Prima pagină » Cele 5 stadii importante ale unei relații

Cele 5 stadii importante ale unei relații

Autor: admin
0 comentarii

Cele 5 stadii importante ale unei relații

Când este momentul potrivit să ne mutăm împreună? Atunci când dispare entuziasmul de la început, dispar și sentimentele? O perioadă confuză înseamnă nevoia de despărțire? Specialiștii explică toate aceste lucruri. Iată care sunt cele cinci stadii ale unei relații, pe care majoritatea cuplurilor le experimentează:

Stadiul inconfortabil (sau ciudat)

A avut cineva parte de o primă întâlnire perfectă, deloc inconfortabilă? Există astfel de prime întâlniri? Din conversațiile pe care le-am purtat de-a lungul timpului atât cu femei, cât și cu bărbați, am ajuns la concluzia că acele prime câteva întâlniri nu sunt cele mai reușite. Sunt toate acele întrebări care îți invadează mintea „Mă place?”; „Am spus ceva greșit?”; „Oare gluma la care nu a râs a fost deplasată?”; „O sa ne mai vedem vreodată?” și enumerarea poate continua la nesfârșit.

Primii pași către o potențială relație sunt cei mai dificili și îți arată cele mai grele provocări. Trebuie să știi că nu trebuie să-ți formezi o părere definitivă în urma primei întâlniri, când amândoi aveți emoții și vă este teamă să nu lăsați o impresie greșită.

Stadiul atracției

După ce ați trecut de primul stadiu și ați reușit să vă formați o părere unul despre celălalt, ajungeți în cea de-a doua fază, a atracției – numită și faza lunii de miere. Acest început marchează, de obicei, cea mai frumoasă perioadă a relației, pentru că începeți să vă cunoașteți mai bine, aveți emoții atunci când vedeți un mesaj de la el, iar întâlnirile decurg absolut perfect.

Însă pe cât este de frumos, pe atât de puțin durează. Experții ne spun că, deși această perioadă este doar o fază și trece repede, sentimentele ar trebui să se dezvolte considerabil, trecând de acea barieră a atracției fizice. Dragostea este un sentiment de stabilitate, parteneriat, intimitate și încredere.

Stadiul confuz

Atunci când te îndrăgostești o faci aproape involuntar. Trecerea la o relație exclusivă, de lungă durată, poate fi bruscă și poți realiza că nu ești pregătită să faci acest pas. Aici intervine confuzia și momentul în care începi să-ți pui tot felul de întrebări. Ai putea chiar să începi să te îndoiești de sentimentele pe care le ai pentru cealaltă persoană, să te gândești îndelung dacă sunteți cu adevărat compatibili.

Cele mai citite articole

Rezolvarea acestor insecurități este foarte simplă – comunicarea deschisă. Vorbește despre absolut tot ceea ce te îngrijorează cu partenerul tău, pentru că nu poți rezolva o problemă atunci când el nu știe că aceasta există.

Stadiul intim

Dacă v-ați hotărât să aveți o relație în adevăratul sens al cuvântului, atunci ați început stadiul intim, care nu se referă la ceea ce te gândești. Faza intimă este despre vulnerabilitate, despre temeri și toate acele aspecte pe care ne este frică să le abordăm. Deși suntem perfect conștienți de imperfecțiunile pe care le avem, nu suntem dispuși să le afișăm în fața celui pe care îl iubim.

Aceasta este cea mai reală și mai puternică fază a relației, cea în care vă dați seama că vă iubiți în ciuda tuturor lucrurile mai puțin bune. Că legătura dintre voi este mai mult decât distracție, entuziasm și atracție sexuală.

Stadiul de parteneriat

Semnificația parteneriatului diferă de la relație la relație. Fiecare cuplu își formează, de obicei, propriile reguli în ceea ce privește angajamentul. Poate însemna mutatul împreună, logodna sau pur și simplu decizia de a avea o relație exclusivă. În acest stadiu vă dați seama că sunteți și cei mai buni prieteni. Petreceți ore în șir împreună și vă simțiți mai puternici unul lângă celălalt. Persoana care face ca relația să pară foarte ușoară este cea potrivită pentru tine, acolo vei găsi o fundație puternică pentru o relație de lungă durată.

Citește și:
4 minciuni pe care toți le credem, dar care ajung să ne distrugă relația

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cele-5-stadii-importante-ale-unei-relatii-649343/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si