Prima pagină » Cand si cum se hraneste bebelusul cu lapte praf?

Cand si cum se hraneste bebelusul cu lapte praf?

Autor: admin
0 comentarii

Exista numeroase beneficii ale alaptarii si acestea sunt foarte bine stabilite, insa exista unele momente si circumstante in care parintii trebuie sa ia in calcul folosirea laptelui praf sau a formulelor speciale de lapte. Noi recomandam lapte praf Hipp sau alte tipuri de lapte praf de foarte buna calitate. 

In momentul in care copilul nu este hranit si hidratat corect, pediatrul poate recomanda suplimentarea dietei copilului cu lapte praf. Chiar daca alaptarea este hrana ideala pentru copil, cea mai buna metoda pentru ca acesta sa fie sanatos este hranirea corecta.

Exista riscuri in momentul in care copilul este hranit cu lapte praf?

Comparativ cu laptele matern, laptele praf nu are elementele care pot stimula imunitatea copilului. In plus, pentru anumiti copii nu digera la fel de bine laptele praf, comparativ cu laptele matern. 

Totusi, in momentul in care sunt corect pregatite, formulele de lapte sunt foarte bine adaptate nevoilor sugarilor iar toate formulele de lapte praf sunt bine echilibrate nutritiv si sunt create special pentru a sustine dezvoltarea si cresterea copilului. Sugarii care au nevoi nutritionale speciale, vor avea nevoie de formule de lapte precise.

Se poate combina alaptarea cu utilizarea laptelui praf?

Cele mai citite articole

In mod normal se recomanda alaptarea exclusiva in primele 6 luni. Cu toate acestea, mamele pot sa combine perfect laptele praf si alaptarea, in special dupa ce hranirea la san este stabilita bine. De asemenea, sunt si situatii in care bebelusul incepe direct cu lapte praf si copiii vor fi foarte bine ingrijiti si asa. 

Exista emotii negative legate de hranirea cu lapte praf?

Inainte de a decide sa iti hranesti copilul doar cu lapte praf, cel mai bine este sa obtii cat mai multe informatii pentru ca alegerea sa fie luata in cunostinta de cauza. Ulterior, iti recomandam sa te concentrezi pe hranirea si pe cresterea copilului tau si nu pe vinovatie sau pe emotiile negative asociate cu hranirea. 

Este util sa discuti toate emotiile negative cu medicul tau pediatru si cu alte persoane care se afla in cercul tau de prieteni. In acest sens, iti recomandam sa tii cont de faptul ca a fi parinte este o aventura care presupune alegeri si compromisuri si ca ceea ce conteaza de fapt este sa faci tot ce e mai bine posibil pentru copilul tau. 

In sensul acesta, iti recomandam sa iei in calcul faptul ca cel mic va avea nevoie de cea mai buna alimentatie, care sa il ajute sa creasca si sa se dezvolte, iar daca bebelusul tau nu se dezvolta altfel decat cu ajutorul laptelui praf, atunci ai luat cea mai buna decizie.

Laptele praf nu este ceva rau, chiar daca foarte multe voci, in special cele online incearca sa atraga atentia negativ asupra acestui aspect. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si