Prima pagină » Ce este aronia: descopera beneficiile unor fructe delicioase si gustoase!

Ce este aronia: descopera beneficiile unor fructe delicioase si gustoase!

Autor: admin
0 comentarii

Sanatatea reprezinta un dar de pret, care trebuie protejat pe cat de mult cu putinta. Cei care cauta metode naturale prin care sa isi intareasca sistemul imunitar sau sa isi protejeze activitatea cardiaca au la dispozitie o gama foarte larga de legume si fructe din care pot alege, astfel incat sa se simta mai bine. De exemplu, putin stiu ce este aronia, un arbust care a ajung pe teritoriul Europei destul de recent, dar care incepe sa fie extrem de popular datorita beneficiilor pe care le ofera fructele lui atat copiilor, cat si adultilor. In randuril ce urmeaza sunt prezentate cateva dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le cunoasca indivizii in acest sens!

Ce este aronia?

Raspunsul la intrebarea ,,Ce este aronia?” este unul destul de simplu. Cunoscut si sub denumirea de aronic, arbustul aronia este originar din America de Nord si a fost adus pe meleaguri europene destul de recent. In mod natural, el creste la inaltimi de peste 1200 de metri, insa a fost aclimatizat, putand fi cultivat astazi si in regiunile mai joase. Este vorba despre arbusti care produc fructe rosii, negre sau violet si care, consumate frecvent le ofera indivizilor o lista consistenta de beneficii referitoare la propria sanatate!

Tipuri de fructe

Un alt element foarte important pe care trebuie sa il stie indivizii este ca aronia produce 3 tipuri de fructe: rosii, violet si negre. Diferentele dintre acestea sunt destul de mici, insa trebuie luate in considerare de catre persoanele care vor sa isi cultive singure aronia. De exemplu, aronia rosie poate atinge o inaltime cuprinsa intre 2 si 4 metri, iar in situatii exceptionale chiar si 6 metri. Este vorba despre un arbust care are frunzele inalte de 5-8 centimetri, iar florile pot fi roz pal sau albe. Cat despre fructele, ele sunt rosii si rezista foarte bine si iarna, atunci cand afara sunt temperaturi scazute. In acelasi timp exista si aronia neagra. Arbustul este mult mai scund, iar frunzele sale sunt mici si florile albe. Fructele sunt negre, zemoase si, spre deosebire de cele rosii nu rezista la conditii climatice vitrege.

Cele mai citite articole

Fructele de aronia violet reprezinta o combinatie intre celelalte 2 tipuri!

Excelente pentru curele de detoxifiere

Unul dintre beneficiile consumului fructelor de aronia este acela ca sunt ideale pentru curele de detoxifiere. Bogate in catehina, caroten si luteina, fructele sunt considerate a fi antioxidanti foarte puternici, care ajuta eficient la eliminarea radicalilor liberi din sange, din piele, din organe si din tesuturi.

Sustinerea si imbunatatirea functiei cognitive

Pe lista avantajelor pe care le mai prezinta aronia se numara si faptul ca fructele ajuta la sustinerea, dar si imbunatatirea functiei cognitive. Ele sporesc activitatea neuronala, intarind totodata legaturile din organism si reducand stresul oxidativ de la nivelul creierului!

Pe langa cele mentionate anterior, medicii sustin ca fructele de aronia sunt bune pentru imbunatatirea vederii, pentru reglarea tensiunii, dar si pentru persoanele diabetice, care au restrictii cand vine vorba despre alimentele pe care le pot consuma!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si