Prima pagină » Crezi că nu poți trece peste o despărțire? Iată 8 motive pentru care să apreciezi acea perioadă

Crezi că nu poți trece peste o despărțire? Iată 8 motive pentru care să apreciezi acea perioadă

Autor: admin
0 comentarii

Crezi că nu poți trece peste o despărțire? Iată 8 motive pentru care să apreciezi acea perioadă

Despărțirile reprezintă unul dintre cele mai dificile momente dintr-o relație. Și spunem asta deoarece o despărțire poate apărea într-un moment cu adevărat neașteptat sau, dimpotrivă, chiar te așteptai să se întâmple asta.

Important este să realizezi faptul că uneori, relațiile pot ajunge la sfârșit din diferite motive, fie din cauza incompatibilității dintre parteneri, ei își doresc alte lucruri de la viață, implicit de la o relație, ori, în unele cazuri, a intervenit o a treia persoană. Un prim pas pe care îl poți face după o despărțire este să conștientizezi că este o alegere potrivită pentru tine. Fiecare relație pe care o avem reprezintă o experiență și trebuie să o apreciem așa cum este, fie ea bună sau rea.

Chiar dacă îți pare rău și încă mai ai sentimente pentru el, trebuie să înveți că acest moment este o ocazie pentru tine de a descoperi noi persoane, dar și să te concentrezi mult mai mult pe propria persoană. Iată ce poți face pentru a trece mult mai ușor peste o despărțire:

1. Acordă-ți timpul necesar pentru a te reface

Perioada de după o despărțire este destul de dificilă deoarece trebuie să accepți schimbarea din viața ta și faptul că partenerul nu va mai fi lângă tine. Chiar dacă poate fi un un proces dureros și lung, în această perioadă poți redescoperi anumite activități care îți făceau plăcere și care, odată cu relația, nu le mai făceai. Însă, cel mai important este să ai o perioadă în care să fii singură și să accepți despărțirea.

2. Nu te mai gândi la lucruri negative

După o despărțire, avem tendința de a ne gândi la motivele care au dus la acest lucru și la faptul că suntem singurii vinovați. Ei bine, în momentul unei despărțiri, ambii parteneri joacă un rol extrem de important și ei sunt responsabili în mod direct de asta. Este esențial să nu te învinovățești și să nu te mai gândești la ce puteai face pentru a funcționa relația.

3. Alege dacă mai vrei să păstrezi legătura cu el sau nu

O întrebare extrem de importantă pe care trebuie să ți-o pui în momentul în care te desparți de partener este dacă mai vrei să păstrezi contactul cu el sau nu. Este o alegere pe care trebuie să o faceți amândoi. Chiar dacă decideți să rămâneți prieteni, trebuie să te gândești la faptul că, la un moment dat, amândoi vă veți implica emoțional în alte relații și trebuie să fii pregătită pentru asta. 

4. Trăiește în prezent

Cele mai citite articole

Dacă îți dorești cu adevărat să treci peste o despărțire, trebuie să nu te mai gândești la trecut. Mai precis, ar trebui să apreciezi momentele frumoase pe care le-ai petrecut alături de fostul partener, însă nu ar trebui să faci o obișnuință de asta. Trebuie să conștientizezi faptul că tu ești pe primul loc și că fericirea ta este cea care contează.

5. Descoperă-ți noi pasiuni

Atunci când suntem într-o relație, avem tendința de a face tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i face pe plac partenerului, însă acest lucru nu este deloc în regulă. După o despărțire, este o oportunitate minunată pentru tine prin care să îți redescoperi vechi pasiuni pe care, odată cu relația, le-ai uitat. Pe lângă asta, îți poți recăpăta încrederea în propria persoană.

6. Înconjoară-te de prieteni adevărați

Unele despărțiri pot fi destul de dureroase și îți pot schimba complet felul în care privești relațiile. Însă, cu toate acestea, este important să ai alături persoane care să te sprijine, să îți ofere sfaturile necesare și, cel mai important, să nu te judece. Prietenii joacă un rol esențial în procesul nostru de refacere după o despărțire, astfel că poți ieși în club, poți merge la petreceri sau orice altceva dacă ai alături prietenii adevărați. 

7. Fii convinsă că ești pregătită de o nouă relație

După o despărțire, poți avea dorința de a te implica emoțional într-o altă relație, însă știm și noi că acea relație nu poate fi una de lungă durată. Trebuie să te întrebi dacă într-adevăr te poți implica într-o altă relație și, cel mai important, dacă nu mai ai sentimente față de fostul partener. Pe lângă asta, trebuie să te asiguri de faptul că el nu mai dorește să vă împăcați. 

8. Apreciază-te

Dacă ai avut alături un partener care te critica, nu era mulțumit de tine și dorea să te schimbi, este posibil ca stima ta de sine să fi scăzut. Chiar dacă ai încercat să rămâi în acea relație doar pentru că aveai nevoie de afecțiune, despărțirea se poate dovedi a fi una dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai făcut. Nu încerca să îți prelungești suferința și amintește-ți în permanență de cine ești cu adevărat. 

Citește și:
8 semne evidente că fostul tău iubit și-ar dori să vă împăcați

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/crezi-ca-nu-poti-trece-peste-o-despartire-iata-8-motive-pentru-care-sa-apreciezi-acea-perioada-684031/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si