Prima pagină » 8 lucruri pe care trebuie să le eviți pentru a avea un zâmbet perfect

8 lucruri pe care trebuie să le eviți pentru a avea un zâmbet perfect

Autor: admin
0 comentarii
8 lucruri pe care trebuie să le eviți pentru a avea un zâmbet perfect

Nu mai este un secret faptul că suntem dispuse să facem orice pentru a avea o dantură perfectă precum cea a vedetelor de la Hollywood. Folosim produse de albire excesiv și încercăm toate periuțele electrice de pe piață pentru a obține acei dinți strălucitori și perfect drepți.

Toate acestea sunt în zadar dacă nu încercăm pe cat posibil să renunțăm la acele câteva lucruri cotidiene care ne ruinează zâmbetul.

Iată 8 lucruri pe care le facem zi de zi și care ne afectează dantura.

1. Băuturile acidulate

Dacă iți dorești un zâmbet perfect, atunci ar fi bine să eviți sucurile acidulate. Consumând astfel de băuturi pe tot parcursul zilei este ca și cum ai lăsa zahărul să stea pe dinți întreaga zi, invitând practic cariile. În plus, băuturile cu acid scad nivelul de PH din gură, ceea ce poate slăbi smalțul și poate provoca decolorarea dinților.

2. Fumatul

Pe lângă numeroasele dezavantaje ale fumatului pe care le știm deja, se află și respirația rea și petele adânci pe dinți. Oricât de multă gumă mentolată ai consuma, aceasta nu iți poate aduce un zâmbet imaculat.

3. Țigările electronice

Mulți oameni cred că dacă renunță la fumatul clasic își pot păstra respirația proaspătă și dinții albi în timp ce își iau doza necesară de nicotină. Până în prezent, efectele pe termen lung ale vaping-ului nu au fost încă elucidate, însă studiile efectuate arată că țigările electronice omoară celulele din gură și iți pot deteriora gingiile.

4. Cafeaua și ceaiul

Știm deja că dinții pot căpăta pete din cauza consumului de cafea, dar se pare că și ceaiul negru are același efect. Cei mai mulți dintre noi avem mici fisuri în smalțul dinților în care poate pătrunde lichidul, provocând o pată. Oare suntem dispuși să renunțăm la sursa noastră de cofeina preferată în schimbul unui ceai verde?

5. Vinul

Cele mai citite articole

Oricât de mult ne-am dori ca acest lucru să nu fie adevărat, vinul roșu poate păta dinții. Pe lângă acesta, există și alte tipuri de vin care conțin zahăr și care iți pot afecta zâmbetul. Un pahar de vin nu reprezintă o tragedie, important fiind să nu facem exces.

6. Încleștarea dinților

Ți se întâmplă des să te enervezi atât de tare încât să îți încleștezi dinții pentru a te abține de la a spune un lucru nepoliticos? Dacă da, atunci este momentul să renunți la acest obicei, deoarece iți poate provoca micro-fisuri care cu timpul se pot agrava.

7. Alimentele lipicioase

Dulciurile sunt un subiect sensibil pentru majoritatea dintre noi, dar pe cât de mult ne plac, pe atât de mult ne creează probleme la nivelul danturii, mai ales acele dulciuri lipicioase care rămân blocate între dinți provocând pagube smalțului.

8. Piercing-urile în limbă sau buze

Nu putem nega că piercing-urile arată cool, dar aplicate în buze sau limbă sunt un pericol pentru dinți. Inevitabil, apare dorința de a te juca cu acel piercing, asta însemnând lovirea metalului de dinți constant. Rezultatele nu sunt deloc plăcute. Mai întâi apar micro-fisuri și abraziune la nivelul dinților, iar apoi aceștia pot deveni sensibili și în cel mai rău caz, un dinte poate fi spulberat cu piercing-ul.

Citește și:
Ce ar trebui să știi dacă vrei să îți cumperi produse cosmetice folosite

Text: Andreea Pene
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/8-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-eviti-pentru-a-avea-un-zambet-perfect-694765/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si