Prima pagină » Ce faci dacă ai un partener indisponibil emoțional

Ce faci dacă ai un partener indisponibil emoțional

Autor: admin
0 comentarii

Ce faci dacă ai un partener indisponibil emoțional

Până la urmă, orice este posibil. Dar dacă ești o femeie care își cunoaște valoarea, nu-ți vei face prea multe griji în legătură cu asta, pentru că:

1. Nu vei investi în relație mai mult decât el.
2. Nu-l vei transforma într-o prioritate pentru tine dacă tu ești doar o opțiune pentru el.
3. Vei mai ieși la întâlniri și cu alți bărbați atâta timp cât el nu este pregătit să aibă o relație cu tine sau să o recunoască oficial.
4. Ești atât de sigură pe tine încât orice bărbat care are ocazia de a petrece timp cu tine nu va fi dispus să te lase prea ușor să pleci de lângă el.

Dacă te afli în situația de a te îndrăgosti de un tip indisponibil emoțional, iată antidotul.

Unii oameni sunt cu adevărat indisponibil emoțional, iar asta înseamnă că nu sunt disponibili pentru nimeni, indiferent de cât de grozavă ar fi acea persoană. Această indisponibilitate emoțională are legătură fie cu traume din copilărie, fie cu alte probleme psihologice care îi fac incapabili să se conecteze cu alte persoane la un nivel mai profund. Dacă ești convinsă că este indisponibil emoțional, depinde numai de tine ce faci în continuare. Poți să-l accepți așa cum este, inclusiv cu intimitatea limitată pe care ți-o oferă și de care este capabil? Poți fi mulțumită cu puținul pe care îl primești, în termeni de pasiune și afecțiune? Dacă răspunsul este nu, e timpul să treci mai departe!

Cea mai mare teamă pe care o au femeile este că sunt prinse într-o relație convenabilă (doar) pentru el (adică o relație lejeră pentru partenerul lor, în care ele investesc mai mult, dar cu toate astea simt că au de câștigat mai puțin decât el, mai ales că el se bucură de sex, singurul lucru pe care și-l dorește, de fapt, de la acea relație, iar ele obțin prea puțin în termeni de siguranță și conexiune).

Iar pentru femei siguranța emoțională este cea mai importantă, în timp ce pentru bărbați libertatea, independența și autonomia sunt pe primul plan. Însă, cu cât ești mai relaxată în legătură cu sexul, cu atât devii mai atrăgătoare în ochii lui. Nu spun nici un moment că ar trebui să faci sex cu orice bărbat cu care ai o întâlnire. Evident că există relații bazate pe avantaje sexuale, dar dacă ai încredere în valoarea ta ca femeie, această grijă poate fi minimizată. Pentru cei mai mulți bărbați, atunci când sexul reprezintă cea mai importantă parte a unei relații, rar vor reveni pentru o perioadă mai lungă de timp, și asta doar dacă te plac cu adevărat. Pur și simplu, pentru ei „nu rentează’ pe termen lung, pentru că știu că nimic pe lumea asta nu e gratis. Iar potențiala dramă și sentimentele rănite care decurg de aici surclasează beneficiile sexului lejer, fără obligații, și sunt considerate drept „complicații nedorite’.

Iar atunci când partenera începe să arate semne de disconfort în legătură cu statul incert al relației, cei mai mulți bărbați vor părăsi scena dacă nu o plac cu adevărat. Dacă ea s-a arătat cumva insistentă, iar el este încă în peisaj, este evident că o place mai mult decât pentru sex. Așadar, ar trebui să te (mai) relaxezi în legătură cu sintagma „mă simt folosită’, o frază folosită mai mult de femeile nesigure pe ele. O femeie care se simte sigură pe ea și este încrezătoare în propria persoană se va considera seducătoare și nu folosită.

Cele mai citite articole

Dacă simți totuși că oferi mai puțin decât primești, atunci iată ce poți face ca să eviți o relație convenabilă (mai mult) pentru el și care ar putea să-ți irosească ani buni din viață:

1. Fă un pas înapoi și lasă-l pe el la cârmă!

Atunci când o femeie își asumă să fie cârmaciul unei relații, creează practic un teren fertil pentru ca o relație să înflorească pe termen scurt (dar asta va însemna mai puțin efort din partea partenerului său care se va bucura de experiență, fără să depună însă prea mult efort).

2. Reacții în oglindă

Atunci când partenerul tău face o mișcare de apropiere, apropie-te și tu; când se retrage, retrage-te la rândul tău!

3. Nu investi mai mult decât investește el!

Cu cât dai mai mult sau faci lucruri pentru el, cu atât investești mai mult în partenerul tău și în relație. Dă-i ocazii ca investiția să fie reciprocă, și din când în când ia un pic de distanță. Asta nu înseamnă că oferi ceva doar pentru a primi la schimb; înseamnă doar că poți evalua nivelul de interes față de ține prin absența (sau prezența) reciprocității. Un bărbat care este interesat de o femeie va face din când în când ceva pentru ea care să o facă fericită.

4. Nu înceta să te vezi și cu alți bărbați

Cu cât ești mai concentrată pe un singur bărbat, cu care faci sex în mod regulat, cu atât vei deveni mai atașată emoțional (dar și hormonal) de el și, prin urmare, cu atât mai vulnerabilă în fața lui. Din nou, nu spun că ar trebui să faci sex cu orice tip cu care ai o întâlnire, ci doar că trebuie să-ți menții opțiunile deschise, agenda plină de activități sociale și să nu îndepărtezi bărbații care gravitează în jurul tău pe motiv că ești implicată într-o relație. Toate astea te vor face mai puțin dependentă de el și te vor ajuta să diminuezi potențialele pagube emoționale.

Citește și:
Secretele unei relații de succes, de care orice cuplu ar trebui să țină cont

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-faci-daca-ai-un-partener-indisponibil-emotional-663391/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si