Prima pagină » Cele mai fascinante destinații în care să călătorești toamna asta

Cele mai fascinante destinații în care să călătorești toamna asta

Autor: admin
0 comentarii

Fie că alegi să călătorești într-un oraș mai populat sau din contră, alegi să te retragi într-un loc mult mai liniștit pentru a te relaxa, toate aceste destinații au rolul de a te fermeca, mai ales dacă călătorești și alături de o persoană dragă.

Dacă ești pasionată de fotografie, în mod cert ar trebui să mergi într-una dintre aceste destinații toamna aceasta deoarece peisajul este unul cu adevărat fascinant și cu siguranță poți surprinde momente cu adevărat inedite. Dacă tot nu ești hotărâtă în legătură cu destinația în care urmează să călătorești, iată care este selecția noastră:

1. Parcul Național Lacurile Plitvice

Situat în nordul Croației, Parcul Național Lacurile Plitvice este unul dintre cele mai vechi parcuri. Acest loc a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dacă vrei să vezi cât mai multe peșteri, izvoare, păduri sau cascade, atunci Parcul Național Lacurile Plitvice este locul în care trebuie să ajungi. Poți alege să faci diferite excursii cu trenul sau cu barca.

2. Santorini

Santorini este una dintre cele mai populare insule din Grecia, iar foarte mulți oameni aleg să își petreacă acolo vacanța. Iar dacă te întrebi de ce ar trebui să mergi acolo și toamna, află că în sezonul rece temperaturile ajung să fie cuprinse între 21 și 24 de grade, iar vremea este perfectă pentru plimbări pe plajă seara.

3. Praga

Praga este una dintre cele mai bune alegeri pe care o poți face dacă vrei să călătorești toamna. Dacă ești pasionată de fotografie, află că peisajele din Praga sunt excelente, iar dacă nu ai apucat să mergi vara în Praga, profită de timpul acesta rece. Poți vizita muzee, poți merge la diferite spectacole sau te poți bucura de mâncarea tradițională extrem de gustoasă. 

4. Viena

Cele mai citite articole

Viena este una dintre cele mai cunoscute și căutate destinații din Europa. Este o atracție foarte bună dacă vrei să călătorești cu familia, dar și cu persoana iubită. Poți vizita parcuri, muzee, teatre, dar și nenumărate grădini vieneze. Pe lângă asta, poți gusta o varietate extrem de mare de preparate culinare.

5. Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein este situat în sud-vestul Bavariei, în Germania, astfel că poți ajunge extrem de ușor acolo. Acest castel este recunoscut pentru peisajul extrem de frumos pe care îl are. Iar dacă ești fascinată de Disneyland, ar trebui să știi că acest castel a fost sursa de inspirație pentru Castelul din Frumoasa din Pădurea Adormită, de la Disneyland. Atât arhitectura, cât și peisajul idilic sunt perfecte dacă ai nevoie de o vacanță și nu ești hotărâtă unde să mergi.

6. Malta

Pe lângă Santorini, Malta este o altă destinație extrem de căutată. Chiar dacă cei mai mulți aleg să-și petreacă vacanța de vară în Malta, ar trebui să știi că și toamna farmecul este același, poate chiar și mai mare. Temperaturile scad, ajungând la 24, poate chiar și 21 de grade. Arhitectura și istoria orașului, Valletta, te vor fascina încă de la început. Malta este o alternativă foarte bună dacă vrei să te bucuri și toamna de plimbări pe plajă.

7. Lacul Bled

Probabil că până acum nu ți-a surâs ideea să mergi în Slovenia, însă află că Lacul Bled este situat chiar acolo, mai exact la poalele Munților Alpi și este singurul parc din Slovenia, dar și printre cele mai frumoase locuri din Europa. Chiar lângă lac, există un castel medieval pe care îl poți vizita.

8. Hallstatt

Hallstatt este un oraș pitoresc din Austria pe care în mod clar trebuie să îl vizitezi. Dacă ești adepta călătoriilor mult mai liniștite și a petrecerii a cât mai mult timp în natură, atunci Hallstatt este varianta pe care ar trebui să o iei în considerare. Poți face o călătorie cu funicarul care costă doar 16 euro sau poți închiria o barcă cu care să te plimbi la prețul de 13 euro.

Citește și:
13 orașe din Europa surprinzător de romantice

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cele-mai-fascinante-destinatii-in-care-sa-calatoresti-toamna-asta-674441/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si