Prima pagină » 8 greșeli pe care crezi că le faci atunci când te speli pe cap

8 greșeli pe care crezi că le faci atunci când te speli pe cap

Autor: admin
0 comentarii
8 greșeli pe care crezi că le faci atunci când te speli pe cap

De faptul că nu este bine să te speli pe cap în fiecare zi până la temperatura potrivită a apei, toate pot reprezenta probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor.

Iată care sunt cele 8 greșeli pe care crezi că le faci când te speli pe cap, dar de fapt nimic din toate astea nu este atât de grav.

1. Te speli pe cap ori de câte ori vrei

Sfaturile auzite de la prietene spun că nu este bine să te speli pe cap în fiecare zi? Uită de asta! Regula esta una mai simplă decât ai putea tu să crezi: spală-te pe cap atunci când este nevoie! Dacă scalpul tău este unul uleios și ai nevoie să îl speli în fiecare zi, este în regulă. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că tipul sezonului, cald sau rece, poate afecta ritmul tău de spălare a părului.

2. Treci peste șampon

Dacă te speli zilnic pe cap, încearcă să faci acest lucru folosind mai puțin șampon. Poate suna straniu, dar îți poți reîmprospăta scalpul doar cu apă. Poți finaliza cu balsamul de păr.

3. Șamponezi de mai multe ori

O singură șamponare nu este suficientă pentru a-ți curăța părul mai ales dacă au trecut câteva zile bune de la ultima spălare. Trebuie să știi că atunci când îți speli părul de 2 ori, prima dată îndepărtezi stratul superficial de murdărie, după care, abia a doua oară, parul va rămâne în totalitate curat.

4. Alege temperatura apei

Pentru o clătire în profunzime, folosește apă călduță. Căldura deschide porii și ajută șamponul să acționeze în profunzime.

5. Clătiți-vă înainte de șamponare cu apă călduță

Cele mai citite articole

Înainte de șamponare trebuie să clătiți părul cu apă din abundență. La final, asigură-te că ai curățat complet șamponul și balsamul din păr. Dacă apar iritații ale scalpului este posibil să nu fi eliminat tot produsul din păr.

6. Masează-ți scalpul

Masajul nu ajută doar la crearea unei cantități mai mari de spumă, ci ajută la o curățare mai eficientă, stimulează scalpul și ajută părul să crească pe termen lung. În plus, te ajută să te relaxezi.

7. Alege produsul potrivit

Nu toate tipurile de șampon sunt considerate potrivite. Alege unul care să se bazeze pe tipul părului tău. Ține minte că șamponul pentru volum nu hidratează la fel de bine ca unul care este făcut special pentru asta. De asemenea, șamponul pentru hidratare este bogat în ulei care poate hrăni firul de păr.

8. Aplicarea produselor în funcție de zonă

Șamponul trebuie aplicat într-o cantitate mai mare la rădăcini, cantitatea care se scurge pe vârfuri este suficientă. Contrariul, se aplică la balsam, unde este nevoie de o cantitate mai mare de balsam la vârful firelor de păr.

Citește și:
5 sfaturi pentru îngrijirea părului în vacanță

Text: Andreea Burghelea
Foto: Instagram (@sivanayla)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/8-greseli-pe-care-crezi-ca-le-faci-atunci-cand-te-speli-pe-cap-611657/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si