Prima pagină » 9 motive pentru care trebuie să te desparți de cineva

9 motive pentru care trebuie să te desparți de cineva

Autor: admin
0 comentarii

9 motive pentru care trebuie să te desparți de cineva

Este ușor să te gândești că un motiv bun de despărțire trebuie să aibă de a face cu drame – cineva care a înșelat, o ceartă de proporții, sau faptul că nu vă mai suportați unul pe altul. Realitatea este mult mai complicată. Există multe motive de a te despărți de cineva care nu sunt așa vizibile. Și sunt suficiente motive pertinente să vă despărțiți chiar și atunci când vă iubiți nebunește.

În timp ce ideea de iubire apare ca o fantezie în societatea noastră, pentru menținerea unei relații sănătoase și a calității vieții, o persoană are nevoie de mai mult decât niște promisiuni și de cuvinte de incurajare. Stabilitatea financiară, onestitatea, comunicarea și idealurile similare sunt necesare pentru succesul și fericirea într-o relație. Dacă acestea lipsesc, poate că ar trebui să evaluezi din nou persoana de lângă tine.

Cum știi că ar trebui să vă despărțiti? Iată nouă motive bune pentru a te despărți de cineva care nu este potrvit pentru tine.

1. Nu te poți baza pe persoana respectivă

Aceasta este o problemă pe care ați mai văzut-o, probabil. Un cuplu este foarte îndrăgostit, dar unul dintre parteneri este o persoană pe care nu te poți baza. Este epuizant. Atunci când nu te poți baza pe partener este mereu decizia corectă să te desparți de acesta. Nu reprezintă fundația unei relații sănătoase, indiferent de cât de mult iubești persoana în cauză.

2. Ai realizat că ai nevoie să fii singură

Să știi cum să fii singur este important – dacă realizeză că ai nevoie prea mult de spațiul tău, poate că ar trebui să faci un pas înapoi. Dacă ești într-o relație din motivele greșite, de exemplu pentru că te temi să fii singur, poate că ar trebui să vă despărțiti, astfel încat să ajungi să fii cu cineva din motivele potrivite.

3. Nu mai știi cine ești

Uneori o relație te poate consuma și te poți transforma într-o persoană pe care nu o placi. Întotdeauna trebuie să te desparți de cineva dacă nu te simți în largul tău cu acesta.

Nu suntem mereu conștienți atunci când se întamplă asta. De aceea, aste important să iei în considerare ce vor spune prietenii și familia despre acest aspect. Dacă ești de nerecunoscut pentru tine și pentru cei dragi, acesta poate să fie un semn că ar trebui să te desparți de partenerul tău.

4. Nu poți să treci peste cât de mult te-au rănit

Este frustrant că, atunci când cineva te trădează sau te rănește și își cere scuze, cumva ajungi să îl ierți. Dar nu este mereu la fel de ușor. Dacă ești într-o relație de lungă durată cu o persoană, iar aceasta te trădează într-un mod peste care nu poți trece, este mai bine pentru sănătatea ta psihică să renunți la acea persoană.

Dacă nu poți trece peste – deși ar trebui – ai tot dreptul să te desparți de persoana respectivă.

5. Certurile nu au un rezultat

Cele mai citite articole

Dacă aceleași probleme sunt recursive, acesta este un semn rău. Ar trebui să te desparți de o persoană cu care ai mereu aceleași conflicte și argumente, dacă partenerul refuză să lucreze la rezolvarea lor. O relație sănătoasă are nevoie de două persoane care să dorească să participe și să rezolve problemele.

Dacă nu reușiți să treceți peste o problemă – și dacă partenerul refuză să facă ceva în legătură cu asta – nu ar trebui să mai stai într-o relație care nu duce nicăieri.

6. Mereu treceți printr-o pasă proastă’

Este incredibil cum atât de mulți oameni se păcălesc, spunând că doar trec printr-o pasă proastă’ fără să realizeze că aceasta durează de când și-au început relația. Durează ceva timp până când relațiile încep să meargă, și există și conflice. Totuși, dacă ai încercat prea mult să faci ca relația ta să meargă, poate că persoana de lângă tine nu este cea potrivită. Dacă nu sunteți compatibili, relația voastră va avea de suferit. În loc să te chinui să o faci să meagă, mai bine reconsideră. Poate că este greu să termini o relație, dar dacă ai o relație care nu funcționează cum trebuie, vei experimenta mai multe neplăceri pe parcursul său.

7. Realizezi că trebuie să te lupți cu bagajul tău

Dacă vei continua să proiectezi problemele din fosta ta relație în cea nouă, poate că ar trebui să treci peste. Dacă nu ai trecut peste trecutul tău, poate că ai nevoie de puțin timp singură.

8. Relația îți face mai mult rău decât bine

Uneori trebuie să îți dai seama cum se înclină balanța. Ar trebui să te desparți de cineva atunci când părțile negative cântăresc greu în fața celor pozitive.

9. Nu te mai simți bine

Uneori, chiar dacă nu este ceva greșit în sine, știi că relația ta nu merge bine. Dacă ai sentimentul că ceva nu este așa cum ar trebui să fie și te întrebi dacă ar trebui să vă despărțiti, gândește-te la asta.

Simplul fapt că ți-ai pus întrebarea ar trebui să fie un semn de exclamare. Nu ai nevoie de un motiv anume pentru a termina o relație. Nu trebuie să te simți vinovată sau să îți faci prea multe griji pentru senimentele partenerului. Este viața ta, așa că, dacă relația ta nu te face fericită, este momentul să treci peste.

Citește și:
4 semne că nu îți dorești o relație serioasă

Text: Bianca Margarit
Foto: Instagram (@kevinberruuu)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/9-motive-pentru-care-trebuie-sa-te-desparti-de-cineva-630156/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si