Prima pagină » 8 moduri prin care să te desparți de partener într-un mod amiabil

8 moduri prin care să te desparți de partener într-un mod amiabil

Autor: admin
0 comentarii

8 moduri prin care să te desparți de partener într-un mod amiabil

8 moduri prin care să te desparți de partener într-un mod amiabil

În mod cert, există un motiv pentru care despărțirile sunt mereu grele, iar acela ar fi faptul că nu găsim modalitatea potrivită prin care să ne despărțim de partener.

Chiar dacă ne dorim să rămânem în relații bune cu fostul partener sau ne dorim să încheiem orice contact cu el, relația dintre voi ar trebui să se termine într-un mod respectuos. Fie că au existat între voi și conflicte mai intense, ar trebui ca măcar acum, în momentul în care vă despărțiți, să uitați tot ceea ce a fost între voi și să găsiți soluția prin care între voi să aveți măcar o relație de prietenie.

Nu există o rețetă pe care să o urmezi pentru a putea să te desparți de partener într-un mod amiabil, ci doar să ai în vedere faptul că această decizie este potrivită pentru amândoi și că fiecare își va găsi fericirea la un moment dat. 

Astfel că, iată care sunt cele 9 moduri prin care să reușești să te desparți de partener într-un mod amiabil:

1. Tratează-l cu respect

Oricare ar fi fost motivele pentru care vă despărțiți, ar trebui să ai în vedere că oricine merită să fie tratat cu respect. Chiar dacă este posibil ca el să te fi făcut să suferi de mai multe ori în relație, dă-ți seama ca măcar acum, după ce despărțiți, vei avea ocazia să te vindeci, dar mai ales să îți dedici timpul doar ție.

2. Fii sinceră în legătură cu motivele despărțirii

În cele mai multe dintre cazuri, motivele unei despărțiți sunt neclare, iar fiecare partener crede că motivele au fost cu totul altele. Astfel că, înainte de a lua o decizie definitivă, conștientizează care au fost motivele pentru care v-ați despărțit. În același timp, trebuie să ai tăria de caracter și să recunoști dacă motivele despărțirii au în vedere infidelitatea, care știm cât de dureros este să afli că ești înșelată.

3. Stabiliți clar dacă vă despărțiți sau luați o pauză

Uneori după o despărțire, există șanse mari ca partenerii să se împace deoarece nu au stabilit dacă într-adevăr s-au despărțit sau nu. Nu ar fi un lucru rău deoarece prin acest mod își pot da seama că merită să își mai acorde o șansă.

4. Nu face publică despărțirea

Cele mai citite articole

Foarte multe cupluri aleg să își facă publică despărțirea, însă acest lucru îl poate face pe unul dintre parteneri să nu se simtă chiar atât de confortabil. În acest sens, ar trebui ca despărțirea și motivele acesteia să rămână între voi. Pe lângă asta, dacă faceți publică despărțire, atât tu, cât și partenerul puteți avea parte de o presiune destul de mare din partea familiei, dar și a prietenilor.

5. Fii recunoascătoare pentru momentele frumoase dintre relație

După o despărțire, avem tendința de a uita momentele plăcute și frumoase pe care le-am trăit alături de partener deoarece suntem rănite. În mod cert nu ar trebui să ai resentimente față de el și să consideri despărțirea drept un nou început pentru tine.

6. Pune-te pe primul loc

Nevoile tale ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, oricât de puternice ar mai fi sentimentele tale pentru fostul partener. Amintește-ți de faptul că meriți tot ceea ce este mai bun. Despărțirile nu sunt ușoare, iar în acest sens ar trebui să te gândești mereu că ai luat decizia corectă.

7. Nu încerca să prelungești suferința

Momentul în care decizi cu partenerul tău ca trebuie să vă despărțiți nu este ușor, astfel că ar trebui să aveți o conversație sinceră, în care să vă spuneți deschis problemele, fără să vă prelungiți suferința. Chiar dacă e posibil să te gândești la faptul că îi poți răni sentimentele, în momentul în care ești sinceră cu el, implicit ești sinceră și cu tine însăți.

8. Nu încerca să fii prea apropiată față de el după despărțire

Oricât de mult ne-ar plăcea ca după o despărțire să fim prieteni buni cu foștii parteneri, acest lucru nu poate fi posibil de fiecare dată din varii motive. Indicat ar fi ca fiecare dintre voi să își găsească singur modul prin care să treacă mai ușor peste despărțire, fie că aici apelezi la familie, prieteni sau îți găsești puterea în propria persoană.

Citește și:
Motivele pentru care unii bărbați nu se atașează emoțional

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/8-moduri-prin-care-sa-te-desparti-de-partener-intr-un-mod-amiabil-679685/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si