Prima pagină » 7 ultimatumuri care sunt sănătoase pentru o relație

7 ultimatumuri care sunt sănătoase pentru o relație

Autor: admin
0 comentarii

7 ultimatumuri care sunt sănătoase pentru o relație

În unele cazuri, chiar pot întări acea relație. Important este să știi și să îți dai seama ce este bine pentru tine, iar ulterior să îi dai un ultimatum partenerului tău. Esențial este ca și partenerul să accepte acest lucru și să fie deschis către schimbare. Iată care sunt 7 ultimatumuri care îți pot schimba relația:

1. “Am nevoie de timp să fiu gata”

Uneori, poate fi stresant să îți spună partenerul când să fii gata, mai ales atunci când ieșiti în oraș. Important este să știi să îți calculezi așa cum trebuie timpul, dar și partenerul să te anunțe din timp atunci când vrea să ieșiti. Cheia unei relații este să vă acordați unul altuia timp. În plus, știm și noi cât de mult ne poate lua până să fim gata!

2. “O să fac altceva dacă stai mereu pe telefon”

În mod clar, telefonul mobil a devenit o dependență, de care cu greu putem scăpa. Poate fi frustrant să vrei să vorbești cu partenerul tău, iar el să nu-ți acorde atenția de care ai nevoie. Este necesar ca el să înțeleagă ceea ce vrei să-i transmiți, eventual să schimbe acest lucru. Este vorba doar ca el să știe ceea ce dorești și să îi comunici ceea ce nu accepți din partea lui.

3. “Nu mai spune asta, mă simt inconfortabil”

În loc să faci totul să sune ca pe o amenințare pentru partenerul tău, du-te direct la rădăcina problemei. Ce te deranjează cu adevarat și de ce? Este mai sănătos să știi cum te simți, iar ulterior partenerul să știe ceea ce te deranjează. Limitele pot fi ușor vulnerabile într-o conversație, mai ales că într-o relație contează să fii sincer.

4. „Mă rănește faptul că vorbești cu fosta”

Când lucrurile nu au rămas clare într-o fostă relație, pot exista probleme în actuala relație pe care o ai. Poate fi deranjant ca partnerul tău să continuă să vorbească cu fosta iubită. În mod cert, vrei să fie doar al tău. Dacă partenerul tău nu-și dă seama că acest lucru te deranjează, este decizia ta dacă îi dai un ultimatum sau nu. Important este să îi spui ceea ce te deranjează pe un ton liniștit, în loc să fii furioasă și plină de resentimente.

5. “Nu e nevoie să ne uităm mereu la televizor”

Cele mai citite articole

Atunci când îi dai partenerului un ultimatum, nu poți controla felul în care el va reacționa și dacă situația se va schimba. În primul rând, ultimatumul este pentru tine și pentru a conștientiza valorile pe care le ai, felul în care vrei să fii tratată și ceea ce meriți de la o relație. Îi dai un ultimatum doar pentru că îți pasă și îți dorești ca relație să funcționeze. Dacă partenerul tău știe că trebuie să facă un compromis atunci când vine vorba de relația voastră, ar trebui să facă un efort în acest sens.

6. „Trebuie să mă gândesc dacă vreau să continui relația”

O conversație cu partenerul tău ar trebui să vă îmbunătățească relația sau să vă facă să realizați ce angajamente sunteți dispuși să faceți amândoi pentru relație. Dacă partenerul tău nu se implică așa cum tu îți dorești, ar trebui să treci peste. Partenerul tău trebuie să fie conștient că tu îți dorești să fii singura, iar spunându-i asta, poate fi o modalitate de a-ți da seama de ceea ce îți dorești.

7. „Trebuie să economisim bani”

Întotdeauna banii au fost un subiect sensibil într-o relație, iar din acest motiv trebuie să discuți despre acest lucru într-o manieră calmă și liniștită. Dacă dai vina pe partener, dar în același timp ești și îngrijorată de problema pe care o ai, rezultatul ar trebui să fie altul. Vorbind despre problemele financiare pe care le aveți, mai ales dacă împărțiți și conturile bancare, vă pot ajuta să vă rezolvați mult mai ușor problemele.

Citește și:
Lucrurile care prevestesc o relație de lungă durată încă din primul an

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Instagram (@romeestrijd)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-ultimatumuri-care-sunt-sanatoase-pentru-o-relatie-618086/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si