Prima pagină » Cum îți afectează metabolismul pielea

Cum îți afectează metabolismul pielea

Autor: admin
0 comentarii
Cum îți afectează metabolismul pielea

Este un lucru evident, pe care îl știi deja, metabolismul încetinește pe măsură ce îmbătrânim. Și, probabil și tu ai încercat o mulțime de metode pentru a-l îmbunătăți – apă cu lămâie, ceai verde și alte suplimente, însă uiți de un lucru important. Deși metabolismul digestiv este cel mai important, este momente să te gândești și la metabolismul pielii.

Ce este metabolismul pielii

Pielea are propriul metabolism, ceea ce înseamnă că există numeroase procese biologice care se petrec între straturile pielii, pentru a regla producția de celule noi, de colagen, precum și repararea daunelor care pot apărea din cauza razelor UV sau a îmbătrânirii.

Astfel, așa cum metabolismul digestiv încetinește, la fel se întâmplă și cu cel al pielii, pe măsură ce înaintăm în vârstă. Dacă la copii celulele pielii se reproduc la fiecare două săptămâni, la 20 de ani acest proces de întâmplă la aproape 20-22 de zile, iar după vârsta de 50 de ani, acest lucru se întâmplă la mai mult de 50 de zile.

Cum este afectată pielea mai exact

Această creștere a timpului de regenerare a pielii nu afectează doar producția de colagen, ci schimbă și modul în care tenul nostru răspunde la produsele de îngrijire. Practic, abilitatea celulelor noastre de a răspunde la nutrienți încetinește pe măsură ce îmbătrânim. Astfel, serumurile sunt absorbite mult mai ușor la 20 de ani, decât la 30, iar asta se datorează și acumulării de celule moarte, care blochează acțiunea acestor produse.

Acest lucru se observă cel mai ușor atunci când produsul pe care l-ai folosit timp de ani de zile nu mai dă aceleași rezultate care te-au mulțumit în trecut.

În plus, mediul înconjurător și, implicit, poluarea afectează la rândul lor metabolismul pielii. Acești factori afectează procesul celular și încetinesc metabolismul, rezultatul fiind o îmbătrânire prematură.

Ce poți face pentru a minimiza efectele încetinirii metabolismului

Cele mai citite articole

Încetinirea metabolismului te va afecta întotdeauna, însă acest lucru nu trebuie să fie tratat foarte tragic. Practic, pielea ta are nevoie constant și de exfoliere, tocmai de aceea este indicat să folosești diferite produse care conțin antioxidanți sau particule abrazive. În plus, produsele cosmetice care conțin colagen pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului și a funcțiilor sale de refacere a celulelor, a producției de colagen și repararea leziunilor.

Un ingredient pe care ar trebui să îl conțină produsele tale este coenzima Q10, aceasta fiind foarte importantă pentru metabolismul pielii.

Totodată, poți folosi acizi pentru exfolierea chimică. Dacă în trecut aceasta se făcea doar la saloanele specializate, acum găsești o mulțime de produse care conțin acizi AHA (de exemplu acid lactic sau acid glicolic) sau BHA (acidul salicilic). Nu te feri nici de retinoizi sau retinol, însă folosește la început o cantitate cât mai mică, mărind-o la recomandarea medicului dermatolog.

Cel mai important este să ai o rutină de îngrijire potrivită, ceea ce înseamnă că nu poți uita de aplicarea cremei cu SPF sau a cremei hidratante. Totodată, ferește-te de toxine precum fumul de țigară (fumatul îmbătrânește prematur pielea).

Citește și:
Cele mai importante tendințe în îngrijirea pielii în 2019

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-iti-afecteaza-metabolismul-pielea-649527/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!