Prima pagină » Care sunt cele mai comune prese pentru deseuri si cum functioneaza ele

Care sunt cele mai comune prese pentru deseuri si cum functioneaza ele

Autor: admin
0 comentarii

Exista mai multe tipuri de prese pentru balotat deseuri, dintre care cele mai intalnite sunt cele pentru balotarea deseurilor menajere si asa-numitele prese pet-uri, care pot fi folosite inclusiv pentru caserole si alte obiecte din plastic care nu contin si alte materiale.

Gestionarea deseurilor reciclabile poate sa fie de foarte multe ori un proces greoi. Se aloca un buget pentru colectarea deseurilor, se fac contracte cu firme specializate in colectare si se atribuie personal de lucru in firma si in organizatii, iar toate acestea sunt activitati care consuma timp si resurse.

O idee foarte buna este ca, in locul tuturor acestor pasi, sa se foloseasca o presa pentru balotat deseuri. Aceasta solutie este foarte buna si la indemana oricui, mai ales pentru ca exista numeroase tipuri de prese.

Prese pet-uri – tipuri de prese pentru balotare

Presele pot fi de doua feluri: automate si semiautomate. Presele automate se vor dovedi extrem de utile pentru ca implica foarte putin efort fizic.

Cele mai citite articole

Prese balotat automate

Cu ajutorul acestor prese, grija fata de obiectele mari si grele, care sunt foarte dificil de intretinut, poate disparea. Presele automate sunt pe piata in numeroase modele si, cu siguranta, investitia va fi una potrivita si pe termen lung, reducand considerabil cheltuielile si deservind complet activitatile unei afaceri.

Exista mai multe detalii de luat in calcul la alegerea unei prese automate. Dimensiunea este unul dintre cele mai importante criterii. Indiferent de marimea unei afaceri, se poate alege o presa automata in functie de cantitatea de deseu care trebuie balotat. Aceasta cantitate trebuie estimata si apoi se poate alege fie o presa mica, fie una mare sau medie.

In functie de tipul de deseu balotat, exista prese pet-uri si cateva alte tipuri de prese. In comparatie cu echipamentele care au fost facute pentru a gestiona un singur tip de gunoi, presele automate sunt concepute pentru a putea balota o gama variata de deseuri. Astfel, cu ajutorul acestor prese, vor putea fi balotate, cu usurinta, deseuri cum ar fi hartia, textilele, RDF-ul, deseurile menajere, paiele si cartonul sau chiar laditele si materialele plastice. In functie de tipul de deseuri dominante, se va alege cea mai buna presa.

Eficienta presei conteaza enorm. In functie de dimensiunile preselor este recomandat sa se calculeze timpul estimativ dorit pentru presare si productivitatea necesara. Aceste doua caracteristici depind aproape in totalitate de marimea presei. Modelele mici de prese de balotat au un ciclu de presare mai mare si productivitatea este mai mica.

Presele semiautomate difera de cele automate prin faptul ca legarea balotilor de deseuri se va realiza automat la presele automate, in timp ce la celelalte balotii trebuie legati manual. Dimensiunea conteaza foarte mult in alegerea acestora si, in functie de spatiu, este important sa se aleaga produsul care va putea fi integrat in interiorul respectiv. Cu ajutorul acestor prese poate fi gestionata o gama variata de baloti cu deseuri de mai multe tipuri.

Acestea sunt cele mai importante criterii in functie de care se aleg presele de balotat. Este important de mentionat faptul ca o presa de balotat buna ajuta foarte mult, contribuind la realizarea de economii pe termen lung, pentru ca tot gunoiul poate fi balotat si expediat mult mai ieftin si mai usor.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si