Prima pagină » Anorexia nu e un compliment și surorile Kardashian sunt iresponsabile

Anorexia nu e un compliment și surorile Kardashian sunt iresponsabile

Autor: admin
0 comentarii

Surorile Kardashian sunt iresponsabile – este cel mai blând termen pe care l-am găsit și care le-ar putea descrie comportamentul, mai ales având în vedere ultima lor ispravă. Sigur, puteți spune că așa au fost dintotdeauna, ar fi numai una dintre posibilele descrieri care li s-ar potrivi. Doar că mulți dintre noi, orice ar fi făcut ele, au simțit nevoia să le apere. Că viețile lor sunt atât de publice, că au devenit un fel de modele pentru alții fără să intenționeze neapărat acest lucru – astea sunt chestiuni discutabile. Până la urmă, nu orice celebritate trebuie să militeze pentru o lume mai bună, deși trebuie să recunoaștem că surorile Kardashian au mai făcut, ocazional, și asta. Ce nu ar trebui să facă, însă, e să răspândească un discurs iresponsabil. Și chiar asta s-a întâmplat recent.

Drept dovadă a faptului că surorile Kardashian sunt iresponsabile, permiteți-mi să vă relatez cea mai recentă probă. Și anume, un schimb de replici între surorile clanului de celebrități, prilejuit de noua siluetă a lui Kim Kardashian, care a trecut, se pare, printr-un proces de slăbire cu rezultate spectaculoase. Văzându-i “evoluția” fizică, atât Khloe Kardashian, cât și Kendall Jenner s-au grăbit să o laude. Pentru că trăim încă într-o societate în care, pentru o femeie, să fie slabă este un scop în sine. Mult mai important decât altele, din păcate. Așadar, Kim Kardashian a slăbit, motiv să organizeze o șezătoare cu surorile ei în timpul căreia să discute despre acest subiect atât de important. Și să și posteze totul pe Instagram Stories. Din discuția lor reiese cât de slabă este Kim, care se bucură în mod evident de “complimente”, în timp ce este comparată cu felurite obiecte (“Ești cât poșeta mea”, îi spune Kendall la un moment dat) – lucru care se presupune că ar trebui să flateze orice femeie. Și continuă până în punctul în care Khloe Kardashian îi spune lui Kim, ca un compliment, că este anorexică și că “poate să vadă prin ea.”

Serios vorbind, deși promovăm cât de poate de mult body positivity, adică acea mișcare care ne spune și ne arată cum să ne iubim pe noi însene orice greutate am avea, trebuie să recunoaștem că acesta este un trend recent și că aproape fiecare dintre noi a luat comentariile despre propria greutate drept complimente sau, după caz, jigniri. Asta este situația, trăim într-o lume în care femeile mai mici și mai slabe sunt lăudate pentru asta, în care există un cult al dietelor și în care ne minunăm de cât de mult poate să slăbească o femei în două săptămâni de când a născut, făcând din asta un merit. Nu ar trebui să fie astfel, dar obiceiurile care ne-au fost transmise cultural din generație în generație își spun cuvântul. “Nimic nu are un gust atât de bun pe cât de bine se simte să fii slabă”, spunea Kate Moss în anii ’90, iar pentru mine, care am crescut atunci, afirmația asta are încă ecou.

Cele mai citite articole

Dar una este să valorifici dietele, mersul obsesiv la sală, corpurile din ce în ce mai mici (și este greșit, și recunosc acest lucru), iar alta – și aici se dovedește că surorile Kardashian sunt iresponsabile – este să folosești anorexia în contextul unui compliment. Anorexia este o boală. Există oameni care au murit din această cauză, nu e de glumit cu anorexia. Unele state au acum reglementări în acest sens, și bine fac. În Franța sau SUA, spre exemplu, modelele de pe podiumuri sau din paginile revistelor trebuie să facă dovada că au un indice normal al masei corporale înainte de a li se permite să lucreze. Tocmai pentru ca prezența lor să nu stabilească niște standarde nerealiste, care să conducă la încă alte și alte tulburări mentale greu de vindecat și cu consecințe înspăimântătoare, de tipul anorexiei.

E clar, deci, că anorexia nu poate fi vreodată un compliment, așa cum nici o boală nu ar trebui să fie. Și e la fel de clar că surorile Kardashian sunt iresponsabile. Poate că ar fi timpul să le acordăm mai puțină atenție sau să le cerem socoteală pentru lucrurile pe care le promovează. Pentru că, în cazul lor, vorbim despre imagine, iar imaginea aceea este din ce în ce mai șifonată.

Citește și:
Clanul Kardashian-Jenner în Calvin Klein e imaginea perfectă a modei de astăzi

Foto: Instagram (@kimkardashian)

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/anorexia-nu-e-un-compliment-si-surorile-kardashian-sunt-iresponsabile-612691/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si