Prima pagină » 8 moduri prin care să îți dai seama că ești pregătită pentru o nouă relație

8 moduri prin care să îți dai seama că ești pregătită pentru o nouă relație

Autor: admin
0 comentarii

8 moduri prin care să îți dai seama că ești pregătită pentru o nouă relație

Dacă tocmai ai întâlnit un bărbat nou și te întrebi dacă el chiar este potrivit pentru tine, află că este total în regulă! Și spunem asta deoarece este normal să ai anumite nesiguranțe, mai cu seamă dacă ai avut parte în trecut de anumite experiențe care să te facă să nu mai ai atât de multă încredere în relații.

Dacă ești singură și îți dorești să fii într-o relație, înainte de toate trebuie mai întâi ca tu să fii împăcată cu tine și să nu îți dorești să te implici emoțional într-o relație doar pentru „este la modă.” În mod cert, dragostea adevărată există și nu ar trebui să îți pierzi speranța, oricâte experiențe nefecite ai avut până în prezent.

Astfel, iată care sunt modurile prin care să te convingi că ești într-adevăr de o relație nouă:

1. Schimbă-ți perspectiva

Uneori avem tendința de a ne învinovăți pentru anumite lucruri, deși nu noi suntem vinovate de ele. Primul lucru pe care ar trebui să îl ai în minte atunci când vrei să ai o relație este să fii relaxată și să te gândești doar la lucrurile rele care se pot întâmpla. Încearcă să accepți lucrurile așa cum sunt și cel mai important, să ai încredere în tine.

2. Stabilește-ți anumite limite

Este important ca atunci când ești într-o nouă relație, să îți stabilești câteva limite. Iar prin limite ne gândim la faptul că nu ar trebui să accepți ca partenerul să nu îți acorde respectul de care ai nevoie, sau mai mult, să accepți chiar să fie abuziv față de tine. Dacă simți că el nu este sincer cu tine, sau și mai mult, că nu puteți fi compatibili, cel mai bine ar fi să discuți cu el și să îi spui sincer acest lucru.

3. Apreciază momentele de singurătate

De cele mai multe ori, ne este frică de momentele pe care le petrecem singure. Și totuși, de ce oare? Ei bine, ne este frică deoarece simțim că avem nevoie de aprecierea unui partener și de validarea lui. Adevărul este că aprecierea trebuie să vină din propria persoană. Așa că, dacă ești singură, apreciază cât mai mult această perioadă!

4. Fii sinceră cu tine

Cele mai citite articole

În cele mai multe dintre cazuri, ne implicăm emoțional în relații doar pentru că ne simțim rănite din cauza unei relații anterioare și credem că aceasta este modalitatea eficientă prin care să trecem peste. Însă, fie că ne place să credem sau nu, dar înainte de toate trebuie să fii împăcată cu tine și să nu încerci să forțezi anumite lucruri dacă nu este cazul.

5. Fii atentă la felul în care partenerul tău gestionează conflictele

În momentul în care ai conflicte cu partenerul, este important ca amândoi să găsiți modalitatea prin care să treceți peste. Iar în acel moment, îți poți da seama cu ușurință de personalitatea partenerului și de felul în care el poate rezolva o simplă ceartă dintre voi. Dacă el se enervează destul de repede și nu este dispus să facă anumite compromisuri pentru relație, în mod cert nu este partenerul potrivit.

6. Arată-ți afecțiunea față de partener

Când suntem la începutul unei noi relații, avem tendința de a crede că dacă suntem inabordabile sau nu ne arătăm afecțiunea, partenerul va fi și mai mult atras de noi. Cu toate acestea, realitatea ne confirmă faptul că trebuie să faci întotdeauna ceea ce simți și să îți arăți gesturile de afecțiune ori de câte ori simți nevoia. Iar prin gesturi de afecțiune, nu ne referim la a spune „te iubesc”, ci mai degrabă la un simplu mesaj de bună dimineața, la a pregăti o cină romantică sau pur și simplu, la o plimbare romantică, seara prin parc.

7. Fii sigură de ceea ce îți dorești de la o relație

Este important să îți dai seama ce anume îți dorești de la un partener. Persoana pe care o ai alături trebuie să fie sinceră, să te respecte, să îți acorde atenție, să facă și compromisuri pentru relație, dar mai ales să aibă sentimente puternice față de tine. Este greu în ziua de astăzi să îl găsești pe ACELA, însă nu trebuie să îți pierzi speranța, ci mai degrabă să continui să experimentezi, fără să te temi că poți da greși.

8. Interesați-vă reciproc de relația voastră

Într-o relație, ambii parteneri trebuie să se preocupe de fericirea partenerului, dar și de viitorul relației. Dacă aveți discuții referitoare la căsătorie sau chiar copil, în mod cert el are intenții serioase și își dorește o relație de lungă durată cu tine. Însă, dacă nu aveți aceste discuții, iar el pare dezinteresat, sau mai mult, are mereu scuze pentru a nu vă vedea, este un semn că nu acordă atenție relației pe care o aveți.

Citește și:
Chimia dintr-un cuplu se bazează pe aceste trăsături de personalitate

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/8-moduri-prin-care-sa-iti-dai-seama-ca-esti-pregatita-pentru-o-noua-relatie-685165/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si