă timp cu mine, dar că nu-și dorește nimic serios. Pur și simplu nu înțeleg!’. Iar răspunsul meu este mereu: „Bineînțeles că te place și că adoră să petreacă timp cu tine, pentru că ești o tipă fantastică! Dar știi ce? Îi place mai mult propria independență și să se bucure de spațiu! Și asta trebuie să înțelegi: nu are nimic de-a face cu tine!’.

Dacă ești detașată și poți face față unei astfel de situații, atunci bucură-te de ea! Dacă nu, fugi cât te țin picioarele! Mulți bărbați de 20-30 de ani fac asta și caută să se distreze, în timp ce tipele cu care se întâlnesc simt că-și pierd mințile. Dar vă (mai) dau o veste: dacă nu au fost rostite cuvintele „avem o relație exclusivă’, atunci relația voastră chiar nu este exclusivă. Evident, este foarte dezamăgitor să afli că tipul cu care te întâlnești se mai vede și cu alte femei, dar nu trebuie să te înfurii pe el. La rândul tău, te poți bucura de viață fără să te simți datoare să dai explicații nimănui. Multe femei își spun: „Dar mă place atât de mult, eu voi fi femeia care îl va schimba!’. Dă-mi voie să-ți spun ceva: statistica nu e de partea ta! Așa că sfatul meu e simplu: crede-l pe cuvânt și vei fi scutită de multă suferință!

6. Fii directă!

Și când spun asta nu vreau să-ți sugerez să-i spui unui tip că-l iubești de la a treia întâlnire, ci doar să-ți formulezi foarte direct dorințele și felul în care vezi tu lucrurile. Adică să nu te cenzurezi. Vrei să faci sex în mijlocul nopții? Trezește-l! Sunt convinsă că nu te va refuza. (Iar dacă te refuză, asta spune multe!). Vrei să faci gesturi drăguțe pentru el? Nu are nici un rost să te abții! Poți să-i spui că ți-e dor de el (dacă îți este cu adevărat!), poți să-i trimiți un emoticon cu un pupic din senin sau să-i lași un bilețel drăguț pe frigider! Evident, toate cu măsură! Nu-l copleși cu dulcegării (pentru că există mari șanse să-l pui pe fugă!) sau să se obișnuiască prea tare cu ele și să nu le mai aprecieze!

7. Evită cât poți „discuția’

Și prin „discuție’ mă refer la: „Ce suntem noi? Unde duce relația asta?’. Înțeleg dorința (absolut justificată) de clarificare, dar ideea este că, atunci când ai nevoie de astfel de clarificări, de fapt în adâncul sufletului tău știi unde se îndreaptă relația asta: nicăieri! Dacă aveți genul de interacțiune în care vă întâlniți de cel puțin două-trei ori pe săptămână, vă trimiteți constant mesaje și vă cunoașteți prietenii, atunci nu cred că e nevoie de clarificări.

De obicei, singurul motiv pentru care cineva și-ar dori să aibă genul ăsta de discuție este fie pentru că se simte nesigur, fie pentru că relația a intrat într-un stadiu de rutină și vrea să știe dacă există moduri în care să o resusciteze. Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să reziști de cel puțin cinci ori după ce te lovește ideea. Dacă persistă, poți să inițiezi discuția; cel mai probabil, însă, și tu o vei abandona, iar după un timp vei fi mirată cum de ți-a trecut așa ceva prin cap.

Citește și:
10 moduri în care îți poți da seama dacă ești îndrăgostită de cine trebuie

Foto: Instagram.com/doyoutravel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-moduri-in-care-poti-naviga-prin-lumea-intalnirilor-romantice-618618/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si