Prima pagină » 7 situatii in care trebuie sa apelezi la un avocat

7 situatii in care trebuie sa apelezi la un avocat

Autor: admin
0 comentarii

Atunci cand ne confruntam cu diverse probleme juridice, uneori suntem tentati sa incercam sa le rezolvam pe cont propriu, fara ajutorul unui avocat. Insa, in multe situatii, acest lucru poate fi problematic si poate duce la probleme mai mari decat cele initiale. De aceea, este important sa stim cand trebuie sa apelam la un avocat.

Daca te afli intr-o situatie in care ai nevoie de ajutorul unui avocat, poti apela la serviciile oferite de https://www.avocat-online.eu. Acesta este un site specializat in a oferi servicii juridice online, accesibile si convenabile.

Exista insa si alte situatii in care nu ar trebui sa risti sa mergi in instanta fara avocat. Esecul de a lucra cu un avocat cu experienta in astfel de circumstante poate duce la pierderea pretentiilor, la incalcarea acordurilor si, uneori, la inchisoare.

In acest articol, va vom spune importanta angajarii unui avocat in noua situatii comune. De asemenea, va vom spune ce se intampla daca mergeti in instanta fara avocat in unele dintre aceste situatii. Cititi mai departe pentru a afla mai multe.

Cand am nevoie de un avocat?

Gasirea unei reprezentari legale potrivite poate parea o intreprindere costisitoare pentru unii oameni, dar costul de a nu face acest lucru se poate dovedi mult mai mare. Cand va confruntati cu urmatoarele situatii, de exemplu, nu incercati niciodata sa rezolvati lucrurile fara ajutorul unui avocat cu experienta.

1. Un divort complex

Nimanui nu-i place sa se gandeasca la divort, dar divortul a fost intotdeauna o parte realista a societatii. In cazul in care cuplul poate conveni de comun acord cu termenii divortului, atunci un avocat poate sa nu fie necesar. Din pacate, acest lucru nu este cazul in majoritatea situatiilor.

Daca tu si fostul tau sot nu poti ajunge la un acord cu privire la probleme legate de copii, investitii, proprietati si sprijin, atunci angajeaza imediat un avocat competent pentru divort. Avocatul dumneavoastra va va explica in mod clar termenii divortului. De asemenea, va vor ghida prin optiunile disponibile.

Cu ajutorul unui avocat experimentat, puteti evita greselile costisitoare care ar putea cauza suferinte suplimentare dumneavoastra si partilor implicate.

2. Dispute la locul de munca

In cazurile care implica dispute la locul de munca, intra in vigoare legile de stat si federale. Angajatul mediu poate sa nu-si inteleaga drepturile depline, mai ales in situatii, discriminare la locul de munca si concediere abuziva.

Trebuie sa angajati un avocat experimentat care sa va apere daca a existat vreo abatere din partea angajatorului dumneavoastra. De obicei, compania va avea deja reprezentare legala solida. Trebuie sa faci acelasi lucru pentru a avea o sansa corecta impotriva lor.

Cele mai citite articole

3. Un proces

Cand cineva va da in judecata si puteti pierde bani sau proprietati daca pierdeti cazul, atunci aveti nevoie de o buna reprezentare legala. Sunt sanse ca cealalta parte sa aiba un avocat.

In multe cazuri, partile implicate intr-un proces rezolva problemele in afara instantei. Chiar si atunci, trebuie sa ai un negociator experimentat care sa fie de partea ta.

4. Un accident de masina care are ca rezultat ranire

In cazul in care ati fost ranit intr-un accident de masina a carui vina a fost a altcuiva, gasiti imediat un avocat reputat pentru accidente de masina. De obicei, compania de asigurari a celeilalte parti va incerca sa va determine sa solutionati in graba reclamatia, dar nu ar trebui sa o faceti niciodata.

In mod ideal, nu ar trebui sa discutati nimic cu reprezentantul companiei de asigurari inainte de a consulta un avocat. Este posibil sa nu fiti familiarizat cu toate legile relevante si cu ratele corecte de compensare. Avocatul tau, pe de alta parte, stie tot ce trebuie sa faci pentru a obtine despagubirea pe care o meriti.

5. Acuzatii penale

De inteles, a face fata unei acuzatii penale poate fi foarte infricosator. Adesea, s-ar putea sa nu-ti cunosti nici macar drepturile depline ca persoana care a fost acuzata. Indiferent daca esti vinovat sau nu, ar trebui sa angajezi un avocat imediat, astfel incat drepturile tale sa fie protejate si sa obtii cea mai buna aparare posibila.

6. Testamente

Odata ce ai un copil, ar trebui sa te gandesti la infiintarea unui testament cat mai curand posibil. Apoi puteti schimba testamentul periodic, pe masura ce circumstantele se schimba. Facand acest lucru, ii salveaza pe cei dragi de probleme legale si dispute dupa moartea ta.

Procesul de constituire a unui testament sau a unui trust ar trebui sa implice un avocat de renume.

7. Pornirea unei afaceri

Nu conteaza daca incepeti o afacere singur sau infiintati o corporatie; ar trebui sa angajezi intotdeauna un avocat care sa te ajute. Un avocat va ajuta sa navigati in numeroasele cerinte legale implicate in infiintarea unei afaceri.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si