Prima pagină » Ce să nu-i spui niciodată unei persoane care suferă din dragoste

Ce să nu-i spui niciodată unei persoane care suferă din dragoste

Autor: admin
0 comentarii

Ce să nu-i spui niciodată unei persoane care suferă din dragoste

Prietena ta cea mai bună suferă din dragoste. Ori poate e vorba de un prieten, până la urmă sexul nici nu contează, emoția este aceeași. Și ți-ai dori să-i iei durerea cu mâna, să faci o magie, să îi spui ceva care instantaneu repară inima frântă. Așa că scoți la iveală o serie de replici de îmbărbătare, dar care, de fapt, adâncesc suferința.

Nu are niciun rost să plângi după el

Despărțirea este dureroasă și, deși ne-am dori, nu avem un buton de pornit/oprit durerea. Iar ca să depășim tristețea este necesar să stăm cu ea. Când îi spui prietenei tale să nu mai plângă și să nu mai sufere după fostul partener, practic îi negi emoția. Iar mesajul transmis este că nu are voie să fie tristă când suferă din dragoste. Întâi nu se va simți înțeleasă, acceptată, văzută, apoi se va simți rușinată că e tristă sau furioasă.

Nu te merita

Ok, poate chiar nu o merita pe prietena ta, iar ea îi era mult superioară individului care a rănit-o. Cu toate astea o vreme el a fost alegerea ei. Chiar dacă tu încerci să o alini și să îi faci un compliment, atacându-l pe el o ataci pe ea. Când spui că el era de calitate proastă, fără să vrei, pui la îndoială și calitatea ei ca persoană.

Suferi din dragoste, dar numai o fraieră stă în casă

Cele mai citite articole

Sigur că îi vrei binele, și o vrei zâmbitoare alături de tine la un film, la cină sau la club. Dar poate are nevoie de puțin timp ca să-și plângă relația. Atunci când ne despărțim de cineva, trecem emoțional printr-o perioadă de doliu similară cu cea a pierderii unei persoane prin deces. Iar etapele parcurse sunt de negare, tristețe, furie, negociere și acceptare. Este în regulă ca prietena ta să fie tristă, și uneori să stea în casă, să-și înfrunte și să-și consume durerea.

Trebuie să începi rapid o nouă relație

Știi un tip grozav care crezi că s-ar potrivi de minune cu prietena ta care suferă din dragoste. Poate chiar se cunosc, iar el o place. Așa că pui la punct un plan bine elaborat, ca cei doi să devină un cuplu. Însă ea nu este disponibilă emoțional. Iar orice bărbat, indiferent cât de minunat este, nu va primi o șansă reală. Pe lângă asta, prietena ta este amorțită emoțional, ea nu va aprecia la adevărata sa valoare un comportament frumos. Relația va fi doar una de tip plasture, nici pe departe una sănătoasă pentru cei implicați. Iar prietena ar putea să se simtă vinovată că nu poate avea o relație adevărată, că îi frânge ea inima unui bărbat ok.

Ieși cu cât mai mulți bărbați

Persoana care suferă din dragoste are stima de sine puțin șifonată. Iar tentația de a ieși cu diverși bărbați, pe bandă rulantă, este foarte mare. La nivel superficial te simți bine, dar când unul dispare sau treptat devine dezinteresat, rana se accentuează. În plus, noile ocupații masculine funcționează ca o distragere. Fiind atât de ocupată cu ei, nu-ți vei da voie să parcurgi procesul acela de doliu emoțional post-relație, și să te vindeci cu adevărat.

Citește și:
Vrei să trăiești mai bine? 7 lucruri de care nu ar trebui să-ți pese în viață

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-sa-nu-i-spui-niciodata-unei-persoane-care-sufera-din-dragoste-709077/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si