Prima pagină » Cum alegi ghetele de drumeție?

Cum alegi ghetele de drumeție?

Autor: admin
0 comentarii

Magazinele online ce vând articole pentru drumeții oferă celor interesați modele variate de ghete pentru barbați, extrem de utile pentru turele în natură de una sau mai multe zile.

Prețurile lor diferă în raport de brand, calitate, materialele din care sunt confecționate, destinația exactă, chiar și după perioada din an în care sunt cumpărate.

Dacă ești un iubitor de călătorii, dar nu vrei ca să pleci cu zilele de acasă, în călătorii lungi și obositoare, dacă vrei pur și simplu să colinzi vara sau în prag de toamnă pe dealuri sau prin păduri, poți să alegi și o încălțăminte mai ușoară, care deși trebuie să fie comodă, flexibilă, rezistentă la șocuri felurite, totuși este mai potrivită pentru niște drumuri relativ ușoare, unde rucsacul este și el destul de ușor (cu o capacitate nu mai mare de 30 – 40 de litri).

Dacă ești un montaniard cu o experiență intermediară, probabil că o să preferi o pereche de ghete mai solide, cu o talpă tehnică de mai bună calitate, care să reziste unui efort ceva mai susținut, pe o perioadă mai mare de timp și pe cărări mai puțin turistice, ceva mai accidentate.

Cele mai citite articole

Cei foarte experimentați cu siguranță deja au mărcile de încălțări preferate, testate în ture lungi, în care au putut verifica live inclusiv rezistența încălțămintei, nu doar a rucsacului și a celorlalte elemente indispensabile unui drumeț montan.

O pereche de ghete pentru bărbații care iubesc călătoriile pe jos ar trebui obligatoriu ca să fie ușor de reglat ca nivel de strângere pe picioare cu ajutorul șireturilor.

Într-o gheată de drumeție, piciorul trebuie ca să se simtă confortabil, nici să nu joace, dar nici să nu fie prea strâns, cu degetele înghesuite.

Regula primordială spună că niciodată nu se cumpără pentru rutele montane ghete fixe, ci unele cu un număr mai mare. Măcar pentru simplul motiv că la finalul unei zile de mers prin natură, activitate în care efortul există întotdeauna, chiar dacă drumul pare a fi relativ ușor de făcut, picioarele au tendința de a se umfla. Iar acest lucru umbrește plăcerea călătoriei: nimic nu e mai inconfortabil când evadezi pentru o zi sau mai multe în natură decât să fii nevoit ca să suporți o durere atroce de picioare!

Dacă recurgi la varianta de a comanda ghete pentru bărbați online, este mai bine să te orientez, mai ales dacă ești începător, spre o marcă mai cunoscută, deoarece așa o să poți să te ghidezi nu doar după specificațiile de pe pagina de prezentare a produsului, după fotografiile detaliate ale acestuia, ci și după opiniile cumpărătorilor care deja au cumpărat și testat încălțămintea respectivă.

În acest fel, mai ales că urmează Black Friday, o să poți face o alegere cât mai bună, în limita bugetului disponibil.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si