Prima pagină » Cat costa un tratament cu implant dentar?

Cat costa un tratament cu implant dentar?

Autor: admin
0 comentarii

Restaurarea danturii cu implant dentar este una dintre cele mai moderne si eficiente solutii, atat din punct de vedere functional, dar si estetic, deoarece implantul dentar este foarte asemanator cu dintele natural. 

Cu toate acestea, multi oameni se intreaba cat costa un astfel de tratament de refacere a danturii, tinand cont de performanta si durabilitatea pe care implantul dentar le are. Ceea ce este de retinut insa este faptul ca pretul final al unui astfel de tratament este influentat de o serie de factori si poate fi diferit de la un pacient la altul. Pentru mai multe detalii referitoare la costuri, dar si la modul de desfasurare al procedurii, se poate accesa pagina de internet https://excedent.ro/implant-dentar/

Care sunt factorii care influenteaza costurile tratamentului cu implant dentar? 

Principalele componente ale unui implant dentar sunt implantul propriu-zis, care este de fapt o radacina artificiala, bontul protetic – face legatura intre implant si coroana dentara – si coroana dentara, care inlocuieste partea vizibila a dintelui lipsa. Pentru fiecare dintre aceste componente se folosesc materiale si tehnici diferite, astfel tipul acestora influenteaza si pretul implantului. 

Cele mai citite articole

De asemenea, experienta medicului stomatolog si notorietatea clinicii, tehnologiile medicale folosite pentru efectuarea tuturor procedurilor necesare, toate au un impact asupra pretului. 

Un alt factor care influenteaza costurile totale ale tratamentului de reabilitare a danturii cu implant dentar este reprezentat si de investigatiile preoperatorii efectuate de pacient, dar care variaza de la un caz la altul. Acestea sunt completate de celelalte tratamente si interventii stomatologice efectuate de medicul dentist, pentru a crea un mediu steril in cavitatea bucala, prin eliminarea tuturor posibilelor surse de infectie. 

Pacientii trebuie sa ia in considerare si faptul ca acest tratament este adesea unul de lunga durata, ce se poate intinde pana la aproximativ 6 luni, perioada in care va purta, daca este cazul, un implant dentar provizoriu si care face parte si el din costurile aferente tratamentului de reabilitare a danturii. 

Prin urmare, costurile finale pot fi unele insemnate, dar care se vor dovedi a fi o investitie avantajoasa, mai ales ca implantul dentar are o durata de viata foarte indelungata. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si