Prima pagină » 8 obiceiuri care îți îngrașă părul și la care trebuie să renunți

8 obiceiuri care îți îngrașă părul și la care trebuie să renunți

Autor: admin
0 comentarii
8 obiceiuri care îți îngrașă părul și la care trebuie să renunți

Chiar dacă cele mai multe femei își spală în fiecare zi părul pentru a scăpa de excesul de sebum de la nivelul scalpului, trebuie să găsești cauza acestei probleme pentru a ști ce anume are nevoie părul tău, dar să afli și ce produse trebuie să folosești.

Iată 8 obiceiuri pe care n-ar trebui să le mai faci și care ar putea fi cauza îngrășării părului:

1. Îți atingi părul prea des

Știm cât de greșit este să-ți atingi mereu fața, și nici părul nu face vreo excepție în acest sens. Fie că ți-l atingi din plictiseală sau doar ca să atragi atenția cuiva, prin acest fel îți transferi uleiurile din vârful degetelor până pe șuvițele de păr. De asemenea, ai putea crede că este un gest romantic să-ți atingă iubitul părul, însă, pe cât de romantic e, cu atât mai mult vei regreta dimineața următoare, când îți vei vedea părul.

2. Spălatul prea des

Știm că îl speli pentru a fi mereu curat și proaspăt, dar acest lucru nu te ajută. Din nefericire, șampoanele pot îndepărta uleiurile naturale de care scalpul tău are nevoie, astfel că va produce și mai mult sebum, în loc să nu se mai îngrașe. Încearcă să te obișnuiești să-ți speli părul de două, maxim de trei ori pe săptămână.

3. Aplici prea mult balsam

Trebuie să fii mai atentă atunci când vine vorba de balsam. Fie că aplici un balsam mult prea puternic pentru tipul tău de păr, lucru care îl poate face să-și piardă din textură, fie că nu îl îndepărtezi așa cum trebuie, acesta este un alt motiv pentru care părul tău se îngrașă. Dar, cel mai important, aplică balsam doar pe vârfuri pentru a evita să ai rădăcinile și lungimea părului grase.

4. Curățarea agresivă

Dacă îți cureți mult prea agresiv părul, poți stimula producerea excesivă de sebum. Pe moment, părul tău poate avea un aspect lucios, însă curând va căpăta un aspect gras. Ai grijă mai mult de vârfuri deoarece ele suferă mai mult din cauza produselor de styling folosite în fiecare zi.

5. Ai peria de păr murdară

Cele mai citite articole

Peria ta de păr poate acumula mizerie sau chiar diferite bacterii, toate de pe urma produselor de styling folosite, care au rămas îmbibate în perie ta de păr. O perie murdară va transfera toate aceste lucruri părului tău, făcându-l murdar și cu un aspect neîngrijit. Asigură-te că ai mereu peria curată, la fiecare utilizare, pentru a evita să ai părul gras.

6. Ai peria plină de păr

Poate că nu pare un lucru atât de grav, însă, dacă ai peria plină de păr, nu faci decât să îți încarci și mai mult părul și să îl faci să arate murdar, chiar dacă abia te-ai spălat. Curăță-ți peria în mod regulat, astfel încât acest mic incovenient să nu-ți facă părul să se îngrașe și mai repede, față de cum s-ar s-ar întâmpla în mod normal.

7. Aplici produsele greșite

Este important să folosești produsele care sunt formulate în conformitate cu tipul tău de păr. Încearcă să folosești produse care au o formulă ușoară, lejeră pentru părul tău și evită-le pe cele care îți promit că îți fac părul mai strălucitor și hidratat deoarece acele produse sunt potrivite pentru părul uscat și lipsit de strălucire.

8. Aplici prea multe produse de styling

Produsele de styling au rolul lor deoarece fie îți protejează părul împotriva căldurii sau îl hidratează, dar în același timp îți pot afecta scalpul și îl pot face uscat. Dacă ești adepta șamponului uscat, atunci ar trebui să știi că ar trebui să-l folosești de două, maxim de patru ori pe lună. Găsește produse care îți exfoliază scalpul sau încearcă o mască din argilă care îți purifică și îngrijește părul.

Citește și:
Trucurile femeilor care au întotdeauna un machiaj perfect

Text: Iulia Braslasu
Foto: Instagram.com/majamalnar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/8-obiceiuri-care-iti-ingrasa-parul-618614/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si