Prima pagină » Bogdan Badea, CEO eJobs România: ”Nevoia de consiliere profesională a ajuns la maximul ultimilor ani. Sute de oameni ne sună zilnic”

Bogdan Badea, CEO eJobs România: ”Nevoia de consiliere profesională a ajuns la maximul ultimilor ani. Sute de oameni ne sună zilnic”

Autor: admin
0 comentarii

Bogdan Badea, CEO eJobs România: ”Nevoia de consiliere profesională a ajuns la maximul ultimilor ani. Sute de oameni ne sună zilnic”

Un alt motiv este că, pur și simplu, își doresc o reconversie profesională, iar acesta poate fi cel mai potrivit moment pentru a face pasul către o nouă specializare. În acest context, nevoia de consiliere profesională imediată a ajuns la maximul ultimilor ani.

„Linia telefonică pe care am lansat-o acum aproape doi ani este, în acest moment, mai accesată decât oricând. Zilnic, sunt sute de oameni care ne sună și care au nevoie de un ghidaj în carieră. Echipa noastră îi ajută să își redacteze CV-urile, să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii lor, să vină cu soluții alternative acolo unde opțiunile sunt limitate sau să îi ajute să aplice pentru un job. Dincolo de asta, am observat în aceste săptămâni că oamenii simt, totoată și nevoia de a primi o vorbă bună, o încurajare că lucrurile vor reintra în normal și că vom depăși aceste momente delicate pentru noi toți. Este, deci, nu doar o consiliere personală, ci și un suport moral pe care îl oferim candidaților”, spune Bogdan Badea.

Linia telefonică scurtă (021)9124 a fost lansată în 2018, fiind prima linie de consiliere profesională telefonică din România. A fost gândită ca un serviciu de suport și consiliere profesională adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă de peste 40 de ani – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesională, precum și celor aflați în șomaj. Totodată, au fost vizați și acei candidați mai puțin digitalizați sau care nu erau familiarizați cu ce presupune un proces de recrutare.

Cele mai citite articole

La capătul liniei telefonice se află un consilier eJobs care oferă suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea și nivelul de experiență, precum și sfaturi punctuale cu privire la oportunitățile din piață.

„În această perioadă, linia telefonică (021)9124 se va adresa cu precădere celor care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, care au rămas fără locul de muncă, care se tem că ar putea rămâne fără job sau că aptitudinile pe care le au nu mai sunt căutate de angajatori. Interesant este faptul că, dacă inițial ne sunau în special cei foarte tineri sau muncitorii calificați și necalificați, acum am început să primim telefoane și de la specialiști, de la oameni cu experiență solidă în piață și inclusiv de la candidați pentru care utilizarea unei platforme digitale nu reprezintă o problemă. Asta se întâmplă pentru că acum oamenii au nevoie de puțin mai mult, mai ales de când foarte mulți dintre noi lucrăm de acasă. S-a instalat pentru unii sentimentul de înstrăinare și simțim nevoia de a vorbi cu cineva care nu doar să ne ajute în găsirea unui job, dar să ne și ofere un sprijin moral”, mai spune Bogdan Badea.

Numărul scurt (021)9124 are tarif normal și poate fi apelat din toată țara.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/bogdan-badea-ceo-ejobs-romania-nevoia-de-consiliere-profesionala-a-ajuns-la-maximul-ultimilor-ani-sute-de-oameni-ne-suna-zilnic-717050/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si