Prima pagină » Aparatul dentar la adulti: tot ce trebuie sa stii

Aparatul dentar la adulti: tot ce trebuie sa stii

Autor: admin
0 comentarii

In jur de 25% din pacientii adulti au nevoie de un aparat dentar. Esti surprins de procentul destul de ridicat? In urma cu ceva ani, intr-adevar, tratamentul ortodontic era rezervat adolescentilor insa acum vedem din ce in ce mai multi adulti purtand un aparat dentar.

Motivele pentru care un adult ajunge sa poarte un aparat ortodontic sunt numeroase. Cei mai numerosi pacienti sunt cei care nu au avut posibilitatea de a opta pentru un aparat dentar in copilarie si acum isi doresc sa corecteze anumite defecte dentare.

Nu putem reduce deci aplicarea unui aparat dentar la adulti la o simpla operatiune de ordin estetic. Ortodontia vizeaza in egala masura prevenirea unor afectiuni mai serioase. In unele cazuri permite evitarea pierderii dintilor. Vestea buna este ca in ziua de azi exista numeroase aparate dentare care se adapteaza nevoilor specifice ale adultilor. Aparatul lingual si aparatul invizibil sunt cele mai populare in randul adultilor. Tratamentele ortodontice sunt, in ziua de azi, revolutionare, ne ofera solutii invizibile si eficiente deopotriva.

Motivele pentru care ajungi sa recurgi la un aparat dentar la varsta adulta

Estetica. In majoritatea din cazuri, pacientii isi doresc sa recurga la ortodontie din cauza unui complex fizic. Cele mai dese cazuri intalnite sunt dintii suprapusi sau inghesuiti, situatie in care dintii nu mai au loc sa se alinieze in mod normal si ajung sa se incalece.

Cele mai citite articole

Exista si cazul in care intre dinti exista un spatiu mult prea mare. Aparatul dentar este eficient atunci cand este asociat cu chirurgia maxilo-faciala, mai ales in cazul in care pacientul prezinta o dentitie inferioara sau superioara avansata.

Ce solutii exista pentru adulti?

Cea mai recenta inovatie in privinta aparatelor ortodontice pentru adulti este oferita de aparatele dentare invizibile. Aceste aparate sunt aproape invizibile ochiului, o gutiera transparenta este facuta dupa forma dintilor tai. Aceasta gutiera poarta numele de Aligner. Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru aceste aparate invizibile datorita faptului ca ofera numeroase avantaje.

Avantaje:

  • Este un aparat dentar complet invizibil si extrem de interesant din punct de vedere estetic;
  • Tarif comparabil cu alte tipuri de aparate dentare;
  • Este un aparat dentar practic, usor de curatat si cei care il aleg pot continua sa manance orice isi doresc;
  • Eficient pentru majoritaea problemelor dentare;
  • Aparatul se poate aseaza si se da jos cu usurinta, spre exemplu atunci cand nu dorim sa il purtam la o intalnire;

Aparatul dentar invizibil este eficient in majoritatea din cazuri (aproximativ 90%).

Ortodontia linguala consta in asezarea unui aparat lingual pe fata interna a dintelui. Cu alte cuvinte, nu este vizibil la exterior. Este estetic insa, spre deosebire de alte aparate este destul de inconfortabil.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si