Prima pagină » 8 lucruri pe care să le urmați pentru a vă îmbunătăți relația, potrivit experților

8 lucruri pe care să le urmați pentru a vă îmbunătăți relația, potrivit experților

Autor: admin
0 comentarii

8 lucruri pe care să le urmați pentru a vă îmbunătăți relația, potrivit experților

Aceste schimbări sunt esențiale mai ales dacă vă simțiți nesiguri sau nefericiți. Multe cupluri ajung să devieze de la rutina inevitabilă care se instalează în relație, la separare. Întotdeauna poți îmbunătăți legătura cu partenerul apelând la gesturi care, deși par nesemnificative, produc schimbări considerabile.

Dacă simți că legătura dintre voi nu mai este la fel de puternică, primul pas este să conștientizezi că se întâmpla asta. Chiar și decizia de a întări legătura este un semn că relația va avea parte de schimbări pozitive. Iată ce sugestii au experții pentru a vă îmbunătăți relația:

Încercați experiențe noi

Studiile arată că atunci când încercați experiențe noi vă apropiați mai mult de partener și întăriți legătura pe care o aveți. Deși vizionarea de filme sau ieșirile la cină sunt variante foarte bune pentru petrecerea timpului împreună, stabiliți-vă câteva zile pe lună întâlniri mai interesante, în care să aveți parte amândoi de momente noi, în afara zonei voastre de confort.

Exprimați-vă reciproc dragostea și aprecierea

Pentru a vă păstra acea pasiune în relație, trebuie să nu vă comportați de parcă totul vi se cuvine. Arătați-vă aprecierea unul față de celălalt și exprimați-vă sentimentele în mod sincer.

Petreceți mai mult timp împreună

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți relația este să petreceți timp împreună. Este important ca dorința de a avea o legătură puternică să vină din ambele părți, așa că, trebuie să vă stabiliți clar prioritățile, având în vedere că timpul este limitat și trebuie împărțit în funcție de ceea ce vă face fericiți.

Rezolvați-vă problemele împreună

Deși ați putea fi tentați să nu discutați atât de mult despre problemele personale și să încercați să le rezolvați singuri, acest lucru nu va face decât să vă îndepărteze. Oricare ar fi natura problemei, abordați-o împreună, ca și cuplu, ascultați-vă ideile și căutați cele mai bune soluții.

Acordați-vă atenție unul celuilalt

Cele mai citite articole

Când sunteți amândoi ocupați cu locul de muncă sau alte activități, observați că timpul devine din ce în ce mai scurt și nu reușiți să vă acordați atât de multă atenție pe cât v-ați dori. Atunci când găsiți totuși câteva momente libere, nu ezitați să vă complimentați reciproc sau să purtați o discuție despre ce urmează să faceți în acea zi. Gesturile mici produc schimbări semnificative.

Rezolvați-vă problemele pe măsură ce ele apar

Nu rămâneți niciodată supărați în urma unor certuri, ci încercați să rezolvați fiecare argument pe măsură pe el apare. Atunci când două persoane petrec mult timp împreună este imposibil să nu apară păreri contradictorii, însă, ca de obicei, comunicarea rezolvă orice fel de neînțelegere.

Puneți-vă constant întrebări

Chiar dacă sunteți de multă vreme împreună, nu vă opriți din a pune întrebări. Fiți în continuare interesați de lucrurile care vă preocupă, de planurile de viitor, de dorințe. Nu presupuneți că totul a rămas intact și că nu s-au produs schimbări de-a lungul timpului. Comunicarea vă va ajuta să îmbunătățiți cursul relației.

Mențineți contactul vizual

Poate părea ciudat, însă contactul vizual este un aspect intim al relațiilor interpersonale și ajută la menținerea dragostei în cuplu. Studiile arată că perioadele îndelungate de stabilire a contactului vizual pot crește afecțiunea față de partener. 

Citește și:
7 semne că nu ești îndrăgostită, ci este doar o atracție sexuală puternică

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/8-lucruri-pe-care-sa-le-urmati-pentru-va-imbunatati-relatia-potrivit-expertilor-654211/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si