Prima pagină » Coronavirus ți-a schimbat viața. 3 întrebări esențiale pe care trebuie să ți le pui acum

Coronavirus ți-a schimbat viața. 3 întrebări esențiale pe care trebuie să ți le pui acum

Autor: admin
0 comentarii

Coronavirus ți-a schimbat viața. 3 întrebări esențiale pe care trebuie să ți le pui acum

Până acum ne bucuram de lucruri aparent banale, iar coronavirus le-a făcut inaccesibile. Nu mai putem merge la manichiură, coafor, nu mai stăm la coadă în magazine la cabinele de probă, nu mai putem ieși cu cei dragi în oraș. Să te relaxezi la soare, la o terasă, să dezbați probleme amoroase cu prietenele la cafea sau la cină… sună deja a vis frumos. Universul nostru a devenit casa, transformată (pentru norocoși) în birou. În condițiile astea adaptarea te invită la reflecție.

Ce pot face în contextul actual, coronavirus?

Sigur că cele enumerate mai sus reprezintă o infimă parte din ceea ce acum ne este interzis. Iar dacă ne concentrăm toată atenția pe ce nu mai putem face ajungem la un grad mare de frustrare și de furie. Așa că fă un pas în spate și analizează-ți resursele, alături de imaginea de ansamblu. Nu poți găsi soluții și nu poți îmbunătăți situația în care te afli dacă tu mental ești în trecut.

Lucrezi de acasă, iar după ce se termină programul de lucru, cu ce poți să-ți umpli timpul liber? Pai poți să gătești, să pictezi, să sculptezi sau modelezi în timp ce asculți muzică, să încerci croitoria dacă ai ustensilele necesare. Să citești cărțile acelea pentru care nu aveai niciodată timp. Mergeai la terapie? Nu trebuie să o întrerupi, psihoterapia se poate face și online. Gestionezi greu stresul? Există o mulțime de aplicații cu meditație ghidată.

În ce măsură pot acum să-mi împlinesc nevoile?

Se discută mult despre izolarea la domiciu. Dar este o foarte mare diferență între distanțarea socială și izolarea socială. Solitudinea are costuri emoționale extrem de mari, ajungându-se chiar și la depresie. Așa că în loc să îți dai mesaje cu prietenii folosiți apelurile video. Amuzante sunt și conferințele video cu mai mulți participanți, în care totuși recomand să nu intrați în previziuni catastrofale despre coronavirus. Ci pur și simplu să aveți online o întâlnire plăcută, care să vă încarce bateriile și să vă aducă aminte de faptul că nu sunteți singuri pe lume.

Cele mai citite articole

Izolarea la domiciliu este cu familia? Jucați diverse jocuri, stați de vorbă așa cum nu ați mai făcut-o demult. Ești o fire activă? Cine spune că trebuie să renunți la sport? Poți face antrenamentele acasă, singură după tutoriale Youtube, ori te poți antrena online în același timp cu o prietenă sau partenera ta obișnuită de la sală. Întreabă-te ce nevoi ți-ai ignorat cu succes în viața ta anterioară coronavirus! Ai nevoie de odihnă? Să-ți pui în ordine anumite lucruri din casă? Îți doreai mult să înveți o nouă limbă străină sau să dezvolți noi competențe într-un anumit domeniu? Voiai să te apropii mai mult de părinți sau de partenerul de viață? Fă toate lucrurile astea.

Ce planuri pot duce la bun sfârșit?

Coronavirus nu ți-a anulat complet viața și nu ar trebui ca asta să se întâmple cu planurile tale de viitor, cu obiectivele tale. Voiai să îți schimbi serviciul? Caută în continuare companii care să se potrivească cu drumul profesional pe care ți l-ai conturat în minte. Voiai să începi o nouă facultate sau master? Urmărește înscrierile și condițiile universităților în această perioadă. Vrei să-ți zugrăvești casa? Cumpără rapid cele necesare și iată cum din izolarea la domiciliu iese ceva constructiv. Cochetai cu noi achiziții imobiliare?

Este posibil ca perioada de criză să-ți ofere oportunități neașteptate. Dacă voiai să te muți cu serviciul în străinătate, da, nu e cel mai bun moment, însă evaluează-ți țelurile și vezi cum le poți adapta la contextul actual. Coronavirus nu înseamnă că hibernăm ca urșii până scăpăm de pandemie, cine știe când se va întâmpla asta. Ci că viața continuă… altfel.

Citește și:
Pandemia de Coronavirus te sperie? Fă ZILNIC acest exercițiu de relaxare

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/coronavirus-ti-a-schimbat-viata-3-intrebari-esentiale-pe-care-trebuie-sa-ti-le-pui-acum-715247/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si