Prima pagină » Abdominoplastie: ce este si care sunt beneficiile interventiei?

Abdominoplastie: ce este si care sunt beneficiile interventiei?

Autor: admin
0 comentarii

Preocuparea indivizilor pentru aspectul fizic personal creste de la o zi la alta, iar acest lucru este dovedit de numarul in crestere al pacientilor care apeleaza la interventia de abdominoplastie. Inainte de a-si face o programare la un medic de specialitate, cei interesati de aceasta procedura trebuie sa stie cat mai multe detalii despre ea, astfel incat sa aiba o viziune clara despre ce urmeaza sa se intample, dar si despre avantajele de care se pot bucura pe termen lung.

Abdominoplastie: ce este?

Doctorii definesc procedura de abdominoplastie drept o operatie chirurgicala cu ajutorul careia depozitele de grasime sunt indepartate de la nivelul abdomenului intr-un mod eficient. In acelasi timp, indivizii isi pot indeparta si excesul de piele, astfel incat sa se bucure ulterior de o tonifiere excelenta a muschilor si de un aspect placut. Este vorba despre o interventie la care pot apela indivizii care nu au reusit sa obtina rezultatele dorite cu ajutorul dietelor si a exercitiilor fizice.

Cui ii este recomandata interventia?

Potrivit medicilor de specialitate, operatia se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor care au un surplus de grasime pe abdomen, surplus de care nu au reusit sa scape nici prin schimbarea planului alimentar, nici prin exercitii fizie. Mai mult, interventia este ideala mai ales pentru femeile care au avut sarcini multiple si care sufera modificari ale corpului in zona abdomenului.

Totala sau partiala?

Cele mai citite articole

In functie de rezultatele pe care si le doresc pacientii, acestia pot apela fie la o abdominoplastia partiala, fie la cea totala. De exemplu, in timpul interventiilor partiale sunt remodelate si mobilizate numai tesuturile abdominale care se afla in partea inferioara ombilicului, in timp ce acesta ramane pe loc. In acelasi timp, abdominoplastia totala se realizeaza numai atunci cand indivizii prezinta o laxitate exagerata si se face la nivelul tegumentelor din abdomenul superior (mai sus de ombilic).

Cum va arata abdomenul dupa operatie?

Foarte multi tineri fac greseala de a spera ca imediat dupa interventia medicala sa aiba un abdomen asa cum vad la modelele de pe podiumuri. Este adevarat ca tesuturile adipoase si pielea lasata sunt indepartate, insa abdomenul trebuie lucrat in continuare cu ajutorul exercitiilor fizice pentru a fi modelat si pentru a avea un aspect extrem de placut.

Beneficii

In ceea ce priveste lista de beneficii de care se bucura indivizii care apeleaza la medicii specialitate trebuie mentionat faptul ca acestia isi vor spori increderea de sine prin diminuarea tesutului adipos si prin obtinerea unui aspect mult mai placut si mai interesant. Pacientii isi remodeleaza astfel corpul, reusind sa fie mai aproape de obiectivul lor. Interventia nu este una invaziva, fiind realizata numai sub anestezie, iar perioada de recuperare este una relativ scurta!

Cei care sunt nemultumiti de aspectul lor fizic isi pot face imbunatatirile dorite cu ajutorul uneia dintre cele mai moderne operatii pe care o au la dispozitie. Este vorba despre o interventie relativ simpla, care trebuie realizata, insa cu grija si care necesita o scurta perioada de recuperare! Ideal este ca pacientii sa aiba o stare de sanatate buna atunci cand decid sa apeleze la o astfel de operatie, pentru a preveni eventualele complicatii pe termen lung!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si