Prima pagină » 5 lucruri care nu se întâmpla din vina ta într-o relație

5 lucruri care nu se întâmpla din vina ta într-o relație

Autor: admin
0 comentarii

5 lucruri care nu se întâmpla din vina ta într-o relație

Noi, femeile, avem tendința de a ne învinovăți pentru orice nu funcționează într-o relație. Evident, există mici certuri pe care le pornim și noi (de exemplu, când partenerii ne atrag atenția că poate nu aveam nevoie de încă o geantă?), însă de cele mai multe ori luăm asupra noastră și lucruri pe care nu avem cum să le schimbăm sau le influențăm prea mult.

Adesea, există și situații în care ne învinovățim noi pentru comportamentul partenerului și pentru eșecul relației, deși aceste lucruri nu depind întotdeauna de noi. Important este, în orice relație, să renunți la acest joc de învinuire și să fii mai atentă la acțiunile voastre și fiecare să își asume responsabilitatea pentru ceea ce face.

Așadar, iată câteva lucruri pentru care nu ar trebui să te simți niciodată vinovată.

1. Infidelitatea partenerului

Adesea femeile care sunt înșelate ajung să se învinovățească pentru comportamentul partenerului. Este posibil să simți că poate nu ai făcut suficient, nu ai fost suficient de atentă, de receptivă, de iubitoare, însă toate aceste lucruri sunt doar scuze pe care i le cauți lui.

Adevărul este că infidelitatea nu poate fi niciodată vina ta. Dacă partenerul tău nu era fericit în relație, îți putea comunica oricând acest lucru, deoarece doar așa puteți lămuri problemele. Încearcă să fii conștientă că a înșela pe cineva nu este ceva întâmplător. Este o decizie pe care iubitul tău a luat-o și ar trebui să își asume responsabilitatea pentru asta. Nu ai cerut tu acest lucru și ar trebui să ai mai multă încredere în tine pentru a scăpa de astfel de idei.

2. Tratamentul nepotrivit pe care îl primești

Orice ai face, nu meriți un comportament lipsit de respect sau chiar abuziv din partea partenerului tău. Știm, în cadrul unui conflict amândoi veți spune lucruri pe care le veți regreta, însă nu te învinovăți niciodată dacă iubitul tău întrece o limită. Deși probabil vei fi acuzată că tu l-ai provocat, nu ar trebui niciodată să consideri că felul în care reacționează el este vina ta.

Singurul lucru de care ești responsabilă este propriul tău comportament, așadar nu trebuie să îi scuzi greșelile.

3. Sentimentele tale

Cele mai citite articole

Dacă simți că îți pierzi interesul pentru viața intimă sau pur și simplu pentru întreaga relație, trebuie să te gândești bine la ceea ce vei face în viitor. Este o situație nefericită, însă i se poată întâmpla oricui să treacă prin astfel de situații. Nu este vina nimănui, nici a ta, nici a partenerului. Pur și simplu priotățile tale se schimbă, începi să îți dorești alte lucruri și atunci trebuie să îți reevaluezi sentimentele.

În schimb, tu ești singura care poate decide dacă vrei să mai lupți pentru această relație sau nu.

4. Sentimentele partenerului tău

La fel ca în cazul sentimentelor tale, nu ești vinovată nici de ceea ce simte partenerul tău. Mai mult, dacă dacă există lucruri care îl deranjează, dar ție îți fac plăcere, trebuie să te gândești dacă este cu adevărat normal să renunți la ceva ce îți place.

Este important într-o relație să ții cont și de părerile partenerului, formați împreună o echipă, însă tu ești responsabilă doar pentru acțiunile tale, nu pentru felul în care iubitul tău le percepe și reacționează la ele.

5. Greșeli care nu ar fi putut fi prevenite

Este ușor să ne învinovățim când simțim că am luat decizia greșită pentru noi și pentru relația noastră, însă ar trebui să fii conștientă că nu ai cum să știi de dinainte că aceste decizii nu vor aduce nimic bun.

Lucrurile nu merg întotdeauna conform planului, iar asta este perfect normal. Însă, într-o relație, astfel de situații duc la momente stresante, din cauza cărora voi doi vă veți certa. Este important să aveți discuții constructive, care vor oferi soluții practice pentru viitor, lăsând în urmă aceste situații neplăcute.

Citește și:
Dacă observi aceste mici greșeli, este posibil ca relația ta să devină toxică

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/5-lucruri-care-nu-se-intampla-din-vina-ta-intr-o-relatie-643880/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si