Prima pagină » Cum arată MagicHOME Fundeni, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer, construit în totalitate din donațiile românilor

Cum arată MagicHOME Fundeni, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer, construit în totalitate din donațiile românilor

Autor: admin
0 comentarii

MagicHOME Fundeni și-a deschis porțile, ieri, 26 noiembrie 2019, la doi ani de la cea mai răsunătoare campanie de strângere de fonduri din România, ce a mobilizat peste 100.000 de oameni.

Noua casă, situată în apropierea celui mai mare centru oncologic pediatric din țară (Institutul Oncologic București), are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere, unde vor avea loc ședințe de terapie.

Promisiunea unei case în București s-a transformat, între timp, într-o adevărată Rețea a Solidarității: 14 centre MagicHOME, care au oferit, până în prezent 10.000 de nopți de cazare pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora.

Aproximativ 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice în toate centrele din țară. Pentru majoritatea acestor copii, centrele sunt însă departe de domiciliu, iar peste 70% dintre aceștia provin din familii cu o situație financiară modestă. Astfel, costurile cazării și transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce și tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic șansele de vindecare.

Aceasta a fost nevoia reală de la care a pronit, în anul 2017, campania „Împreună pentru MagicHOME’, care avea să devină cea mai emoționantă inițiativă de strângere de fonduri din România. 636 de oameni au ocupat, în centrul orașului, timp de 23 de zile și nopți, un scaun, simbol al tuturor scaunelor pe care părinții bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital. Obiectivul: 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării MagicHOME Fundeni, situată în apropierea Institutului Oncologic din București.

Ziua Porților Deschise la MagicHOME Fundeni

La doi ani de la acel moment, noul centru MagicHOME Fundeni, situat în proximitatea Institului Oncologic București (Strada Caisului, nr. 23 A, Dobroiești, județul Ilfov) a fost finalizat și urmează să devină funcțional din ianuarie 2020. Casa are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, spații comune de recreere, lift, o bucătărie pe fiecare nivel și terasă. Costul total se ridică la 700.000 de euro.

Cele mai citite articole

În plus, datorită contribuțiilor sponsorilor și donatorilor, au putut fi construite de la zero un depozit și o sală de consiliere, în care pot avea loc ședințe de terapie individuală sau de grup. Beneficiarii sunt preponderant familii cu copii diagnosticați cu afecțiuni oncologice, însă aceștia pot fi și din alte categorii – boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficiențe). Oricine dorește este invitat să viziteze noul centru, în cursul zilei de azi, 27 noiembrie, în cadrul Zilei Porților Deschise.

1.7 milioane de SMS-uri, în ultimii 2 ani

Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii 2 ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1.7 milioane sms-uri în total). Datorită contribuțiilor fără precedent, MagicHOME a devenit o rețea de 14 centre, în 3 țări – România, Austria și Republica Moldova: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Iași, Viena și Chișinău, iar centrul MagicHOME Fundeni a putut fi extins peste planul inițial.

„Campania MagicHOME își propunea să strângă 200.000 de euro – 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora, lângă Institutul Oncologic din București. Am finalizat acea casă. Și suntem mândri și bucuroși că am finalizat mai mult decât o casă. Așa se face că astăzi avem o Rețea a Solidarității, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor”, au declarat Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

#RamanemImpreunaPentruMagicHOME

Toate aceste refugii au nevoie să fie administrate, întreținute și mobilate, la aceste cheltuieli adăugându-se și costurile cu chiriile (acolo unde apartamentele nu au fost puse la dispoziție gratuit), cu terapeuții, cu transportul părinților la spital, mâncare etc.

Aceste cheltuieli pot fi acoperite atât prin sistemul de SMS-uri recurente (cuvântul MAGIC, la 8844), care permite o donație de 2 euro lunar către MagicHOME, lăsând libertatea fiecărui donator de a opri oricând donația, cât și prin sprijinul companiilor, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit datorat statului către MagicHOME. Orice om de afaceri care dorește să sprijine Rețeaua de Refugii MagicHOME o poate face descărcând formularul de pe www.pentrumagichome.ro, care va fi trimis ulterior către Asociația MagicHOME.

Citește și:
Dăruiește Viață anunță că va reface spitalul pentru copii Marie Curie

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-arata-magichome-fundeni-refugiul-parintilor-cu-copii-bolnavi-de-cancer-construit-in-totalitate-din-donatiile-romanilor-687181/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si