Prima pagină » Cum să îmbunătățești textura pielii pentru un ten perfect

Cum să îmbunătățești textura pielii pentru un ten perfect

Autor: admin
0 comentarii
Cum să îmbunătățești textura pielii pentru un ten perfect

Atunci când ne gândim la o piele perfectă ne gândim la o piele fără imperfecțiuni sau fără puncte negre. În mod evident, lipsa acestora este minunată, însă pentru a avea un ten perfect este foarte importantă și textura pielii, aceasta fiind cea mai importantă pentru un aspect perfect.

De cele mai multe ori dacă pielea ta nu pare uniformă de vină este faptul că există celule moarte care se pot aduna la suprafața pielii. Din cauza acestora pe pielea ta se simt denivelări fine și chiar mici imperfecțiuni alături de un look lipsit de strălucire.

Ce afectează textura pielii? În primul rând factorii externi, de exemplu razele UV și poluarea. Astfel, tenul este primul loc unde poți vedea efectele îmbătrânirii premature, deoarece în această zona pielea este cea mai subțire. Un alt lucru care o poate afecta este chiar regimul tău de îngrijire sau, mai bine zis, lipsa acestuia.

Textura pielii poate fi îmbunătățită urmând tratamente recomandate de medicul dermatolog, însă vei vedea rapid rezultate și dacă urmezi aceste sfaturi simple.

1. Hidratează-te corespunzător

Este important să bei un volum potrivit de lichide, însă asta nu înseamnă că poți bea băuturi carbogazoase, nesănătoase. Textura pielii poate fi îmbunătățită dacă bei suficientă apă în fiecare zi, deoarece pielea ta are nevoie de hidratare. în felul acesta vei observa că tenul tău va fi mai strălucitor și uniform.

2. Îndepărtează celulele moarte

O dată pe săptămână este important să îți exfoliezi pielea. Poți face asta fie cu aparat electric cu o perie specială fie utilizând un exfoliant cu particule abrazive. Este indicat să testezi mai multe produse și să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Produsele prea agresive pot răni pielea și pot activa o producție de sebum în exces.

3. Folosește un exfoliant chimic

Cele mai citite articole

Exfolierea chimică poate fi foarte bună dacă este aplicată corespunzător. De cele mai multe ori este indicat să faci acest timp de tratament în centrele specializate, însă în ultimii ani au apărut produse speciale pentru exfolierea chimică pe care le poți aplica singură. Caută acizii de tip AHA/BHA și aplică produsul care conține astfel de ingrediente o dată pe săptămână pentru început. Asigură-te că folosești și o cremă cu factor de protecție, deoarece pielea ta devine și mai sensibilă la razele UV.

4. Include în rutina de îngrijire și produse care conțin vitamina C

Vitamina C este esențială dacă îți dorești să îți protejezi tenul împotriva radicalilor liberi. Va adăuga strălucire pielii tale și va reduce ridurile fine.

5. Încearcă un ulei de față

Dacă ai tenul gras probabil vei fi reticentă în fața acestui produs, însă dacă îl vei găsi pe cel potrivit pentru tine, vei observa cât de bine va arăta tenul tău ulterior. Caută produse care conțin antioxidanți pentru a lupta împotriva poluării, hidratând în același timp pielea.

6. Nu uita să aplici zilnic produse cu SPF

Ultimul sfat, dar poate cel mai important este respectarea regulei de a aplica mereu cremă cu SPF. Există o mulțime de creme hidratante de zi care conțin și factor de protecție solară, așadar nu ai deloc scuze!

Citește și:
Greseli de ingrijire care iti afecteaza tenul

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-sa-imbunatatesti-textura-pielii-pentru-un-ten-perfect-643394/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si