Prima pagină » Ce se intampla cand apa intra in structura unei cladiri?

Ce se intampla cand apa intra in structura unei cladiri?

Autor: admin
0 comentarii

Ce se intampla cand apa intra in structura unei cladiri?

Specialistii de la Hidroizolatii Conduraru explica modul in care apa poate afecta integritatea unei cladiri. Apa care intra intr-un subsol, fundatie sau spatiu de acces este doar cauza unei probleme potentiale mult mai mari. 

La inceput deteriorarea este limitata la zona inferioara a casei, dar daca este lasata netratata, intreaga casa poate fi afectata. De exemplu, apa care sta intr-un spatiu de accesare va determina cresterea si apoi raspandirea nivelului de umiditate. Acelasi lucru este de spus si pentru continutul de apa care creeaza fisuri in fundatii si subsoluri.

Cum este cladirea afectata de continutul mare de umiditate?

Pe blogul Hidroizolatii Conduraru pot fi gasite mai multe informatii in acest sens. Continutul ridicat de umiditate va face locul perfect pentru cresterea mucegaiului si, in timp, va afecta structura din lemn a casei. Mucegaiul va creste chiar daca excesul de apa din spatiul de acces sau din jurul casei este indepartat. Umiditatea poate fi absorbita in structura de lemn, creand un mediu perfect pentru cresterea ciupercilor care se descompun si vor atrage, de asemenea, insecte precum carii. De aici incep durerile de cap pentru proprietar. 

Cele mai citite articole

Neglijand zona si permitand apei sa contribuie la un mediu umed, un proprietar de casa se poate confrunta cu multe probleme structurale care pot fi costisitoare de rezolvat. Recomandarea pe care o fac profesionistii cu experienta este sa se tina cont de faptul ca problemele nu se rezolva niciodata de la sine. 

Este imperativ sa fie verificate in mod regulat fundatiile, subsolurile si spatiile de acces pentru scurgeri de apa sau apa statatoare si pentru a repara eventualele scurgeri mai devreme decat mai tarziu. Rezolvarea unei probleme potentiale inainte de a incepe este mult mai usoara si mai accesibila. 

Subsolurile si zonele predispuse la acumularea de apa sub forma de balti sau picaturi pe pereti trebuie sa fie verificate cat mai des pentru a fi evitate cu succes toate potentialele probleme ce ar putea aparea in timp, astfel incat structurile sa nu fie afectate de umiditate, pentru a remedia problemele cat mai rapid posibil.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si